Косопад - FAQ, мнения, коментари, въпроси

Re: Косопад - FAQ, мнения, коментари, въпроси

Мнениеот Toshko88 » 04 Яну 2012, 17:37

Здравеите имам мазна себорея и косопад като косата се накъсва искам да ми препоръчате шампоан които да е добър при себорея и косопад благодаря предварително
Toshko88

Мнениеот Toshko88 » 06 Яну 2012, 14:09

шампоана фитовал плюс дали няма да ми свърши работа
Toshko88

Мнениеот Dr Violina Todeva » 06 Яну 2012, 16:25

Toshko88 написа:Здравеите имам мазна себорея и косопад като косата се накъсва искам да ми препоръчате шампоан които да е добър при себорея и косопад благодаря предварително

Здравейте!

Добре е да се овладее себореята. Може да започнете да използвате шампоан Неовал три пъти седмично за един месец. Като направите пяна със шампоана пяната трябва да престои поне 5-7 минути. След един месец ще разредите използването на Неовал на един път седмично и тогава може да включите шампоан Фитовал против косопад. След още един месец продължете да използвате противопърхотни шампоани 1-2 пъти месечно за профилактика.

Поздрави!
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Ники » 10 Яну 2012, 06:12

Здравейте д-р Тодева!
Имам оплешивяване отпред над челото от двете страни и отзад на темето (типично мъжкото) и предприех следното: като вътрешно въздействие си поръчах Пантогар(от чужбина) които очаквам,а като външно си поръчах от сайта шампоана ДЮКРЕ АНАФАЗ,мисля да си взема и ДЮКРЕ ЛОСИОН ХРОНОСТИМ 2 * 50 мл. като комплексно средство и да изполвам продуктите продължително време:до 6 месеца.Какво мислите за тази комбинация от тези 3 неща,може ли да се изполват така заедно и добре ли би трябвало да повлияе ?
Благодаря предварително!
Поздрави
Ники

Мнениеот Dr Violina Todeva » 10 Яну 2012, 16:11

Ники написа:Здравейте д-р Тодева!
Имам оплешивяване отпред над челото от двете страни и отзад на темето (типично мъжкото) и предприех следното: като вътрешно въздействие си поръчах Пантогар(от чужбина) които очаквам,а като външно си поръчах от сайта шампоана ДЮКРЕ АНАФАЗ,мисля да си взема и ДЮКРЕ ЛОСИОН ХРОНОСТИМ 2 * 50 мл. като комплексно средство и да изполвам продуктите продължително време:до 6 месеца.Какво мислите за тази комбинация от тези 3 неща,може ли да се изполват така заедно и добре ли би трябвало да повлияе ?
Благодаря предварително!
Поздрави

Здравейте!
Да, добре би било да направите комбинацията, за която питате! Във Вашия случай би могло да се включат и продукти, които съдържат 5% Миноксидил.

Поздрави!
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Ники » 10 Яну 2012, 20:51

Благодаря ви за отговора д-р Тодева! : )
Да може и Миноксидил ,но на по-късен етап ,ако не окажат влияние другите по-леки препарати,коити ще започвам сега!
И в тази връзка може ли да ви помоля да ми опишете как точно да използвам лосиона Хроностим ден и нощ,защото не мога да разбера следните неща: - тези 7 впръсквания върху оголените участъцили ли са само или върху целия скалп и коса ; -заедно ли да ги изполвам двете шишенца сутрин и вечер по 7 впръсквания от двете и тогава масажирам или сутрин 7 от едното(ден)масажирайки и вечер 7 от другото(нощ)масажирайки или как точно ? Всеки ден ли така първия месец и после по 3 пъти в седмицата или по друга схема за начало(първи месец) и в последствие(втори и трети месец) ? И на суха или на мокра коса трябва да са прилагат ?
Също ако може съвет колко често да изполвам шампоана Анафаса на Дюкре ?
Благодаря ви предварително : )
Поздрави
Ники

Мнениеот Dr Violina Todeva » 12 Яну 2012, 19:34

Ники написа:Благодаря ви за отговора д-р Тодева! : )
Да може и Миноксидил ,но на по-късен етап ,ако не окажат влияние другите по-леки препарати,коити ще започвам сега!
И в тази връзка може ли да ви помоля да ми опишете как точно да използвам лосиона Хроностим ден и нощ,защото не мога да разбера следните неща: - тези 7 впръсквания върху оголените участъцили ли са само или върху целия скалп и коса ; -заедно ли да ги изполвам двете шишенца сутрин и вечер по 7 впръсквания от двете и тогава масажирам или сутрин 7 от едното(ден)масажирайки и вечер 7 от другото(нощ)масажирайки или как точно ? Всеки ден ли така първия месец и после по 3 пъти в седмицата или по друга схема за начало(първи месец) и в последствие(втори и трети месец) ? И на суха или на мокра коса трябва да са прилагат ?
Също ако може съвет колко често да изполвам шампоана Анафаса на Дюкре ?
Благодаря ви предварително : )
Поздрави

Здравейте, Ники!

Бихте могъл да опитате първо и с лосион на Ducray Chronostim. Този продукт има два флакона - единия се използва вечер, другия сутрин. Впръскванията са основно на засегнатите области. Сутрин се използва единия флакон, а вечер другия. На опаковката и флаконите е отбелязано, кой кога да се прилага. Продуктите се използват всеки ден поне за три месеца. Шампоан Ducray Anaphase може да използвате при всяко изкъпване или поне два пъти седмично, ако миете по-често косата.

Поздрави!
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Ники » 13 Яну 2012, 03:40

Здравейте д-р Тодева!
Благодаря ви много за подробното и ясно разяснение и описание !
Поздрави : )
Ники

Мнениеот mon4o » 30 Яну 2012, 16:08

Здравйте незнам дали питам на правилното място но, бихте ли ми препоръчали нещо за ранно побеляване ная косата
На 30 год съм мъж и от предеи 2-3 год. започна като си прогресира
mon4o

Мнениеот Dr Violina Todeva » 30 Яну 2012, 19:02

mon4o написа:Здравйте незнам дали питам на правилното място но, бихте ли ми препоръчали нещо за ранно побеляване ная косата
На 30 год съм мъж и от предеи 2-3 год. започна като си прогресира

Здравейте!

За съжаление все още не е измислено средство, с което да се спре или забави побеляването на косата. Ще се наложи, ако искате да не личи побеляването да използвате различни оцветители или бои за коса.

Поздрави!
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с кожни и венерически болести