11 Сеп 2017, 16:03
ВеселаЗд написа:Здравейте,д-р Тодева.
От вчера забелязах,че ми излизат ситни пъпки или по точно са,като петна по ръцете и краката.Не ме сърбят,сърби само обрива по колената,лактите и пръстите.Пиех антибиотик за възпалено ухо(цироксим).Вчера,като видях обрива го спрях веднага,но днес е още повече.
11 Сеп 2017, 16:05
olish написа:Здравейте , др.Тодева.От близо месец на едната ръка ми излязоха много ситни пъпчици(обрив).Ту се появи, ту изчезва.Понякой път ме сърби.Какво може да е това?Ще кача снимки.
11 Сеп 2017, 19:54
12 Сеп 2017, 15:46
olish написа:Здравейте, на 27години съм . Не работя в момента.Имам дете на 5 г...Чудех се да не е алергия от нещо или от някакъв препарат. В момента не е червено, пъпчиците са завехнали ,но седи като белег.
12 Сеп 2017, 18:15
15 Сеп 2017, 19:40
19 Сеп 2017, 13:00
20 Сеп 2017, 14:52
moqmilost написа:Ъпдейтвам състоянието си с нова снимка от днес. Все още не съм успяла да отида на преглед, но след мазане с Фенистил нещата се подобриха. Още на първия ден спря да сълзи и сърби, а на втория съвсем леко започна да съхне и да образува люспа. Към момента е доста избледняло, потъмнява само от топлото, но пък прилича точно на белег от изгорено. Възможно ли е да съм го възпалила от мазане с Аутан? На почивката няколко вечери се мазах с него, без да обърна внимание дали съм имала възпаление, а и все в тъмното вечер набързо нанасях стика. Помня и че тогава започна пак да ме сърби забравената червена точица от ухапването. В момента ако не знаех откъде е започнало всичко, щях да съм убедена,че това е следа от изгорено и най-вероятно ще остане белег.
http://prikachi.com/images.php?images/596/9185596w.jpg
20 Сеп 2017, 16:42
20 Сеп 2017, 16:58
moqmilost написа:В крайна сметка можете ли да изкажете някакво подозрение за естеството на процеса? Алергична, бактериална, гъбична ? Просто ми е много трудно да си организирам времето тази седмица, тъй като детето ми тръгна на ясла и нямам никаква гъвкавост. Разбира се, ако проблемът изисква спешно решение, ще намеря някакъв начин да се допитам до специалист час по-скоро.
Благодаря Ви много!