Тук можете да зададете въпроси по акушерство и гинекология и да споделите мнения за Вашия проблем.
12 Сеп 2013, 20:05
joder написа:Здравейте д-р Митев,
С приятеля ми се пазим от забременяване заради негов сериозен проблем - алкохолизъм. Но ето, че въпреки всичко забременях. Какъв е рискът за плода, ако бащата е приемал алкохол в дните около зачеването? Възможно ли е детето да наследи същия проблем?
При условие, че се наложи прекъсване на бременността имам ли шанс за медикаментозен аборт? Първия ден на последната ми менструация беше на 1 август 2013 г.
Здравейте! Решението за бъдещето на вашата бременност е изцяло ваше! Няма медицински критерии в толкова ранен срок на бременността, с които да установим дали вашето бебе е увредено. Ако решите бременността да бъде запазена ви препоръчвам да се запишете възможно най-рано в женска консултация за задълбочено проследяване на вашата бременност. Ако решите бременността да бъде прекъсната се обърнете към вашия акушер-гинеколог, за да получите разяснение какъв вид прекъсване на бременността може да ви бъде предложен. А по отношение на това дали вашето бъдещо дете може да стане алкохолик зависи в най-голяма степен от това как е възпитано.
18 Сеп 2013, 18:34
Д-р Митев, здравейте!
През юни ми направиха тотална хистеректомия тъй като имах анемия.Имах увеличена матка колкото 3-4 месеца, наличие на няколко миомни възела интрамурални и субсерозни наи-големия с размери 8см и киста в дясно 3-4 см.Изписаха ми феминорм дуо 3х1 капсула.Въпроса ми е :
Мога ли да замена този продукт с фемовита или соя изофлавони или други фитоестрогени?
Колко продължително да ги вземам?
Благодаря!
27 Сеп 2013, 22:07
Здравейте,Д-р Митев

Бих искала да Ви попитам могат ли да се комбинират Диоскорея с Агнес за по-голям ефект при хормонални проблеми свързани с неродовен месечен цикъл или е противопоказно. Благодаря Ви
29 Сеп 2013, 17:24
Здравейте, по принцип съм с нередовен цикъл. Появи ми се съвсем леко кървене и кафеникаво зацапване и реших, че ми е дошло, затова започнах приема на хапчетата, но сега (3ти ден) е просто леко зацапване и не съм много сигурна, че това избщо е било цикълът ми. Вече съм започнала приема, но трябва ли да ги спра при положение, че е възможно да не е цикъла ми?
07 Окт 2013, 19:37
disisi написа:Д-р Митев, здравейте!
През юни ми направиха тотална хистеректомия тъй като имах анемия.Имах увеличена матка колкото 3-4 месеца, наличие на няколко миомни възела интрамурални и субсерозни наи-големия с размери 8см и киста в дясно 3-4 см.Изписаха ми феминорм дуо 3х1 капсула.Въпроса ми е :
Мога ли да замена този продукт с фемовита или соя изофлавони или други фитоестрогени?
Колко продължително да ги вземам?
Благодаря!
Здравейте може да замените посочените от вас препарати, но е добре преди това да се консултирате с лекаря назначил ви първоначалната терапия.
07 Окт 2013, 19:39
алекс написа:Здравейте, по принцип съм с нередовен цикъл. Появи ми се съвсем леко кървене и кафеникаво зацапване и реших, че ми е дошло, затова започнах приема на хапчетата, но сега (3ти ден) е просто леко зацапване и не съм много сигурна, че това избщо е било цикълът ми. Вече съм започнала приема, но трябва ли да ги спра при положение, че е възможно да не е цикъла ми?
Здравейте! Не спирайте противозачатъчните медикаментозни средства, но препоръчвам задължително да направите консултация с вашия акушер гинеколог.
07 Окт 2013, 19:52
silviq88 написа:Здравейте,Д-р Митев

Бих искала да Ви попитам могат ли да се комбинират Диоскорея с Агнес за по-голям ефект при хормонални проблеми свързани с неродовен месечен цикъл или е противопоказно. Благодаря Ви

Здравейте! Не мисля, че подбраната за вас терапия е напълно подходяща за вашия случай. Има много други медикаментозни средства, които се използват при неродовен месечен цикъл, затова ви препоръчвам да направите консултация с лекар специалист по акушерство и гинекология, който ще установи причината за това състояние и ще подбере най-подходящата за вас медикаментозна терапия, която ще реши проблема ви. Едва ли комбинацията от посочените от вас препарати ще подобри състоянието ви и не вия препоръчвам.
29 Окт 2013, 21:02
Здравейте! Имам въпрос относно раждането си. Когато забременях ми казаха, че са два ембриона. Следващата седмица беше останал само един, но не съм прокървявала по време на цялата бременност. Плацентата остана залепена при раждането, но в епикризата пише така : Окончателна диагноза : Друго спонтанно раждане при едноплодна бременност. Бихте ли ми обяснили какво значи това? Дали наистина са били близнаци?
29 Окт 2013, 23:23
Здравейте Д-р Митев,
на 21 години съм и от много години имам проблем с менстроалният цикъл, преди 1 година ми поставиха диагноза синдром на поликистозни яйчници. Преди години цикълът ми беше по 2/3/4 месеца обилно кървене, след лечение с противозачатъчни в момента ситуацията е овладяна, но за яйчниците ходих днес на лекар (ходила съм много, много пъти) и единият ми яйчник е 3.3см, другият 4.3см като има множество кистички, а на единият една доста голяма, та лекарят ми предписа противозачатъчни "Жанги", "Геритамин Нео" както и "Инфолик саше" имам много интензивен косопад (косата ми пада на кичури) както и множество пъпки по брадичката и по някога по врата, също изпитвам ужасна ( не поносима болка) по време на цикъл и се отделят големи парчета съсирена кръв, попитах АГ-то дали не е нужно да изследваме половите хормони, но той каза, че няма смисъл, вече знае какъв е проблема. Вие какво ще ме посъветвате, според мен за да има адекватно лечение трябва да се знае точно от къде идва проблема ?
Благодаря за вниманието!
11 Ное 2013, 12:21
Здравейте д-р Митев,
Бих искалa да попитaм, онзи ден ми дойде цикълът и усетих нещо стрaнно-ужaсно
пaрене!
Дали това може да е повод за притеснение ?
Незнaм, ами ако е някаква инфекция ? Какво да правя?