susamenna написа:Здравейте,Д-р Митев! Искам да ви попитам наличието на поликистозни яйчници може ли да представлява проблем за поставяне на вътрематочна спирала? Аз съм почти на 31години.Имам дете на 1,5 г. и засега не можем да си позволим второ детенце.След като спрях кърменето ми изписаха Линдинет 20,но от него ми зацапваше доста извън цикъла.След това ми го смениха с Диане 35,което пих допреди 3 дни,но съм станала доста нервна и лесно се задъхвам(досега съм го пила 3 месеца),а и либидото ми рязко намаля с него.Според вас мога ли да си поставя спирала и ако да кой вид е подходящ за мен.И тъй като отскоро съм в гр.Бургас,можете ли да ми препоръчате специалист,който да го извърши.Ако е по-добре да продължа с хапчета,може ли да сменя Диане с някакъв друг вид,разбрах че Jangee също се изписва при поликистоза.Забравих да спомена и че съм пушач-по две цигари най-много на ден,но все пак пуша.
Благодаря Ви предварително! Хубав ден!
susamenna
Здравейте! Това,че сте пушачка означава, че не бива да приемате орални контрацептиви! Може да си поставите спирала, след консултация с акушер гинеколог и според финансовите ви възможности, тъй като съществуват различни видове спирали на различни цени! Процедурата не е сложна и може да бъде извършена от всеки лекар акушер гинеколог! Политиката на фирмата не позволява рекламирането на акушер гинеколози във форума!