от Dr Dimitar Mitev » 05 Яну 2013, 12:41
[quote="ВаняМинчева"]Добър ден Д-р Митев!
Казвам се Ваня Минчева,на 27 год.съм.
Преди 1 година ми откриха киста на левия яйчник,след употребата на Примолут Нор няколко месеца по ред по предписанията на доктора ми се оказа,че кистата се е спукала,тогава получих кръвоизлив и кървих 10 дни,правиха ми инжекции за спрат течението( CA+vit.C i.v.) и още нещо мускулно,но не се сещам за името му.Слава Богу размина ми се кюретажа.Тогава гинеколога ми ми изписа орални контрацептиви за регулация на цикъла,опитахме с Джаз- повръщах от него,изписаха ми още два вида-ефекта беше пак същия,оставиха ме без тб.,но цикъла ми стана нередовен-или го няма никакъв или идва по два пъти.Повиших теглото си с 14 кг. за една година,появиха ми се косъмчета по брадата и корема.Тогава ми направиха хормонални изследвания,всичко си беше в норма,правих консултация с ендокринолог и там нямам проблем.Д-ра реши,да приемам Примолут Нор за да предизвиква и нормализира цикъла ми,докато го приемам няма проблем,но спра ли го всичко започва от начало.
Въпроса ми е следния-Преди 10 години приемах Диане 35 за регулиране на цикъла(преди да родя беше нередовен)с тях се чувствах добре.Мога ли пак да ги приемам?
PS Извинявам се за двойната публикация.
Здравейте! Трудно мога да се ориентирам за проблема от описанието, което вие ми давате! Относно употребата на Диане 35, принципно е подходящ за проблемите, които вие имате( но задължително употребата му трябва да става след консултация с акушер гинеколог). Съществуват и други по-съвременни контрацептивни препарати с антиандрогенно действие, за които може да получите повече информация от вашия акушер гинеколог.