Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
27 Юни 2013, 16:53
Здравейте,искам да споделя моята история. Имам гъбички по ноктите на краката,лекар ми изписа тербинафин.5 часа след изпиване на първото хапче получих обриви по откритите части на тялото /деколте,гръб,ръце/ придружен със силен сърбеж. Лекарката каза,че трябва да го вземам след обилна храна и да се мажа със слънцезащитен крем,но и след това обривът продължава. Какво да правя,тя ме обеждава,че не е от тербинафина.
28 Юни 2013, 21:25
Имах опасения за гъбички на двата палеца на краката.Отидох на лекар и ми изписа Екзодерил.От както почнах да го използвам (вече седмица и нещо) ноктите ми пожълтяха,стахана твърди и още по-зле изглеждащи и от преди.Как действа при вас? Опасявам се вече,че не е било гъбички и напразно са ми изписали този продукт.Мисля,че ми дойде твърде силен.Четох по-горе в коментарите,че се използвал само една седмица,но при положение,че гъбичките се лекуват с месеци........те са толкова упорити!
Единият ми нокът на палеца иска дори да пада.Ако падне да слагам ли от екзодерила на новия нокът?
02 Авг 2013, 19:25
Dr Violina Todeva написа:Ефект със сигурност има

!
kakви хапове да пия,имам и псориазис.10 години ходене по мъките,останах без нокти и на ръцете и краката.дал съм над 2500лв. за мазила и лекарства.направо съм отписан,пробвах ексодерил и стана още по зле.....
23 Окт 2013, 21:10
Тодорка написа:Здравейте,искам да споделя моята история. Имам гъбички по ноктите на краката,лекар ми изписа тербинафин.5 часа след изпиване на първото хапче получих обриви по откритите части на тялото /деколте,гръб,ръце/ придружен със силен сърбеж. Лекарката каза,че трябва да го вземам след обилна храна и да се мажа със слънцезащитен крем,но и след това обривът продължава. Какво да правя,тя ме обеждава,че не е от тербинафина.
Още за: ТЕРБИНАФИН табл. 250 мг. * 28 (TERBINAFINE tabl. 250 mg. * 28), цена и информация
от framar.bg
Като странична реакция в листовката пише че може да се получи обрив и сърбеж и то като чести нежелани реакции .Потърсете друго мнение и преглед при друг специалист.Или вашата лекарка да ви смени назначените лекарства.Със сигурност има причина за реакцията.Успех
15 Ное 2013, 13:25
Искам да попитам дали мога да ползвам екзодерил при отлепен нокът(частично) на палеца на ръката!!!И някой ако имал подобен проблем моля да сподели на какво може да се дължи това отлепване и какви продукти могат да се използват в такива случай
03 Фев 2014, 13:33
lilidjosa85 написа:Искам да попитам дали мога да ползвам екзодерил при отлепен нокът(частично) на палеца на ръката!!!И някой ако имал подобен проблем моля да сподели на какво може да се дължи това отлепване и какви продукти могат да се използват в такива случай
Здравейте, Lilidjosa85!
Причините за отлепен нокът могат да са различни. Не е необходимо да се касае за гъбички. Ако искате приложете снимка, за да Ви бъда по-полезна!
С уважение,
12 Мар 2014, 17:06
Тук може да зададете въпроси какво да правите, ако имате гъбички. Нека заедно намерим най-доброто лечение!
На Вашите въпроси ще отговаря д-р Виолина Тодева - специалист по кожни и венерически болести.Прочетете още от д-р Виолина Тодева:Гъбички - здравен проблемПодробна информация за д-р Виолина Тодева ще откриете в справочника на Фрамар.
21 Мар 2014, 14:08
Здравейте!
Майка ми има от доста години гъбички на краката,мажи ги с какво ли не ,не минават.променен е цвета и дебелината на нокътя.дайте съвет..благодаря!
21 Мар 2014, 17:20
Здравейте и аз имам кожен проблем - на големите срамни устни имам силен сърбеж и пада кожа, но само външен, вътрешен нямам. Преди няколко дена ми излезе също и на главата какво да правя, как да спра този сърбеж, моля помогнете ми. Не го предавам на партньора ми има го от няколко години и опитвах с какви ли не кремове , но нищо не ми помогна. Ще се радвам ако можете да ми кажете как да се справя с проблема.
21 Мар 2014, 17:26
От два месеца лекувам вагинална кандидоза, която се оказа причинена от CANDIDA PARAPSILOSIS. Клотримазолът не ми помага, последното ми лечение е с Орунгал и Флуомизин, тъй като се изолира и ешерихия коли. Симптомите намаляха, но все още не се чувствам както преди. Много ли са редки тези щамове и има ли надежда за излекуване? Проверих си кръвната захар, съвсем е ОК. Вече мисля да търся лечение в София в някаква специализирана клиника...