Косопад - FAQ, мнения, коментари, въпроси

Re: Косопад - FAQ, мнения, коментари, въпроси

Мнениеот Dr Violina Todeva » 04 Апр 2011, 22:20

zwezda написа:Аз в момента използвам продукт на Гарниер, който има и такива свойства. След ТВ рекламата реших да пробвам Syoss. Дали тези марки също биха ми помогнали или са повече профилактично насочени?

Да, разбира се спокойно може да пробвате с продуктите, които сте посочила.
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот MITEX » 04 Апр 2011, 22:30

Здравейте,
Аз съм на 28 год. и от скоро забелязах че имам косопад който засега е в лека форма .Какъв продукт бихте ми препоръчали да използвам в този случай !
MITEX

Мнениеот FramarModDesi » 05 Апр 2011, 10:03

От известно време насам забелязах, че косата ми капе засилено когато съм подложена на някакъв стрес. Някъде бях чела, че може да се дължи на лошо хранене, но се храня добре и мисля, че приемам достатъчно витамини с храната си. Преди се радвах на гъста и здрава коса, а сега не само, че не е толкова гъста а и структурата на косъма се е променил. Как да върна стария вид на косата си?
FramarModDesi

Мнениеот eli » 05 Апр 2011, 10:27

Аз искам да попитам, за косопада при мъже. Моят съпруг има много уредяла коса, капе целогодишно,не само при смяна на сезоните и то главно темето. Може ли да ме посъветвате какво би могло да му помогне. Благодаря предварително :)
Аватар
eli

Мнениеот Dr Violina Todeva » 05 Апр 2011, 23:31

MITEX написа:Здравейте,
Аз съм на 28 год. и от скоро забелязах че имам косопад който засега е в лека форма .Какъв продукт бихте ми препоръчали да използвам в този случай !

Много е хубаво, че сте решил да се погрижите за косата си още преди да се е засилил косопада и това да е станало забележимо. Колкото по-рано се стартира употреба на подходящи продукти, толкова по-добре. Предполагам (предвид името Ви :)), че се касае за мъжки тип на косопад. Този проблем обикновено е и фамилно изразен. Може да разгледате няколко различни лосиони и шампоани на различни фирми производители.
Ако се касае за друг тип на косопад или имате и други оплаквания е добре да потърсите и лекар, за да се назначат допълнителни изследвания.
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 05 Апр 2011, 23:40

eli написа:Аз искам да попитам, за косопада при мъже. Моят съпруг има много уредяла коса, капе целогодишно,не само при смяна на сезоните и то главно темето. Може ли да ме посъветвате какво би могло да му помогне. Благодаря предварително :)

При Вашия съпруг проблема с мъжкия тип на косопад е по-изразен, което означава, че е добре да се проведе терапевтичен курс, след което да мине на поддържаща грижа. Косата, която е отпадала за съжаление няма как да се възстанови напълно, но за да се постигне най-добър ефект е добре да се проведе лечение с препарат, който да съдържа Миноксидил като активна съставка. На Българския пазар може да немерите такива продукти на Спектрал DNC, както и добре познатия Регаин. Желателно е все пак да са Ви предписани от лекар специаллист, защото има случаи, в които е противопоказна тяхната употреба.
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 05 Апр 2011, 23:49

Bella написа:От известно време насам забелязах, че косата ми капе засилено когато съм подложена на някакъв стрес. Някъде бях чела, че може да се дължи на лошо хранене, но се храня добре и мисля, че приемам достатъчно витамини с храната си. Преди се радвах на гъста и здрава коса, а сега не само, че не е толкова гъста а и структурата на косъма се е променил. Как да върна стария вид на косата си?

С възрастта организма ни непрекъснато се променя и това най-напред започва да личи на кожата и на косата. Освен това боядисването и фризирането на косата допълнително я увреждат. Все пак при условие, че сте забелязала по-изразен косопад, този симптом не трябва да се пренебрегва. Може да се консултирате със специалист и да се оцени обективното състояние на косата, да се направят някои тестове и изследвания. Това ще Ви даде сигурност, че не се касае за медицински проблем. В този случай може да помогнат освен стандартни лосиони и шампоани за коса, както и периодично приемане на капсули. И все пак не забравяйте, че загуба на 100 косъма на ден се счита за нормално.
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Doroteya » 29 Апр 2011, 10:22

Здравейте!
Бих искала да попитам какъв вид шампоан мога да използвам срещу косопад, докато все още кърмя детето си, което вече има навършени 6 месеца. И по-конкретно се интересувам от продуктите на Фитовал формула. Дали са подходящи в моя случай? Благодаря!
Doroteya

Мнениеот Dr Violina Todeva » 29 Апр 2011, 14:43

Doroteya написа:Здравейте!
Бих искала да попитам какъв вид шампоан мога да използвам срещу косопад, докато все още кърмя детето си, което вече има навършени 6 месеца. И по-конкретно се интересувам от продуктите на Фитовал формула. Дали са подходящи в моя случай? Благодаря!

Здравейте!
Спокойно може да използвате по време на кърмене шампоана, за който питате.
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот anichka » 11 Май 2011, 13:26

Здравейте, д-р Тодева,
Обикновено пролет и есен започва да ми капе косата и то доста. Бихте ли ме посъветвали какво да ползвам, само шампоани против косопад или трябва да приемам и някакви таблетки?
anichka

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с кожни и венерически болести