Гъбички - онлайн консултация с кожен лекар

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Гъбички - онлайн консултация с кожен лекар

Мнениеот Dr Violina Todeva » 07 Авг 2014, 11:41

ivani6eva90 написа:Здравейте докторе, при цирей в ухото какво се слага, може ли капки Фуроталгин

Здравейте, ivani6eva90!

Да, би могло да се използват тези капки, но имайте предвид, че циреят може да не е безобиден и да е необходимо да се прави манипулация или да се приема антибиотик. Най-добре е да посетите специалист УНГ!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот anna_toteva » 09 Авг 2014, 11:09

Здравейте, д-р Тодева.
Скоро бях на дерматолог.Имам силен сърбеж на интимните места. Тя ми предписа Клотримазол 1 %. Може ли да се мажа 3 пъти на ден, ако не е прекалено, защото лекарката ми каза един път на ден, което на мен е малко. Както и ми предписа Флукорик. Надявам се това лечение да има положителен ефект. Благодаря!
anna_toteva

Мнениеот Dr Violina Todeva » 10 Авг 2014, 11:54

anna_toteva написа:Здравейте, д-р Тодева.
Скоро бях на дерматолог.Имам силен сърбеж на интимните места. Тя ми предписа Клотримазол 1 %. Може ли да се мажа 3 пъти на ден, ако не е прекалено, защото лекарката ми каза един път на ден, което на мен е малко. Както и ми предписа Флукорик. Надявам се това лечение да има положителен ефект. Благодаря!

Здравейте, anna_toteva!

Съветвам Ви да спазвате точно инструкциите на лекуващия лекар! Препоръчително е две седмици след лечението да го посетите за контролен преглед.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот frandy » 10 Авг 2014, 20:40

Здравейте, Д-р Тодева!
Извинявам се, че пиша със закъснение. В момента кракът е по-добре, но явно има разпространение и към ръцете и клепача на лявото око. Прилагам снимки. Използвах екзодерил и низорал.
frandy

Мнениеот Dr Violina Todeva » 11 Авг 2014, 10:40

frandy написа:Здравейте, Д-р Тодева!
Извинявам се, че пиша със закъснение. В момента кракът е по-добре, но явно има разпространение и към ръцете и клепача на лявото око. Прилагам снимки. Използвах екзодерил и низорал.

Здравейте, frandy!

От снимката, която ми показвате на ръката смятам, че не е задължително да имате гъбички, но естествено не е изключено.
Колко дълго прилагахте лечението? Каква е Вашата професия? Прекарвате ли дълго време със затворени обувки? Лявата ръка по-малко засегната ли е от дясната?
Премахнала съм снимката Ви, за да не се разглежда от всички потребители!

д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот frandy » 11 Авг 2014, 20:26

Благодаря, д-р Тодева!
Другата ръка изглежда по същия начин. Лечението продължи една седмица. Заради професията съм под голям стрес и предполагам, че и тя си има влияние, но все пак това работя 4 години и съм си намерила начина за релакс. Случи се на два-три пъти да съм със затворени обувки, поради това, че сутринта беше мнооого студено и се очертаваше студен ден-дъждовен, а следобед времето се променяше към горещо и задушно. За пръв път имам подобен проблем. Да не би да е от липса на витамини, въпреки че всеки ден имаме следобедна закуска с плодове.....Сега видях и мейла, ще приложа снимки за по-добра представа :)
frandy

Мнениеот tedityy_bs » 12 Авг 2014, 16:54

Здравейте Д-р Тодева!Имам бели точици по рамената и няколко на гърба .. не им обръщах внимание по простата причина, че изобщо не ги бях забелязала .. незнам кога са се появили точно мислех,че се беля .. все пак е лято и е нормално, но ми изглеждат на гъбички! как мога да ги премахна,какво да сложа или намажа http://problem.framar.bg/%D0%B3%D1%8A%D ... D0%B9.html <- мисля,че е това
tedityy_bs

Мнениеот Michelle19 » 13 Авг 2014, 14:52

Dr Violina Todeva написа:
Michelle19 написа:Здравейте, доктор Тодева! Миналата година вече късна пролет за първи път ми се появиха гъбички на палеца на десния крак. Започнах да го лекувам с Екзодерил, след това отидох и на море, а там нокътят се чупи. Предполагам от натиска при появата на нов. След това изчезна. Появата е от от горе надолу и засегната част е пожълтяла. Щом изчезнаха и израсна нов се появи гъбичка на втория пръст на левия крак. Отново го премахнах, но ето че близо година след това отново се появиха този път по едно и също време на двата нокътя. Сега забелязвам и че вторият до показалеца се е заразил. Мисля отново да започна с Екзодерил. Нокътят на палеца отново се счупи и се наложи да го изрежа. Дали морската вода ще ми помогне? И има ли друг вариант преди да отида на лекар? Благодаря!

Здравейте, Michelle19!

Можете ли да приложите снимка, за да видя какво точно е засягането при вас?

С уважение,
д-р Тодева

Здравейте отново и съжалявам за закъснението. Това е снимката на вторият пръст на левия ми крак.
Michelle19

Мнениеот asenova88 » 13 Авг 2014, 16:45

здр.имам гъбички по ноктите на ръцете казаха ми че мога да ги лекувам с Флуконазол.Вярно ли е?
asenova88

Мнениеот Dr Violina Todeva » 14 Авг 2014, 11:01

frandy написа:Благодаря, д-р Тодева!
Другата ръка изглежда по същия начин. Лечението продължи една седмица. Заради професията съм под голям стрес и предполагам, че и тя си има влияние, но все пак това работя 4 години и съм си намерила начина за релакс. Случи се на два-три пъти да съм със затворени обувки, поради това, че сутринта беше мнооого студено и се очертаваше студен ден-дъждовен, а следобед времето се променяше към горещо и задушно. За пръв път имам подобен проблем. Да не би да е от липса на витамини, въпреки че всеки ден имаме следобедна закуска с плодове.....Сега видях и мейла, ще приложа снимки за по-добра представа :)

Здравейте, frandy!

Добре, опитайте да изпратите още снимки!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести