Гинекологични заболявания - онлайн консултация със специалист

Тук можете да зададете въпроси към лекар по акушерство и гинекология, да се консултирате със специалист и да споделите мнения за Вашият проблем. Ще получите съвет и професионален отговор от лекар специалист по акушерство и гинекология

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация със специалист

Мнениеот FramarLekari » 22 Апр 2019, 18:23

elito16 написа:Здравейте, моля за разчитане на хормонални изследвания правени по повод на мои съмнения за ранна менопауза. На 37 години съм. Изследванията ми са правени на 4 ден от МЦ.Преглеждана съм от АГ специалисти според, които нямам основания за притеснния. Стойности:
TSH 0.74(0.27-4.20)
LH 6.66 ( фол. 1.9-12.6;овул.8.7-95.6; мен.15.9-54)
FSH 5.36( фол.2.5-12.5; овул. 3.4-33.4мен.23-134.Sunglasses
Testestorone0.64(0.29-1.67)
Estradiol 332.4(фол. 46-607;овул315-1828;мен.<18.4-201/
Prolactin 126.80 /102-496/
Анти Мюлеров хормон 1,58/0,40-6,96/
Progesterone 13.12 изследван на 21 ден
Притесненията ми произтичат от това ,че от известно време имам по-оскъдна менструация/3 дни/ и липса на цверкилна слуз , а правим опити за бебче.Изпитвам и сухота във влагалището.Според вас възможно ли е да се дължи на стрес и нервно напрежение.
Благодаря предварително,


Здравейте, elito16!

Резултатите от изследванията Ви са в норма.

Освен хормоналан дисбаланс, възраст, вагинални инфекции, странични ефекти на медикаменти са някои от причините за проблеми с цервикалната слуз. Дори лекарства, свързани с опит за забременяване, могат да предизвикат вагинална сухота (Клостилбегит - кломифен). Други медикаменти, които могат да причинят намаляване на цервикалната слуз, са антихистамини, потискащи кашлицата, някои антидепресанти. С напредването на възрастта (30-те, 40-те години) също се наблюдават промени в качеството и количеството на цервикалната слуз.
Употребата на вагинален душ, вагинални инфекции, хроничен цервицит, стеноза на шийката на матката, предишна медицинска процедура на шийката на матката (например биопсия, конизация).

Ако желаете, може да се консултирате и с ендокринолог във форума в тази тема: Проблеми полови жлези, менструация консултация ендокринолог

Успех!

С уважение,
Медицински екип на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1672
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация със специалист

Мнениеот FramarLekari » 22 Апр 2019, 18:30

Татяна Чобанова написа:Здравейте!От близо 5 години имам нередовен цикъл.LH ми е 10,82;FSH е 17,06;estradiol е 104,4.От по-стари изследвания LH е 17.53,аFSH-13,53;естрадиол 113,38.Всички други хормони са ми в норма.На 39 години съм и каза ,че не влизам в менопауза.Пих 2 месеца Белара,които нещо не ми понесоха и след това минах на Мидиана за още 4 месеца.Ефект нямаше.Сега ми изписаха Диане 35,които можело да ги пия 4-5години.Чета,че Диане 35 имат много странични ефекти и се качват килограмиНяма ли някои противозачатъчни,от които не се дебелее и да нямат странични ефекти(като депресии и гадене)?С какво да ги сменя?Освен това имам и лек проблем с вените.Благодаря!


Здравейте, Татяна Чобанова!

Относно хормоналните изследвания може да се консултирате с ендокринолог във форума в тази тема: Проблеми полови жлези, менструация консултация ендокринолог

За промяна на пероралния контрацептив е необходимо да се консултирате с лекуващия си лекар. Всеки един перорален контрацептив може да причини странични ефекти (и тези, които споменавате), като появата им е строго индивидуална реакция.

Успех!

С уважение,
Медицински екип на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1672
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация със специалист

Мнениеот Ivmart » 23 Апр 2019, 13:50

Мога ли да използвам сребърна вода при влагалищни гъбички, и ако да-как се приема?
Ivmart
 
Мнения: 4
Регистриран на: 21 Юли 2018, 16:15

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация със специалист

Мнениеот FramarLekari » 23 Апр 2019, 18:45

Ivmart написа:Мога ли да използвам сребърна вода при влагалищни гъбички, и ако да-как се приема?


Здравейте, Ivmart!

Да, възможно е да използвате сребърна вода в допълнение към основната терапия, предписана Ви за вагиналната кандидоза. Може да приемате 3 пъти на ден преди хранене по 1 супена лъжица сребърна вода, разредена в 20-30 гр. вода. Освен това може да правите промивки - отново сребърна вода разредена във вода в съотношение 1:4.

С уважение,
Медицински екип на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1672
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация със специалист

Мнениеот elito16 » 09 Май 2019, 11:04

elito16 написа:Здравейте, моля за разчитане на хормонални изследвания правени по повод на мои съмнения за ранна менопауза. На 37 години съм. Изследванията ми са правени на 4 ден от МЦ.Преглеждана съм от АГ специалисти според, които нямам основания за притеснния. Стойности:
TSH 0.74(0.27-4.20)
LH 6.66 ( фол. 1.9-12.6;овул.8.7-95.6; мен.15.9-54)
FSH 5.36( фол.2.5-12.5; овул. 3.4-33.4мен.23-134.Sunglasses
Testestorone0.64(0.29-1.67)
Estradiol 332.4(фол. 46-607;овул315-1828;мен.<18.4-201/
Prolactin 126.80 /102-496/
Анти Мюлеров хормон 1,58/0,40-6,96/
Progesterone 13.12 изследван на 21 ден
Притесненията ми произтичат от това ,че от известно време имам по-оскъдна менструация/3 дни/ и липса на цверкилна слуз , а правим опити за бебче.Изпитвам и сухота във влагалището.Според вас възможно ли е да се дължи на стрес и нервно напрежение.
Благодаря предварително,


Здравейте, elito16!

Резултатите от изследванията Ви са в норма.

Освен хормоналан дисбаланс, възраст, вагинални инфекции, странични ефекти на медикаменти са някои от причините за проблеми с цервикалната слуз. Дори лекарства, свързани с опит за забременяване, могат да предизвикат вагинална сухота (Клостилбегит - кломифен). Други медикаменти, които могат да причинят намаляване на цервикалната слуз, са антихистамини, потискащи кашлицата, някои антидепресанти. С напредването на възрастта (30-те, 40-те години) също се наблюдават промени в качеството и количеството на цервикалната слуз.
Употребата на вагинален душ, вагинални инфекции, хроничен цервицит, стеноза на шийката на матката, предишна медицинска процедура на шийката на матката (например биопсия, конизация).

Ако желаете, може да се консултирате и с ендокринолог във форума в тази тема: Проблеми полови жлези, менструация консултация ендокринолог

Успех!

С уважение,
Медицински екип на "Фрамар"



А има ли начин , по който да се отстрани проблема с липсата на цверкилна слуз? Лекарства , билки?
elito16
 
Мнения: 3
Регистриран на: 22 Апр 2019, 15:41

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация със специалист

Мнениеот FramarLekari » 09 Май 2019, 20:29

elito16 написа: А има ли начин , по който да се отстрани проблема с липсата на цверкилна слуз? Лекарства , билки?


След диагностициране лечението на този проблем се определя в зависимост от основните причини и други фактори (включително възраст, тютюнопушене и употреба на лекарства, наличие на вагинална инфекция). Може да се използва лубрикант, подпомагащ зачеването. В някои случаи е възможно да се приложи асистирана репродуктивна техника за забременяване - вътрематочно оплождане, ин витро.

Обсъдете възможните терапевтични подходи с акушер-гинеколога си!

С уважение,
Медицински екип на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1672
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация със специалист

Мнениеот valentina2 » 10 Май 2019, 06:55

Здравейте!
Днес ми излезе резултатът от микробиологичното изследване на влагалищен секрет. Няма наличие на бактерии и кандида, но това, което ме притесни е наличието на левкоцити. Записано е така:
Бактериален вид: Резидентна микрофлора
Кандида /-/отрицателен
Микроскопски препарат: Lactobacillus spp./доминантна флора/,пл.еп.клетки,наличие на участъци с 2 - 5 Leuco/м.поле и такива с 10-15 Leuco/м.поле
Март месец започнах лечение на уреаплазма парвум. Преди 20 дни имах втори положителен тест. Преди това се лекувах с азитромицин. След положителния тест пак пих азитромицин. Но са минали 15 дни и не съм правила изследване.
Наличието на левкоцити знак ли е, че отново не съм излекувала уреаплазмата?
Благодаря предварително!
valentina2
 
Мнения: 1
Регистриран на: 10 Май 2019, 06:51

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация със специалист

Мнениеот FramarLekari » 10 Май 2019, 18:27

valentina2 написа:Здравейте!
Днес ми излезе резултатът от микробиологичното изследване на влагалищен секрет. Няма наличие на бактерии и кандида, но това, което ме притесни е наличието на левкоцити. Записано е така:
Бактериален вид: Резидентна микрофлора
Кандида /-/отрицателен
Микроскопски препарат: Lactobacillus spp./доминантна флора/,пл.еп.клетки,наличие на участъци с 2 - 5 Leuco/м.поле и такива с 10-15 Leuco/м.поле
Март месец започнах лечение на уреаплазма парвум. Преди 20 дни имах втори положителен тест. Преди това се лекувах с азитромицин. След положителния тест пак пих азитромицин. Но са минали 15 дни и не съм правила изследване.
Наличието на левкоцити знак ли е, че отново не съм излекувала уреаплазмата?
Благодаря предварително!


Здравейте, valentina2!

Присъствието на левкоцити показва наличие на възпаление или инфекция, но не уточнява диагнозата. Идентифициране на причината за този резултат и състоянието Ви може да осъществи лекуващия Ви лекар, който ако прецени, ще Ви назначи и допълнителни изследвания.

С уважение,
Медицински екип на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1672
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация със специалист

Мнениеот polina.chobanova97 » 13 Май 2019, 15:29

Здравейте!
От няколко месеца цикълът ми не идва или не е това, което очаквам.
Около датата започва кафяво течение без кръв с продължителност 2-3 дни, слабо е, само ми зацапва.
Много се притеснявам, не съм в България и ще се прегледам чак след половин година.
Още повече, че съм с кисти на яйчниците- единият е поликистозен, а другият има дермоидна киста.
Предвид състоянието ми, нормално ли е цикълът ми са е такъв? Забравих да спомена, че през останалото време съм с бяло течение, като пресечено мляко, което е доста обилно.
Може ли да ме посъветвате какво да си купя от аптеката, поне малко да "закрепя" положението, докато се прибера в България?
polina.chobanova97
 
Мнения: 1
Регистриран на: 13 Май 2019, 15:12

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация със специалист

Мнениеот FramarLekari » 14 Май 2019, 18:33

polina.chobanova97 написа:Здравейте!
От няколко месеца цикълът ми не идва или не е това, което очаквам.
Около датата започва кафяво течение без кръв с продължителност 2-3 дни, слабо е, само ми зацапва.
Много се притеснявам, не съм в България и ще се прегледам чак след половин година.
Още повече, че съм с кисти на яйчниците- единият е поликистозен, а другият има дермоидна киста.
Предвид състоянието ми, нормално ли е цикълът ми са е такъв? Забравих да спомена, че през останалото време съм с бяло течение, като пресечено мляко, което е доста обилно.
Може ли да ме посъветвате какво да си купя от аптеката, поне малко да "закрепя" положението, докато се прибера в България?


Здравейте, polina.chobanova97!

Много вероятно е нарушенията в менструалния цикъл да се дължат на поликистозата. Препоръчваме Ви възможно най-скоро да започнете лечение. При поликистоза благотворен ефект имат препарати, съдържащи комбинация от инозитол и фолиева киселина. Може да се вземете такъв, докато започнете лечение, предписано от лекар.

Бяло течение като пресечено мляко сигнализира за инфекция, най-вероятно гъбична (по описанието). Все пак, е необходимо да се диагностицира от лекар, който да предпише и подходяща терапия.

С уважение,
Медицински екип на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1672
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

ПредишнаСледваща

Назад към Акушерство и гинекология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта