Какво мислите за facebook благотворителността?

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Какво мислите за facebook благотворителността?

Мнениеот Notification » 03 Апр 2018, 10:36

Все по-популярно става хората да правят добрина и да си правят клип, който после публикуват в социалната мрежа. Това с каква цел е? Лайкове? да ни видят колко сме добри, да бъдем възхвалени или пак да се погали нашето его, защото, въпросния човек на който се помага, я се намери отново, я не..
Според вас какъв е смисъла от тая фейсбук благотворителност, придружена винаги със снимка, винаги с дълъг тежък и обяснителен текст в някой профил? :?:
Notification
 
Мнения: 67
Регистриран на: 30 Мар 2017, 14:29

Re: Какво мислите за facebook благотворителността?

Мнениеот sad » 03 Апр 2018, 10:54

Аз виждам 2 основни варианта.
1. да си полъскат самооценката. Това е онова прекрасно чувство да знаеш че си направил нещо хубаво и да решиш, че удоволствието ще се увеличи, ако се изфукаш с доброто дело, като с нова кола.
2. да живееш с мисълта че добрият пример от интернет, които не е придружен от никакво усилие, но пък ти дава трибуна да се пъчиш, ще повлияе на други хора и може да бъде последван....
ниная :beamup:
Аватар
sad
 
Мнения: 148
Регистриран на: 22 Фев 2018, 12:48

Re: Какво мислите за facebook благотворителността?

Мнениеот Notification » 03 Апр 2018, 14:06

Първото е сигурно, макар че всеки ще каже, че не го прави за това нещо, а заради безкористната си постъпка и добрина.
Всъщност, нещо, което не мога да отрека е, че подобен клип ще отприщи освен коментари като "респект" "поклон" - неща, които не мисля, че трябва да се казват на някой съвременен НЕгерой, но това е друга тема. Да се върна на мисълта си - това може да е като лавина за други хора да намерят въпросния пострадал и да му помогнат, което не е малко!
Notification
 
Мнения: 67
Регистриран на: 30 Мар 2017, 14:29

Re: Какво мислите за facebook благотворителността?

Мнениеот Тъжна Луна » 03 Апр 2018, 15:48

Всяка благотворителност е за предпочитане пред никаква. естествено ще има спекулации и разни хора ще се възползват и поблазнят от популярността, която би им донесло "доброто" им сърце, ама важното е крайната цел да е изпълнена и на някой да бъде помогната. Онзи с 5-те минути слава да се кефи на лайкове там.
Аватар
Тъжна Луна
 
Мнения: 262
Регистриран на: 23 Фев 2018, 13:11

Re: Какво мислите за facebook благотворителността?

Мнениеот Гълъбина_55 » 03 Апр 2018, 17:03

Често казано, не знам какъв е смисълът, но е хубаво да има такива неща. Хората трябва да видят добрия пример, не само лошия. Без това сме обградени от жълтини и разни простотии. А този вид благотворителност е на изчезване и това го прави интересен и необикновен.
Аватар
Гълъбина_55
 
Мнения: 85
Регистриран на: 23 Фев 2018, 15:06

Re: Какво мислите за facebook благотворителността?

Мнениеот Милинка » 04 Апр 2018, 13:59

Подобни действия се тълкуват многозначно - хвалба, личен пример, показност, упрек,... От една страна е добре да се правят добрини, но като е благотворителност не е нужно да се бием в гърдите. Трябва обаче да се отбележи, че пуснеш ли нещо във фейса и то мигновено става популярно-един бърз и лесен начин. Напоследък новините се разпространяват по-бързо там, отколкото по медиите.
Аватар
Милинка
 
Мнения: 157
Регистриран на: 13 Мар 2018, 18:16

Re: Какво мислите за facebook благотворителността?

Мнениеот Rali_hr » 04 Апр 2018, 14:26

Плюсът е това, че наистина се популяризира даден проблем, ако някой човек има нужда от помощ, достига бързо до повече хора, излиза в нюзфийда по-често и се вижда повече, отколкото на някоя новина по телевизора, допълнение към негативната ежедневна хроника.
Все пак може да се направи малко по-деликатно, защото има много случаи на откровенно търсене на лайкове, което е грозно и тъпо.
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Какво мислите за facebook благотворителността?

Мнениеот orck » 05 Апр 2018, 16:59

имах нещастието да проследя зов за помощ за няколко банки кръя преди години. Случи се едно масово шерване, лайкване, едни молитви под снимките и информацията. Семейстовто накрая плати 2 от трите банки, които им трябваха, защото само аз дарих (и аз пуснах зовът за помощ). Фейсбук не е панацея за "даването на гласност", все пак си е само клюкарник, които дава изява, но не променя нагласите на хората. А хората винаги ще си останат пасивни седалища.
Find a woman with a brain... They all have vaginas.
Аватар
orck
 
Мнения: 99
Регистриран на: 22 Фев 2018, 13:03

Re: Какво мислите за facebook благотворителността?

Мнениеот cakes » 05 Апр 2018, 17:02

Говорите си г-л-у-п-о-с-т-и
разбира се, че щом си направил нхещо добро може да се похвалиш. Нали за това са тия социални мрежи!
А когато аз се похваля, че съм дарила някакви дрехи за дом за сираци (например) кифлите в класа ми няма да останат по-назад. Така хем съм направила малко добро, хем съм потикнала другите да го сторят - от това по-хуббавко здраве му кажи :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating:
Аватар
cakes
 
Мнения: 33
Регистриран на: 02 Мар 2018, 14:44

Re: Какво мислите за facebook благотворителността?

Мнениеот kalinka-kuku » 27 Апр 2018, 18:40

Ти с каква цел го правиш, да си събереш лайковете, нали?
Аватар
kalinka-kuku
 
Мнения: 1189
Регистриран на: 20 Мар 2015, 15:25

Следваща

Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта