Ефективни народни рецепти и съвети при запек и лениви черва

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Домашни рецепти за преборване на запека?

Мнениеот Kremiliya » 12 Юни 2015, 12:35

Andrey написа:ядене на супа, боб, леща, без хляб :)

То ако ставаше толкова лесно, но хич не е :(
Аватар
Kremiliya

Как да се отърва от запека завинаги?

Мнениеот fawla » 18 Авг 2016, 15:01

Страдам от ужасен запек, толкова, че ходя до нулите не повече от 1 седмично и то не особено ефективно. :cry: Или се разхождам до тоалетната почти за "нищо". :oops: Съжалявам,че съм толкова описателна, но това мие проблемът. Дори и да започна диета, тогава изобщо не ходя до тоалетната и резултатите логично са почти минимални. Всяка сутрин ям плод и няма никакъв ефект, до обяд ям само сини сливи и вода, праскови с вода и какви ли не още "страшни" комбинации и нищо. Само някакво леко бушуване из корема ми и толкова. :pistoldouble: Омръзнало ми е вече постоянно да съм запечена. Много се надявам, ако някоя от вас е успяла да се справи със запека завинаги да сподели какъв е бил нейният метод, знам,че доброто за едно не е добро за всички, но все не се знае кога може да бъде от полза и за мен. :scratchheadblue:
Аватар
fawla

Re: Как да се отърва от запека завинаги?

Мнениеот kauda » 18 Авг 2016, 15:32

Аз съм забелязала, че само киви ми помага, но не може постоянно на киви. Също като теб, дори и да ям сини сливи, да пия сока им, да пия вода - ефект никакъв. :roll: Но пробвай да включиш в ежедневното си меню маруля и спанак,те също действат. Сурови разбира се. :)
Аватар
kauda

Мнениеот Jully » 18 Авг 2016, 16:18

Пробвай с някаква добавка, Лактулоза да речем, тя върши работа. друго, което може да ти е от полза е пиенето на топла вода с мед сутрин, но трябва да е почти гореща. Но май спасение няма завинаги, трябва да следиш всичко, което хапраш и се случва в тялото ти, за да успееш да се пребориш със запека завинаги.
Аватар
Jully

Мнениеот Bambaa » 18 Авг 2016, 16:38

Няма смисъл да пробваш неща, които само временно ти подобряват състоянието. Направи си консултация със специалист, явно се нуждаеш от пълна промяна на хранителния режим.
Аватар
Bambaa

Мнениеот markbenz » 18 Авг 2016, 18:50

едно изпробвано от мен средство,вярно че го пробвах по друг повод ама дава страшни резултати срещу запек- една супена лъжица хлябна сода се залива с 100-150 мл. вряла вода и се бърка докато престане да кипи. след това охладете разтвора с още студена вода или лед до степен да може да се пие и на гладно половин час преди хранене изпийте. резултатът е незабавен и ефективен. не се страхувайте от содата тя е безвредна и много полезна за повишаване на PH на организма. и междувпрочем яжте повече супа.
markbenz

Мнениеот Fancy » 19 Авг 2016, 10:02

Не знаех, че хлебната сода помага при запек. Но и тя е временно решение. Повече течности и течна храна трябва да се приема наистина. И продукти, които съдържат фибри.
Fancy

Мнениеот караколеват » 19 Авг 2016, 11:12

Смесвате равни части мед и кокосово масло,вземате всяка сутрин една лъжица на гладно.Още по-добри резултати,ако включите кокосовото масло във всекидневната диета
караколеват

Мнениеот Jully » 19 Авг 2016, 11:57

Добре, но може ли пък всеки ден да ядеш супа.... само и само да нямаш запек. Трябва да има някакво решение, което да не е свързано с това яж супа с повече олио. Според мен включването просто на някои храни може да е от значение, разнообразието, а не еднообразието. То и по лъжица зехтин да се пие сутрин,м без други промени би имало ефект :)
Аватар
Jully

Мнениеот караколеват » 19 Авг 2016, 12:07

Jully написа:Добре, но може ли пък всеки ден да ядеш супа.... само и само да нямаш запек. Трябва да има някакво решение, което да не е свързано с това яж супа с повече олио. Според мен включването просто на някои храни може да е от значение, разнообразието, а не еднообразието. То и по лъжица зехтин да се пие сутрин,м без други промени би имало ефект :)

Супа ли?не съм споменавала никаква супа!мед и кокосово масло,консистенцията е като мед и краве масло!
караколеват

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар