Гинекологични заболявания - онлайн консултация със специалист

Тук можете да зададете въпроси към лекар по акушерство и гинекология, да се консултирате със специалист и да споделите мнения за Вашият проблем. Ще получите съвет и професионален отговор от лекар специалист по акушерство и гинекология

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация със специалист

Мнениеот Dr Yanitsa Raeva » 31 Авг 2018, 16:58

vesigeri написа:Д-р Раева, здравейте! В менопауза съм и преди два месеца ми откриха киста на яйчника с размери около 5 см. Направиха туморен маркер, който е в норма. Единият лекар ми каза да не правя нищо и след 3 месеца да отида отново, а другия ми каза да се оперирам. Нямам болки нито при уриниране, нито при полов акт. Какво бихте ме посъветвали? Благодаря!


Здравейте!

По принцип е важно как изглежда кистата в ултразвук и дали може да се изчака според специфичните ултразвукови показатели. Огледа на кистата е най-добре да се осъществи на място за преценка, затова от дистанция не мога да Ви бъда за съжаление изцяло пълноценна.

Друг въпрос е кой туморен маркер са Ви пуснали (HE4, CA 125)?

Ще очаквам Вашия отговор. Всичко добро!
Др Раева
Dr Yanitsa Raeva
 
Мнения: 101
Регистриран на: 01 Мар 2018, 12:17

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация със специалист

Мнениеот Pepito » 02 Сеп 2018, 11:53

Здравейте! На 21.08 започна месечния ми цикъл, менструалното кървене си протече както обикновено. По принцип последните дни /5,6 и 7ден/ приключват със зацапване, но този път зацапването продължи. На десетият ден /30.08/ направих уринарен тест за бременност, на който се появи бледа втора черта, затова пуснах и кръвен тест за бременност /beta HGG/ -136,90 mlU/mL положителен. Посетх спешен кабинет, но гинекологът, който ме прегледа на видеозон, каза ,че не съм бременна и зацапването , което имам е просто по дълго менструално кървене / имало още лигавица в матката, която се доизчиствала/. На въпроса „тогава защо тестът за бременност е положителен” - отговор НЕ получих. На 01.09 пуснах втори кръвен тест и показателите са паднали на 119,60mlU/mL. Днес започна кървене /като обикновена менструация/, но нямам болки. Разбира се, ще отида и на втори преглед, но в момента съм много объркана и искам да попитам и за вашето мнение. Благодаря предварително!
Pepito
 
Мнения: 1
Регистриран на: 02 Сеп 2018, 11:15

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация със специалист

Мнениеот 3468529 » 06 Сеп 2018, 00:55

Здравейте, надявам се, че ще успеете да ми дадете съвет. Преди няколко месеца ми излезна малка брадавица на срамните устни и при преглед ми казаха да ги изгоря с кондилин. Направих го и спрях да ги мажа и започна да излиза отново и това се повтаря вече 3 пъти. Посетих отново лекар, който ми каза, че ги имам, но не ми изписа нищо, а ми изписа само флажил таблетки, тъй като съм имала и гъбична инфекция. Бихте ли ми казали как да се преборя с тези кондиломи. Четох, че трябва да се пият лекарства за спиране на разпространението на вируса и едновременно с това да се горят. Страшно притеснително е и също така имам приятел и ме е страх да не заразя и него. Моля кажете ми как да се справя.
Благодаря.
3468529
 
Мнения: 1
Регистриран на: 06 Сеп 2018, 00:44

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация със специалист

Мнениеот fanifani » 17 Сеп 2018, 19:05

Здравейте!Преди месеци бях си пуснала изследвания..Резултатите ми са:Хламидия трихоматис IgA 0.55
(negative),IgG 0.09 (negative),IgM 1.06 пише,че граничният резултат е 1.1
Възможно ли е да съм заразена с хламидия?Цикъла ми прекъсва през месец.Имам бяло течения с миризма.На 23 съм.
fanifani
 
Мнения: 1
Регистриран на: 17 Сеп 2018, 18:48

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация със специалист

Мнениеот aleksei_tod » 20 Сеп 2018, 14:55

Здравейте,моля за съвет.На 54 г съм,по време на сън съм получил еколация семеизпразване.Това се случва около 11.30 след което веднага се окъпах и измих старателно.След което и банята.Понеже дъщеря ми е инвалид на 100 процента и към 16.00 часа след като я взех от Дневният център я изкъпах понеже не може много добре да се самообслужва.Преди да я изкъпя поне още два пъти си измих ръцете със сапун.Въпросът ми е има ли упастнос като съм я къпал нещо да се случи да забременее.Това ми е въпроса много съм притеснен.Благодаря ви.
aleksei_tod
 
Мнения: 1
Регистриран на: 20 Сеп 2018, 14:42

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация със специалист

Мнениеот dbdb » 23 Сеп 2018, 22:16

Здравейте! От около седмица и половина имам сърбеж и парене в интимната област. Тъй като живея в Англия, отидох при джи пито ми там и тя ми взе проба от урината и установи че е уринарна инфекция и ми предписва антибиотик за 3 дни, симптомите след тези три 3 утихнаха, но отново започнаха седмица след това. Притеснявам се да не би да е някоя инфекция, защото и преди съм имала гъбички два пъти пред тези години досега,упорити са, но ги оправих. Също така ме притеснява фактът, че съм имала гъбички два пъти и ме е страх да не би този път инфекцията да е прераснала в нещо по-сериозно. Държа да отбележа, че преди 3 години в София в цибалаб ми направиха пълни изследвания за хламидии и бяха отрицателни. Но това парене и този сърбеж ме притесняват адски много. Годеникът ми няма никакви симптоми, но зная, че при мъжете повечето инфекции протичат безсимптомно. Най-много ме е страх заради него, той никога не е имал такива проблеми и се чувствам ужасно ако аз сега му ги причиня. Според вас възможно ли е инфекцията да се е превърнала в някаква друга като гонорея или хламидия, от които най-много се ужасявам? В момента ни предстоят многооважни неща и искаме много да си имаме и деца. В четвъртък съм на гинеколог в България, но мислите ли, че е добре да отида преди това и в Англия, за да видя по-скоро какво е? Много Ви благодаря за времето, очаквам Вашия отговор!
dbdb
 
Мнения: 1
Регистриран на: 23 Сеп 2018, 19:06

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация със специалист

Мнениеот Antoaneta Mestan » 08 Окт 2018, 00:25

Здравейте,
На 40г.съм.С редовен,но много обилен цикъл в следствие на това,че две години по ред ми отстраняват цирвикален полип.Една година по-късно отново се е образувал полип на цирвикален канал.
Моля ви за съвет как да постъпя.
Да се подложа ли отново на отстраняване на полипа или не?
Има ли друг метод на лечение?
Благодаря
Antoaneta Mestan
 
Мнения: 1
Регистриран на: 08 Окт 2018, 00:04

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация със специалист

Мнениеот Gabrielllaa » 08 Окт 2018, 17:49

Здравейте,реших да си пусна кръвен тест за хламидии (само IGM) и ми излезна стойност 7,4 при референтни стойности (<9отриц.) (9-11-сива зона) (>11положител.)
Каквo бихте ме посъветвали,трябва ли да си пусна още изследвания?
Gabrielllaa
 
Мнения: 1
Регистриран на: 08 Окт 2018, 17:46

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация със специалист

Мнениеот Пиф_ » 12 Окт 2018, 15:18

Здравейте ,
пиша Ви за безкрайно объркана ,съсипана и с пресъхнали от сълзи очи .. Вчера преживях поредно абразио,смятайки ,че този път финалът ще е щастлив...Уви,не!
С една извънматочна бременност съм ,след лапароскопия се запазиха тръбите ,последва кухо яйце(медикаментозен аборт),диагноза -Хашимото. Последва нова бременност ,този път чухме сърдечна дейност,ТСХ не се проследи навреме ,нито прогестерона ,оказва се,че при бременност ТСХ драстично пада... Забързва се метаболизма ми ... Та след установена сърдечна дейност плода загина. Последва кюртаж . Тогава след консултация с инунолог и необходимите изследвания -Нк клетки завишени, антифосфолипидни антитела леко завишени .След година пазене и лечение на уреаплазма ,започнахме опити ,2 пъти вливах Интралипид преди овулацията,пуснах и прогестерон-страшно нисък ,до този момент никой не ми препоръча да го изследвам. Започнах прием на Дуфастон ,в месеца ,в който си казах ,че ми писна не влях Интралипид и точно в този месец забременях .Бях започнала и прием на Б12 преди месец ,защото беше на долна граница .Във въпросния месец цикъла ми беше учудващо оскъден и кратък.Теста ми показа още на 7-ми ден след доказана овулация.При ден закъснение ЧХГ- 1790 ,питах АГ ,каза че вървяло много добре ,въпреки ,че аз още тогава започнах да изпитвам страхове .Видяхме плоден сак ,преди това бях вляла Интралипид ,а след визуализация на сака влях Имуноглобулин( Интратект 5г. Въпреки терапия от 10 г. ) Бях започнала и терапия с Фраксипарин 0,4 през ден и аспирин през вечер по 1 т. Последва сърдечна дейност , междувременно имах болки в бъбреците ,които преминаха за ден с много течности и чайове .Остана тъпа болка горе в двата бъбрека .Отидох на преглед ,казаха че имам камък и киста ,но те не били проблем за износване нито за бременността,дренаж ,всичко било нормално. Гледаха и жлъчка ,черен дроб .На няколко пъти изживях силен стрес ,което изживявах тежко.При преглед с АГ се установи ,че плода вече няма сърдечна дейност ,дори отговаряше на 3-4 дни по-напред от срока , в който трябваше .Пуснахме в деня на аборта кариотип на двамата ( на мен и мъжът ми). Питам се какво се случва ,моля Ви за насока и съвет ,мечтата ни започва да ми се струва невъзможна .Дали фраксипарина е бил в ниска доза ,ТСх беше 0,10 но намалих приема веднага на еутирокс и започна леко да се вдига 0,30 ,0,68 ... Следях го често. Адски ме е страх с генетичните изследвания .На 31 години съм ,мъжа ми на 29. Питам се и дали това ,че приемах Дуфастон и Но-шпа(превантивно,тъй като нямах никакви болки ) е допринесло за сгъстяване на кръвта ,знам ,че тези медикаменти са склонни към това ... . Благодаря!
Пиф_
 
Мнения: 2
Регистриран на: 12 Окт 2018, 15:14

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация със специалист

Мнениеот sisito_2010 » 14 Окт 2018, 13:21

Здравейте преди година и половина по време на бременността ми се оказа че имам папиломи на шийката на матката,цитонамазката беше втора С група,след раждането беше втора Б група, лекаря ми направи обгаряне и шест месеца след това цитонамазката е трета Б група,направих си изследвания ЧПВ 35 е положителен,отидох при друг лекар който ми каза че трябва да вляза в болница за две вечери да ми се направят изследвания кюртаж доколкото разбрах от сестрата, не е ли нужна биопсия в този случай,притеснена съм да състоянието си и не желая да се подлагам на ненужни манипулации.Моля за съвет
sisito_2010
 
Мнения: 1
Регистриран на: 14 Окт 2018, 13:11

ПредишнаСледваща

Назад към Акушерство и гинекология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта