Ефективни народни рецепти и съвети при запек и лениви черва

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Ефективни народни рецепти и съвети при запек и лениви черва

Мнениеот mimeto » 16 Май 2012, 15:54

Пили ли сте хранителни добавки, билки или нещо ефективно против запек? Имам лениви черва и ходенето до тоалетна се превръща в истински кошмар :oops: Коремът ми е подут и ме боли, много е неприятно - помагайте :?
mimeto
 
Мнения: 57
Регистриран на: 26 Апр 2012, 15:25

Re: Нещо ефективно при запек

Мнениеот teddy » 16 Май 2012, 16:35

Единствено по време на бременността съм имала проблем с ленивост на червата, но тогава е нормално да се сблъскаш с него. Хапвах овесени ядки с мед и прясно мляко, пиех сок от круша и избягвах сухите храни.
Майка ми си купува дъвчащите таблетки Laxofor, които са с меко хлабително действие и са изцяло натурални. В аптеките продават и разхлабващи шоколадчета, а може да опиташ и със зелен чай...
teddy
 
Мнения: 177
Регистриран на: 06 Мар 2012, 13:14

Re: Нещо ефективно при запек

Мнениеот oho-boho » 29 Май 2012, 17:05

mimeto написа:Пили ли сте хранителни добавки, билки или нещо ефективно против запек? Имам лениви черва и ходенето до тоалетна се превръща в истински кошмар :oops: Коремът ми е подут и ме боли, много е неприятно - помагайте :?

Имах този проблем няколко години поред и естествено трупнах върху себе си порядъчно количество килца :mrgreen: Препоръчаха ми една диетоложка, която ми изписа Лактулоза - МИП. Невероятен сироп, с приятен плодов вкус и дори може да се пие от бременни, кърмещи жени и бебета. Препоръчвам ти го с две ръце :D Коремчето ми стана по-плоско и от дъска :mrgreen: Няма да съжаляваш, ако си го купиш - бъди сигурна в това!
oho-boho
 
Мнения: 46
Регистриран на: 24 Апр 2012, 15:58

Re: Нещо ефективно при запек

Мнениеот Камелия » 30 Май 2012, 16:14

При мен запека е на психична основа и не мисля, че ще ми помогнат таблетки. Но иначе съм чувала за Лаксит и Лактофор и ми се иска да чуя повече мнения за тия две добавки, тъй като едно позната ме помоли да й взема. Ако няма ефект от тях да не ги купувам.
Камелия
 
Мнения: 183
Регистриран на: 27 Мар 2012, 14:56

Re: Нещо ефективно при запек

Мнениеот kristiqna_georgieva » 02 Юни 2012, 12:58

Аз мога да препоръчам Бизалакс , пила съм го, защото и на мен ми се е случвало да изпадам в такова положение. И съм доволна.
kristiqna_georgieva
 
Мнения: 16
Регистриран на: 22 Мар 2012, 17:35

Re: Нещо ефективно при запек

Мнениеот mamavladi » 04 Юни 2012, 09:43

Камелия написа:При мен запека е на психична основа и не мисля, че ще ми помогнат таблетки. Но иначе съм чувала за Лаксит и Лактофор и ми се иска да чуя повече мнения за тия две добавки, тъй като едно позната ме помоли да й взема. Ако няма ефект от тях да не ги купувам.

Лаксита са билкови таблетки на д-р Тошков, а неговите продукти по принцип са добри. Пила съм таблетки за пречистване на кожата и останах много доволна.
Знам, че при децата съществува запек на психологическа основа, защото и с малкия имахме такъв проблем. Веднъж се запече и започнахме да даваме Дуфалак. Изходи се след 4 дена, при това с големи болки и много си поплака душичката. Оттогава направо го хвана страх да ходи по голяма нужда. Започнахме плодово-зеленчукова диета, избягвах да му давам сухи храни, но и много разговарях с него, и обяснявах, че ако продължава да се стиска ще стане по-лошо. Слава Богу сравнително бързо се справихме с проблема.
Ако таблетките Лаксит не ти помогнат, може да опиташ с течен парафин, който се приема на гладно по 1 лъжица - ние специално не стигнахме чак дотам, но все пак е някакъв вариант.
mamavladi
 
Мнения: 32
Регистриран на: 27 Май 2012, 10:35

Re: Нещо ефективно при запек

Мнениеот micky » 04 Юни 2012, 11:41

Аз знам че конфитюр от рози действа много добре на чревната перисталтика, аи е приятно на вкус. Защо да се тъпчете с хапчета. А и аз съм пила от Лактулозата, хич не ми допадна :oops:
micky
 
Мнения: 108
Регистриран на: 20 Сеп 2011, 08:48

Народни рецепти срещу запек

Мнениеот Ваня_13 » 19 Юни 2012, 16:15

С това забързано ежедневие, къде хапнали, къде не се прибираме у дома, а коремът ни е на топка.Боли и нищо не можем да хапнем повече. Посягаме към хладилника за една Активия и се надяваме да се оправи положението, но уви.После си правим разхлабителен чай, вземаме вестник и чакаме в тоалетната, но пак нищо. Ето няколко съвета как да се избавите от тежестта в стомаха и да разтоварите червата си:

1. Препечете малко житни трици, омесете ги с малко мед и хапвайте сутрин на гладно - ще усетите бърз и сигурен ефект.
2. От баба си знам за силата на розовите листа, накиснете си за около 20 мин във вряла вода, прецедете и пийте на гладно с лъжичка мед.
3. 6 ядки сладък бадем се смилат на каша, разредете ги с малко водичка и пийте сместа на гладно,подходящо е и за деца като очистително.
4. Накълцайте малко лук, напълнете с него 2/3 от стъклена бутилка и залейте с ракия.Нека така да престои поне 10 дена като всеки ден я разклащайте, прецедете и приемайте по 10 капки на ден с лъжица вода преди обед.
Тези рецепти ги знам от баба, дано да ви помогнат, на мен лично много ми помогнаха особено в студентските години когато си постоянно на крак и никога в къщи ;)
Ваня_13
 
Мнения: 140
Регистриран на: 18 Юни 2012, 13:59

Re: Народни рецепти срещу запек

Мнениеот ДоРеМи » 11 Юли 2012, 10:44

Обикновено се запичам, когато сменя мястото, ако сме на почивка примерно :mrgreen: Сестра ми обаче, имаше сериозен проблем в това отношение, но успя да се справи с него, като си наложи няколко прости правила - надявам се да са полезни на всички, които имат подобен проблем:
1. Заменете белия хляб с пълнозърнест
2. Намалете до минимум тестените изделия
3. Хапвайте плодове като круши, сини сливи, киви... всички, които действат разхлабващо
4. Консумирайте овесени ядки като залеете 3 с.л. с гореща вода и към тях прибавите половин ябълка и 1 с.л. мед
5. Ако положението е неспасяемо, сутринта на гладно глътнете едно зърно суров бял боб и след това 1 час не се хранете. Може да ви звучи нереално, но рецептата е изпитана и дава резултат.
ДоРеМи
 
Мнения: 40
Регистриран на: 14 Юни 2012, 16:35

Re: Народни рецепти срещу запек

Мнениеот southern_sun » 14 Авг 2012, 14:38

Знам няколко рецепти срещу запек, изпитани са и действат безотказно.

Сок от тиква.
Вземете едно средно дебело парче тиква, нарежете го на дребно и се пуска в сокоизтисквачката, можете да добавите и малко вода тъй като тиквата е сух плод.Всяка вечер преди лягане изпивайте по половин водна чаша сок.
Варено цвекло, 1 средно голяма глава червено цвекло /около 150 грама/ се измива добре, обелва се, нарязва се на едри парчета, добавя се вода докато се покрие, и се сварява в тенджера под налягане за 20 минути. Изяжда се вечер преди лягане. За вкус може да се добави малко сол.
Сок от моркови. Десетина средно големи моркова се измиват, обелват и нарязват. Изстискват се в сокоизстисквачка като им се добавя по малко вода. Пие се по 1 винена чаша на гладно по 1 – 2 пъти дневно, най-добре 1 час преди хранене.
southern_sun
 
Мнения: 1182
Регистриран на: 31 Мар 2011, 21:36

Следваща

Назад към Домашен лекар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта