Гинекологични заболявания - онлайн консултация със специалист

Тук можете да зададете въпроси към лекар по акушерство и гинекология, да се консултирате със специалист и да споделите мнения за Вашият проблем. Ще получите съвет и професионален отговор от лекар специалист по акушерство и гинекология

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация със специалист

Мнениеот blacky » 15 Мар 2019, 17:28

Представям цялата проблематика и лечение, през които преминах, защото имам няколко въпроса свързани с тях. На 24г. съм, без бременности, също без аборти.
Имам почти ежедневно бяло течение, което се появи след първото ми лекуване на гинекологичен проблем. Течението е малко по-гъсто от това, което имах преди да имам какъвто и да е било проблем - но тогава течението не беше толкова често. Самото лечение беше миналата година края на август - тогава след гинекологичен преглед и пуснати изследвания (микробиология) ми бяха изписани клотримазол крем и макмирор глобули. След като излязоха резултатите гинекологът ми каза че имам кандида и ешерихия, съответно продължих с макмирор глобули и ми изписа и ципрофлоксацин за бактерията. Тъй като глобулите свършиха преди антибиотика ми предписаха и гиназол крем. След приключване на лечението не правихме нови изследвания, защото оплакванията ми изчезнаха и бях добре. Единствено се появи течението, за което споменах, но реших, че организма ми се прочиства от глобулите и крема, които бях слагала, тъй като преди това не бях поставяла във влагалището лекарства.
В края на декември се появиха други оплаквания - зачервяване и дискомфорт в интимната зона.След гинекологичен преглед и пусната микробиология на 7 януари ми бяха изписани флукорик 1х1 през 3 дни (общо 3 хапчета); полижинакс глобули за 6 дни; и ломексин крем;. На 14 януари след излизане на резултатите от микробиологията -> "изолира се малко количество streptococcus agalactiae" гинекологът ми изписа аугментин 0.625 /3х1 за 7 дни/; макмирор; и пак флукорик - 1х1 през 3 дни.
На 13 февруари излязоха резултатите от контролните изследвания -> "изолира се сигнификантно количество streptococcus agalactiae". Изписани ми бяха - левофлоксацин и флуомизин -> тук аптекарката ми каза, че ми е предписано да слагам по 1 вагинална таблетка вечер само 2 дни, т.е. че трябва да използвам само 2 таблети от цялата кутийка, така и направих.
Едва след това лечение зачервяването започна да намалява с него си отиде и част от дискомфорта.
На 6 март бях за контролен преглед - изписани ми бяха гинексид овули за течението. На 11 март новата микробиология показва "enterococcus faecalis - масово". Гинекологът ми каза да отида на зъболекар за почистване на зъбен камък и за други възможни манипулации като отида с изследванията, тъй като според гинеколога стрептококите (които вече ги няма), както и новата бактерия са по-скоро от друго "огнище" което най-вероятно е в устата, а не от влагалището. Съответно утре съм на зъболекар. Гинекологът обаче ми изписа лечение, което да приложа когато поприключа с манипулациите при зъболекаря, под предтекст, че бактерията не е сериозна, изписаното е: moloxin 0.400 по 1 таблетка на ден /2 опаковки/ и флуомизин по 1 на вечер /2 опаковки/. Тук е главният ми въпрос - в антибиограмата относно moxifloxacin няма никаква идентификация дали е R или S, но са отбелязани други антибиотици към които бактерията е чувствителна -> 1. не е ли по-добре да се замени молоксина с някой от тях? Предполагам, че стоматологът ще се наложи да ми изпише антибиотик заради някоя манипулация и ако ми посочи някой, към който enterococcus faecalis не е чувствителна какво да правя?
Другите ми въпроси са:
2. Днес на 1ви ден от месечния ми цикъл за пръв път ми се появи болка ниско в корема, сякаш някакво парене от вътрешната страна, пулсиращо. По принцип почти всеки цикъл имам тъпа болка и се справям като пия нурофен в продължение на около 24ч /през другите дни от цикъла не е толкова силна болката и се справям без хапчета/, но тази болка е различна. Дори когато не усещам сега тази болка, наподобяваща парене/леко пронизване при малко по-силно притискане на мястото ниско в корема я усещам пак. На какво може да се дължи това? Най-вече - повод за притеснение ли е?
3. Възможно ли е наистина честото бяло течение да се е появило от локалното лечение на вагинални проблеми?
4. Опасно ли е толкова продължително лечение като моето - минаха 2 месеца, скоро ще станат 3?
5. Никога не са ми правили цитонамазка - дали е добре да поискам следващия път?

Вече съвсем съм уплашена от всички тези гинекологични проблеми и се притеснявам някога ще се оправя ли. А зачервяването и дискомфорта си стоят - притеснявам се, че продължителните проблеми може да имат някакви последствия за забременяване в бъдеще... При моя гинеколог нещата протичат много бързо и колкото и да питам информацията която получавам обратно е оскъдна затова при следващи проблеми мисля да го сменя.

Предварително Ви благодаря много за отделеното внимание!
blacky
 
Мнения: 6
Регистриран на: 01 Юни 2018, 18:37

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация със специалист

Мнениеот blacky » 16 Мар 2019, 13:19

И още един въпрос, който съм изпуснала - през време на лечението което ми предстои, най-вече заради вагиналните таблетки, проблем ли ще е тогава да спортувам по-активно и да посещавам фитнес?
blacky
 
Мнения: 6
Регистриран на: 01 Юни 2018, 18:37

Предишна

Назад към Акушерство и гинекология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта