07 Авг 2014, 11:49
ана написа:Dr Violina Todeva написа:ана написа:Здравейте! Аз съм момиче на 17 години. Моят проблем е че се изчервявам супер много и не знам каква е причината. Например от притеснение от най-различини неща или когато съм в супер задушно и топло място и сякаш кожата на лицето ми пламва. И понеже съм с по-светла кожа и си личи супер много. Използвам кремове и фон дьо тен, но те не помагат напълно. Кажете ми някакъв продукт, който мога да използвам поне малко да облекча това зачервяване или на какво всъщност се дължи то и какво да направя, за да спре.
Благодаря предварително!
Здравейте, ана!
При Вас най-вероятно се касае за емоционална реакция в съчетание с бяла и по-лесно ранима кожа. За да не се увреждат капилярчетата Ви и с времето да се засилва това зачервяване използвайте слънцезащитен крем с фактор на защита 50.
Бихте могла да направите и лазерна или IPL процедура, за да се премахнат видими капилярчета, ако вече имате такива.
Няма проблем да използвате фон дьо тен. Бихте могла да си вземете и Авен антружор емулсия.
С уважение,
д-р Тодева
Благодаря за отговора Ви, д-р Тодева! Искам също да попитам на какво се дължи и изпотяването по лицето. Когато стане така със зачервяването и лицето ми също се изпотява в областта на носа и над горната устна. И само емоционална реакция ли е или може да е свързано с нещо друго? И какво мога да използвам през зимата, когато е по-студено и кожата ми става суха, и да намаля зачервяването от студа?
08 Авг 2014, 11:45
10 Авг 2014, 11:51
tsodar написа:Здравейте!
Благодаря за отговора Ви, д-р Тодева!
В семейството ми няма никой с такива заболявания. Вссекидневно прилагам грижи - използвам кремове за тял, за лице, балсами и тн. Не знам към кого трябва да се обърна, но мисля, че трябва да си направя биопсия, за да знам поне какво имам. Последно време чета разни форуми и други и разбирам, че имам симптопи и за лишеи. Не нзам вече какво да си мисля и какво да направя.
Пиша Ви на лично съобщение, защото Ви изпращам още 1 снимка, ако евентуално по нея бихте могли да се ориентирате. Съжалявам, ако е неуместно.
Много, много съм Ви благодарна за отговора. И ако не е нахално да попитам дали офиса Ви е в София, и ако да дали бих могла и как да си запиша час.
Благодаря!
06 Яну 2015, 13:37
11 Яну 2015, 21:35
presila86 написа:Здравейте, д-р Тодева! От година и половина имам сърбеж по едната голяма срамна устна. Изявява се по- силно нощно време. Кожата ми там е по-суха и се лющи,няма зачервяване, няма петна нищо. Изследванията от гинеколога ми са ОК.Мазала съм се с Вита-Мерфен,но не помага,но като се намажа с него кожата ми изглежда нормално,но сърбежа си остава. Моля помогнете ми! Благодаря Ви предварително!
31 Мар 2015, 04:03
07 Апр 2015, 21:49
theshwarz написа:Здравейте д-р Тодева,
Направих си CO2 дълбок аблативен рисърфисинг за белези от акне и искам да попитам дали е подходящо да си купя някаква хранителна добавка, с която да подсиля последващия ефект и образуването на колаген. Като например Пролин и Лизин.
06 Май 2015, 19:22
24 Юни 2015, 17:56
Natalia Nikolova написа:Здравейте! Имам спукани капиляри по бедрата и когато ползвам антицелулитни кремове със загряващ ефект се увеличават още повече. Моля Ви, препоръчайте ми антицелулитен крем /гел/, който да е с щадящо действие по отношение на мрежестите капиляри по бедрата! Предварително Благодаря!
09 Фев 2016, 23:20