Генетичен висок холестерол

Генетичен висок холестерол

Мнениеот Nadine » 16 Окт 2015, 14:25

Преди години ми откриха висок холестерол, който е генетичен и не се влияе от диети. Така или иначе водя здравословен начин на живот, но стойностите ми са между 9-12. Досега са ми предписвали различни лекарства със статин, от който съм с ужасни болки в мускулите. В момента съм в чужбина и не получавам алтернативно лечение. Въпросът ми е: може ли нивото на холестерола ми да се регулира с друг вид лекарства без съдържание на статин? Последните стойности са около 9 без лекарства за около 1,5 месеца.
Благодаря предварително!
Nadine
 
Мнения: 2
Регистриран на: 16 Окт 2015, 11:38

Re: Генетичен висок холестерол

Мнениеот FramarLekari » 16 Окт 2015, 19:37

Nadine написа:Преди години ми откриха висок холестерол, който е генетичен и не се влияе от диети. Така или иначе водя здравословен начин на живот, но стойностите ми са между 9-12. Досега са ми предписвали различни лекарства със статин, от който съм с ужасни болки в мускулите. В момента съм в чужбина и не получавам алтернативно лечение. Въпросът ми е: може ли нивото на холестерола ми да се регулира с друг вид лекарства без съдържание на статин? Последните стойности са около 9 без лекарства за около 1,5 месеца.
Благодаря предварително!


Здравейте, Nadine!

Тази статия може да Ви бъде от полза: Как да свалим холестерола и триглицеридите без лекарства.

При висок холестерол могат да бъдат полезни хранителни добавки с лецитин, ниацин, артишок или богати на омега-3 мастни киселини, като рибено масло или ленено масло.

С уважение,
Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Генетичен висок холестерол

Мнениеот Nadine » 23 Окт 2015, 21:08

Много благодаря, намерих полезни статии и рецепти.
Nadine
 
Мнения: 2
Регистриран на: 16 Окт 2015, 11:38


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с изследвания и лабораторни резултати

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта