Тук можете да зададете въпроси по акушерство и гинекология и да споделите мнения за Вашия проблем.
Правила на форума
Заключена

Re: Д-р Димитър Митев - акушерството и гинекология

27 Ное 2012, 21:20

пеперуда написа:Вече е в 24 или 25 седмица.Доктора е казал че околоплодните води са в норма.Всичко е нормално.Размерите на плода са нормални но липсват и двата бъбрека.Възможно ли е това?Какво решениеда вземе?

Здравейте! Липсата на два бъбрека е несъвместимо с живота състояние. Смущаващото във вашия случай е че бебето има нормално количество околоплодни води. Околоплодните води в голям процент представляват бебешка урина. Съветвам ви да потърсите второ мнение при специалист по фетална морфология.

27 Ное 2012, 21:27

kommandos написа:Здравейте, бих искал да попитам при извършено скопско изследване на вътрешнастта на кухината на матката и входа на тръбите, е установен полип, които след хистологията е доброкачествено слузесто образование.За лечение как се процедира и опасно ли е ако не му се обърне внимание?

Здравейте! Ако правилно ме информирате, полипът на матката е доброкачествено заболяване. Отстраняването му се извършва по оперативен път посредством кюретаж или оперативна хистероскопия. Необходимо е проследяване за евентуален рецидив на 6-12 месеца след отстраняването му при липса на менструални нарушения. При поява на менструални нарушения като обилна менструация, продължителна менструация, обилна и продължителна менструация, кървене извън менструациите се търси помощ от специалист акушер-гинеколог при поява на проблема.

27 Ное 2012, 21:40

hrisi84bs написа:Здравейте, д-р Митев, моят проблем е следният, от доста години страдам от чести влагалищни инфекции,кандида, вагинална бактериоза и вси4ко се повтаря малко след края на лечението. Ходих на лекар при всяка инфекция, но от един месец отново страдам от нещо и реших да използвам стара рецепта за същите симптоми. Винаги се изписва едно и също:полижинакс,гинодакратин,гиназол, флажил. В момета симптомите са ми парене, зачервяване и сърбеж в областта на гениталиите и по лошото е, че не след дулго всичко се повтаря. Вземам лекарства и перорално, лекувам се и вагинално. Кажете ми как да се избавя от тези досадни инфекции. Само да кажа, че не спазвам диета за кандида, пия имуностимулиращи и ефекта как е най - мн два месеца и пак ад. Писна ми вече. Само да уточня, че сега се лекувам с флажил вагинални и перорални и днес 7 ден ми се появи мн странен сърбеж около влагалището. Кажете ми какво да правя, как да си подобря влагалищната микрофлора и какво да направя като цяло. Но винаги всичко е едно и също.
Благодаря Ви, Приятен ден,
Поздрави, Христова

Здравейте!
За съжаление съвсем различни вагинози, понякога имат едни и същи симптоми. От това следва, че те трябва да бъдат лекувани със различни препарати. Неправилно подбрания препарат не води до повлияване на съответната вагиноза. Във вашия случай най-добре е да се направи микробиологично изследване. Не е зле при вас да се отхвърли и дискретен диабет.

27 Ное 2012, 21:44

borisova em написа:Здравейте доктор Митев, имам следния въпрос правих си кръвни изследвания за хламидии, тъй като преди 10 години съм ги лекувала. Резултатите ми са следните
Chlamydia trach. IgM 6AE < 9 отр.; 9 - 11 граничен; >11 пол.
Chlamydia trach. IgG 12АЕ < 9 отр.; 9 - 11 граничен; > 11 пол.
има ли място за притеснение за мен и за партньора ми. Помогнете. Трябва ли лекуване отново.

Здравейте!Няма място за притеснение. Не е необходимо да се провежда лечение. Високите стойности на Ig M говорят за прясна инфекция, която при вас липсва. Ig G показва данни за прекарана стара инфекция, с която вие сте наясно!

27 Ное 2012, 21:53

ДЖИНА написа:Здравейте! Преди година и половина при профилактичен преглед ми откриха киста на яйчника 16 мм.която само проследявам през 4-5 месеца.За сега нито нараства,но и не изчезва.При последният преглед ми откриха и интрамурален миомен възел с размер 12мм.На 45 г. съм и все още имам редове цикъл.Какво е вашето мнение ? Трябва ли да предприема нещо или само проследяване е достатъчно?

Здравейте! По отношение на миомния възел, размерът му е малък и подлежи само на диспансерно наблюдение при условие, че нямате менструални нарушения. Относно яйчниковата киста е разумно да потърсите второ мнение от специалист онкогинеколог.

Д-р Димитър Митев - акушерството и гинекология

02 Дек 2012, 03:47

Здравейте,моя въпрос е някак странен. Да поясня,на 33 години съм ,имам две деца,родени със секцио.Проблема ми идва от най обикновено нещо,което е липса на сексуално желание или почти никаква чувствителност на така наречените ми полови органи(да поясня това преди не беше така).Това продължава вече 2 години,а моя син е на 3 вече,тоест това се получи когато той беше на почти година,което изключва няква връзка с раждането му с операция. Незнам как да го обесня,но имам чувството че влагалището ми е някак изкочило на вън,все едно не го държат мускулите,и когато ги свия силно ми се струва че така всичко е по нормално.Ходих на двама лекари,който ме прегледаха дори и с видеозон,но ми казаха ,че такова "увисване "на матка влагалище нямам.Всичко си било на ред и на място.Да но дори сексуалния ми партньор ми казва,че извинете ме за откровение,но..."Ами много ме кефиш,защото сякаш на отвора на влагалището си има стеснение,сякаш нещо ми пречи да вляза и ставаш така по тясна"
Може би нямаше да се притесня толкова много,ако не започна едновремено с тази безчувственост на вагината,и необичайното узпускане на урина.Казвам го тук ,защото всичките неща са свързани,и започнаха на един път заедно.Безчувсвеност на всички полови органи(влагалище,клитор,срамни усни,дори и гърдите мога да сложа),някак изнасяне на всичко това сякаш леко навън,и изпускането на урина.Моля ви помогнете ми или ми дайте съвет.Пак пояснявам ходих на 2 гинеколози и на един уролиг,но нещата стават все по зле и по зле.

02 Дек 2012, 16:54

Здравейте Д-р Митев,
Проблемът ми е следния. Преди около седмица започнах да имам парене по време на и след уриниране също така постоянно имам чувството за уриниране а когато отида до тоалетната имам съвсем малко. Забелязах също и леко жълта течност. Продължава за около ден и минава но след секс пак се появява. На 20 г. съм и преди месец се преместихме с приятеля ми в Лондон за това и не мога да отида ма лекар, не сме ориентирани все още. Бихте ли ми казали на какво се дължи и какво мога да направя? Благодаря ви предварително.

03 Дек 2012, 11:12

Здравейте, искам да ви задам един въпрос. Вчера при полов акт с партньора ми използвахме презерватив, но при изваждането презерватива остана в мен, края му се виждаше и аз го издърпах, въпроса ми е възможно ли е да е попаднала сперма навън, трябва ли да взема мерки като например хапче eskapel? Благодаря Ви предварително.

13 Дек 2012, 10:55

Здравейте.Бихте ли могли да ми дадете някакъв съвет относно протриване на малките срамни устни?От по-силна стимулация ли се получава(защото при самия полов акт не усещам болка) и какъв крем мога да използвам,за да успокоя зачервеното място?Благодаря Ви предварително.

13 Дек 2012, 17:34

Antonia22 написа:Здравейте.Бихте ли могли да ми дадете някакъв съвет относно протриване на малките срамни устни?От по-силна стимулация ли се получава(защото при самия полов акт не усещам болка) и какъв крем мога да използвам,за да успокоя зачервеното място?Благодаря Ви предварително.

Здравейте! За целта може да използвате различни лубриканти, които трябва да се прилагат правилно, т.е. да не се допуска бурен и или продължителен полов контакт, без достатъчно добро естествено или изкуствено (посредством лубрикант) овлажняване.
Заключена
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ... 57