Други заболявания на белите дробове - онлайн консултация

В този форум може да задавате вашите въпроси, свързани с белодробни заболявания - астма, пневмонии, хобб и други.

Други заболявания на белите дробове - онлайн консултация

Мнениеот FramarLekari » 16 Сеп 2017, 11:16

В тази тема на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани със заболяванията на белия дроб, които не се конкретизират в останалите теми на раздела. Тук може да получите консултация и съвет за симптоми, диагностика и лечение. На вашите въпроси отговаря медицинският екип на "Фрамар".
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Други заболявания на белите дробове - онлайн консултация

Мнениеот Danyto » 07 Мар 2018, 09:18

Добър ден! Имам питане за моята майка, която е на 63 години, след лежане в болница на КТ бе установена „ нодуларна лезия 8 мм в паренхима на 3—ти сегмент вляво,над интерлоба,която повишава плътността си на постконтрасните срезове”. Трябва ли да ни притеснява и рак ли е? Не сме и съобщили и незнаем как да и кажем! Насочиха ни към гръден хирург, но искам и аз да съм наясно какво ни чака! Благодаря ви предварително за отговора!
Danyto
 
Мнения: 1
Регистриран на: 07 Мар 2018, 09:10

Re: Други питамзаболявания на белите дробове - онлайн консултация

Мнениеот cankometodiev@abv.bg » 08 Авг 2018, 15:55

Нощем се будя около четири с задух пулсира ми главата и се появява меква кашлица която е суха и имам чувство че ще се задуша изпотявам се и след употреба на малко хллофадон заспивам ама не знам докога ще помага не з ама дали е белодробен проблем или нещо като инфаркт защото имам чувството че започва да ме стяга зад гръдната кост
cankometodiev@abv.bg
 
Мнения: 16
Регистриран на: 21 Авг 2014, 16:45

Re: Други питамзаболявания на белите дробове - онлайн консултация

Мнениеот Dr Haracherova » 20 Авг 2018, 08:41

cankometodiev@abv.bg написа:Нощем се будя около четири с задух пулсира ми главата и се появява меква кашлица която е суха и имам чувство че ще се задуша изпотявам се и след употреба на малко хллофадон заспивам ама не знам докога ще помага не з ама дали е белодробен проблем или нещо като инфаркт защото имам чувството че започва да ме стяга зад гръдната кост

Уважаеми г-н Методиев, от описаните симптоми и облекчаващото лекарство е по-вероятно проблема да е от страна на сърдечно-съдовата система. Съветвам Ви да се обърнете първо към кардиолог за изключване на стенокардна болест.
Dr Haracherova
 
Мнения: 13
Регистриран на: 16 Сеп 2017, 11:22

Re: Други заболявания на белите дробове - онлайн консултация

Мнениеот kremena123 » 10 Ное 2018, 22:47

Здравейте! Преди два месеца започнах да изпитвам задух и сърцебиене. Бяха ми направени всички нужни изследвания, за да се установи, че всичко е наред. След известно време се оказа че имам паническо разстройство. При последната атака след опитите да си поема колкото се може повече въздух, започнах да изпитвам болка при дълбоко вдишване(не при всички вдишвания, но повечето са болезнени) , която започва от гърлото и свършва в белите дробове. Това продължава повече от 24 часа. Възможно ли е това състояние да е нанесло някаква вреда на белите дробове?
kremena123
 
Мнения: 3
Регистриран на: 10 Ное 2018, 22:20

Re: Други заболявания на белите дробове - онлайн консултация

Мнениеот Dr Haracherova » 22 Ное 2018, 14:34

kremena123 написа:Здравейте! Преди два месеца започнах да изпитвам задух и сърцебиене. Бяха ми направени всички нужни изследвания, за да се установи, че всичко е наред. След известно време се оказа че имам паническо разстройство. При последната атака след опитите да си поема колкото се може повече въздух, започнах да изпитвам болка при дълбоко вдишване(не при всички вдишвания, но повечето са болезнени) , която започва от гърлото и свършва в белите дробове. Това продължава повече от 24 часа. Възможно ли е това състояние да е нанесло някаква вреда на белите дробове?

Здравейте Кремена, направените изследвания са достатъчно доказателство, че нямате органични увреждания на белия дроб. Поставената диагноза няма връзка и не би следвало да има последици върху белия дроб.
Dr Haracherova
 
Мнения: 13
Регистриран на: 16 Сеп 2017, 11:22

Re: Други заболявания на белите дробове - онлайн консултация

Мнениеот Elizabett20 » 22 Ное 2018, 17:27

Здравейте, д-р Харачерова! Интересува ме дали е възможно чрез употребата на билки, етерични масла, овес и др. да се детоксикират белите дробове. Също така относно лекарствата, сиропът Пулмол подпомага ли за подобряване на фукцията и прочистването от катранна на горните дихателни пътища?
ПС:Ако тези методи не са ефикасни, бихте ли ми препоръчали нещо?
Благодаря Ви предварително!
Elizabett20
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Ное 2018, 17:16

Re: Други заболявания на белите дробове - онлайн консултация

Мнениеот geri_g8 » 29 Дек 2018, 22:32

Здравейте Преди десет дни ми се появи пъпка в носа и той се поду много от едната страна.Мястото стана твърдо и болезнено,но тъй като съм извън България и не мога да отида на лекар започнах да пия оспамокс .След пет дни се разболях имах силна кашлица , температура 37.2 и започнах да пия Зинат 500.Пих го пет дни . От преди два дни не пия лекарства ,но от вчера имам кръв в храчките ярко червена и в цялата храчка понякога и съсиреци.Забелязах ,че имам кръв когато издърпвам и от носа ,а когато не нямам.
geri_g8
 
Мнения: 3
Регистриран на: 29 Дек 2018, 19:15

Re: Други заболявания на белите дробове - онлайн консултация

Мнениеот FramarAdmin1 » 01 Фев 2019, 10:16

От 01.02.2019г. на вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".
Администратор на forum.framar.bg
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт.
Аватар
FramarAdmin1
 
Мнения: 61
Регистриран на: 17 Мар 2011, 15:51

Re: Други заболявания на белите дробове - онлайн консултация

Мнениеот Зюмбюл.Башева » 26 Мар 2019, 10:42

Здравейте. Имам питане за моя съпруг. Преди около 6 години претърпя операция на киста на бял дроб. В тези дни се оплаква ,че има някаква тъпа болка на оперирания бял дроб. Преди това не ми казваш че го боли . Възможно ли е да е болка от следствие на операцията при настинка или нещо пак се случва.
Зюмбюл.Башева
 
Мнения: 1
Регистриран на: 26 Мар 2019, 10:35

Следваща

Назад към Белодробни заболявания

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта