Гинекологични заболявания - мнения и въпроси

Тук можете да зададете въпроси по акушерство и гинекология и да споделите мнения за Вашия проблем.

Re: Д-р Димитър Митев - акушерството и гинекология

Мнениеот Dr Dimitar Mitev » 13 Дек 2012, 17:44

mimozka написа:Здравейте, искам да ви задам един въпрос. Вчера при полов акт с партньора ми използвахме презерватив, но при изваждането презерватива остана в мен, края му се виждаше и аз го издърпах, въпроса ми е възможно ли е да е попаднала сперма навън, трябва ли да взема мерки като например хапче eskapel? Благодаря Ви предварително.

Здравейте! По начина по който обяснявате ситуацията не може да се прецени възможността за рисково попадане на семенна течност във вас. Препоръчвам спешна контрацепция с Ella one или Escapele (до 72 часа след рисковия полов контакт). Обяснете на партньора си, че когато ползва презерватив половия контакт трябва да бъде финализиран докато пенисът е още в ерекция, за да се избегне подобен проблем.
Аватар
Dr Dimitar Mitev

Мнениеот Dr Dimitar Mitev » 13 Дек 2012, 17:51

cim20 написа:Здравейте,моя въпрос е някак странен. Да поясня,на 33 години съм ,имам две деца,родени със секцио.Проблема ми идва от най обикновено нещо,което е липса на сексуално желание или почти никаква чувствителност на така наречените ми полови органи(да поясня това преди не беше така).Това продължава вече 2 години,а моя син е на 3 вече,тоест това се получи когато той беше на почти година,което изключва няква връзка с раждането му с операция. Незнам как да го обесня,но имам чувството че влагалището ми е някак изкочило на вън,все едно не го държат мускулите,и когато ги свия силно ми се струва че така всичко е по нормално.Ходих на двама лекари,който ме прегледаха дори и с видеозон,но ми казаха ,че такова "увисване "на матка влагалище нямам.Всичко си било на ред и на място.Да но дори сексуалния ми партньор ми казва,че извинете ме за откровение,но..."Ами много ме кефиш,защото сякаш на отвора на влагалището си има стеснение,сякаш нещо ми пречи да вляза и ставаш така по тясна"
Може би нямаше да се притесня толкова много,ако не започна едновремено с тази безчувственост на вагината,и необичайното узпускане на урина.Казвам го тук ,защото всичките неща са свързани,и започнаха на един път заедно.Безчувсвеност на всички полови органи(влагалище,клитор,срамни усни,дори и гърдите мога да сложа),някак изнасяне на всичко това сякаш леко навън,и изпускането на урина.Моля ви помогнете ми или ми дайте съвет.Пак пояснявам ходих на 2 гинеколози и на един уролиг,но нещата стават все по зле и по зле.

Здравейте! Моля да ми опишете подробно ситуациите около изпускането ви по малка нужда (дали има връзка с полов контакт, физическо усилие, провокирали се от кихане или кашляне и т.н.).
Аватар
Dr Dimitar Mitev

Мнениеот Dr Dimitar Mitev » 13 Дек 2012, 17:56

sister_up написа:Здравейте Д-р Митев,
Проблемът ми е следния. Преди около седмица започнах да имам парене по време на и след уриниране също така постоянно имам чувството за уриниране а когато отида до тоалетната имам съвсем малко. Забелязах също и леко жълта течност. Продължава за около ден и минава но след секс пак се появява. На 20 г. съм и преди месец се преместихме с приятеля ми в Лондон за това и не мога да отида ма лекар, не сме ориентирани все още. Бихте ли ми казали на какво се дължи и какво мога да направя? Благодаря ви предварително.

Здравейте! Трябва да изследвате вашата урина, за да се потвърди или отхвърли заболяване на пикочната система. Добре е да намерите време и начин да се консултирате с лекар.
Аватар
Dr Dimitar Mitev

Мнениеот ВаняМинчева » 16 Дек 2012, 15:09

Добър ден Д-р Митев!
Казвам се Ваня Минчева,на 27 год.съм.
Преди 1 година ми откриха киста на левия яйчник,след употребата на Примолут Нор няколко месеца по ред по предписанията на доктора ми се оказа,че кистата се е спукала,тогава получих кръвоизлив и кървих 10 дни,правиха ми инжекции за спрат течението( CA+vit.C i.v.) и още нещо мускулно,но не се сещам за името му.Слава Богу размина ми се кюретажа.Тогава гинеколога ми ми изписа орални контрацептиви за регулация на цикъла,опитахме с Джаз- повръщах от него,изписаха ми още два вида-ефекта беше пак същия,оставиха ме без тб.,но цикъла ми стана нередовен-или го няма никакъв или идва по два пъти.Повиших теглото си с 14 кг. за една година,появиха ми се косъмчета по брадата и корема.Тогава ми направиха хормонални изследвания,всичко си беше в норма,правих консултация с ендокринолог и там нямам проблем.Д-ра реши,да приемам Примолут Нор за да предизвиква и нормализира цикъла ми,докато го приемам няма проблем,но спра ли го всичко започва от начало.
Въпроса ми е следния-Преди 10 години приемах Диане 35 за регулиране на цикъла(преди да родя беше нередовен)с тях се чувствах добре.Мога ли пак да ги приемам?
PS Извинявам се за двойната публикация.

Благодаря Ви предварително.
ВаняМинчева

Bulbouretralna zhleza pri zhenata

Мнениеот mzlatoeva » 02 Яну 2013, 18:50

Zdravejte, d-r Mitev...

Obrashtam se za savet kam Vas...Imah tsistiti na dva pati v posledija mesets, kato pri pregled ot urolog, mi beshe kazano, che po vreme na lchenieto mi ot tsistit ne trjabva da imam polovi aktove i sashto taka mi beshe preporachano da mi bade vzet ot bulbouretralnata zhleza za posledvashto izsledvane, zashtoto tja bila vse oshte vazpalena--tova beshe uslozhnenie ot vtorija tistit. Poogledah v internet--tam nikade ne pishe za bulbouretralna zhleza pri zhenata--ima li takava zhleza? Nastojashtijat mi lekar mi ja opisa kato namirashta se na prednata stena na vlagalishteto i tochno pod pubisnata kost...Blagodarja za otgovora predvaritelno...

Pozdravi,

Zlatoeva
mzlatoeva

Мнениеот Вера » 03 Яну 2013, 11:38

Здравейте, на 29.12 имахме малък инцидент с презерватива. На 31.12 трябваше да ми дойде МЦ, винаги е редовен, но до вечерта-нищо. За това пих ескапел на 1.01 сутринта. Сега сме 3.1 и още няма цикъл. Съвет?
Вера

Мнениеот Dr Dimitar Mitev » 05 Яну 2013, 12:41

[quote="ВаняМинчева"]Добър ден Д-р Митев!
Казвам се Ваня Минчева,на 27 год.съм.
Преди 1 година ми откриха киста на левия яйчник,след употребата на Примолут Нор няколко месеца по ред по предписанията на доктора ми се оказа,че кистата се е спукала,тогава получих кръвоизлив и кървих 10 дни,правиха ми инжекции за спрат течението( CA+vit.C i.v.) и още нещо мускулно,но не се сещам за името му.Слава Богу размина ми се кюретажа.Тогава гинеколога ми ми изписа орални контрацептиви за регулация на цикъла,опитахме с Джаз- повръщах от него,изписаха ми още два вида-ефекта беше пак същия,оставиха ме без тб.,но цикъла ми стана нередовен-или го няма никакъв или идва по два пъти.Повиших теглото си с 14 кг. за една година,появиха ми се косъмчета по брадата и корема.Тогава ми направиха хормонални изследвания,всичко си беше в норма,правих консултация с ендокринолог и там нямам проблем.Д-ра реши,да приемам Примолут Нор за да предизвиква и нормализира цикъла ми,докато го приемам няма проблем,но спра ли го всичко започва от начало.
Въпроса ми е следния-Преди 10 години приемах Диане 35 за регулиране на цикъла(преди да родя беше нередовен)с тях се чувствах добре.Мога ли пак да ги приемам?
PS Извинявам се за двойната публикация.

Здравейте! Трудно мога да се ориентирам за проблема от описанието, което вие ми давате! Относно употребата на Диане 35, принципно е подходящ за проблемите, които вие имате( но задължително употребата му трябва да става след консултация с акушер гинеколог). Съществуват и други по-съвременни контрацептивни препарати с антиандрогенно действие, за които може да получите повече информация от вашия акушер гинеколог.
Аватар
Dr Dimitar Mitev

Мнениеот Dr Dimitar Mitev » 05 Яну 2013, 12:50

Вера написа:Здравейте, на 29.12 имахме малък инцидент с презерватива. На 31.12 трябваше да ми дойде МЦ, винаги е редовен, но до вечерта-нищо. За това пих ескапел на 1.01 сутринта. Сега сме 3.1 и още няма цикъл. Съвет?

Здравейте! Действието на медикамента който сте приели е до 72 часа от критичния полов контакт. Ако до 8 дена от най-късния очакван ден за започване на менструацията, тя не е настъпила, си направете тест за бременнност с първа сутрешана урина (за да се изключи забременяване, което е настъпило в по ранен срок). Ако теста е отрицателен е добре да изчакате спонтанното идване на вашата менструация. Ако имате сериозни притеснения препоръчвам да се обърнете към вашия акушер гинеколог.
Аватар
Dr Dimitar Mitev

Re: Bulbouretralna zhleza pri zhenata

Мнениеот Dr Dimitar Mitev » 05 Яну 2013, 12:54

mzlatoeva написа:Zdravejte, d-r Mitev...

Obrashtam se za savet kam Vas...Imah tsistiti na dva pati v posledija mesets, kato pri pregled ot urolog, mi beshe kazano, che po vreme na lchenieto mi ot tsistit ne trjabva da imam polovi aktove i sashto taka mi beshe preporachano da mi bade vzet ot bulbouretralnata zhleza za posledvashto izsledvane, zashtoto tja bila vse oshte vazpalena--tova beshe uslozhnenie ot vtorija tistit. Poogledah v internet--tam nikade ne pishe za bulbouretralna zhleza pri zhenata--ima li takava zhleza? Nastojashtijat mi lekar mi ja opisa kato namirashta se na prednata stena na vlagalishteto i tochno pod pubisnata kost...Blagodarja za otgovora predvaritelno...

Pozdravi,

Zlatoeva

Здравейте! Аз поне на този етап не съм чувал за такава жлеза при жената! Предполагам, че става на на въпрос за някакво словестно недоразумение. :)
Аватар
Dr Dimitar Mitev

Мнениеот sacarlet » 10 Яну 2013, 02:55

Здравейте и аз имам въпрос към вас.Значи май месец на правих ранен спонтанен аборт, можеби 5г.с.До изчистих се с инжекция. като медикаменти приемах dицинов,ципролон,и калцюм фосвор с .Получих млечно бяло течение без никакъв дискомфорт(нямах нито сърбеж,нито парене,нито мирис,нито болка при полов контакт),но беше обилно течение.,и на моменти пресечено.Не отидох на гинеколог и това течение само спря за 3 -4 месеца.Ето пак декември месец забременявам в 8 г.с пак спонтанен аборт.Този път напълно по естествен път. изписаха ми лекарствата ципрофлахицин и витамини на вита стар разтворими.Пак абсолютно същото.Имам същото течение като предния път.Това нормално ли е ?трябва ли да ходя отново на преглед.
sacarlet

ПредишнаСледваща

Назад към Акушерство и гинекология