Тук можете да зададете въпроси по акушерство и гинекология и да споделите мнения за Вашия проблем.
Правила на форума
Заключена

Re: Д-р Димитър Митев - акушерството и гинекология

01 Фев 2013, 01:15

Здравейте, Д-р Митев! На 34 г, съм имам две сравнително леки раждания по естествен начин, без усложнения. От около 2 г. имам диагноза нефрокалциноза. Причината да се обърна към Вас е мнение на лекар, че нередовния ми цикъл би могло да е евентуалната причина за отлагането на калций в бъбреците ми. Бях приета в местна клиника по Нефрология, където ми бяха направени доста изследвания. По сериозните отклонения бяха в:
калциурия 10-15 mmol/24h /при реф.ст-ти 2,5-4,4 mmol/,
фосфор 3,92 mmol/24h /при реф.ст-ти 11,0-32,0/,
паратхормон 11,4,
триглицериди 0,38 /при реф.ст-ти 0,70-1,71/.
Като заключение, не можаха да открият конкретната причина за натрупването на калций в бъбреците. Скоро попаднах на тест с въпроси относно Магнезия. Крайния резултат показа, че имам доста сериозен дефицид на Mg, което също според мен би могло да е причина.
По принцип съм с нередовен цикъл и след двете раждания съм приемала противозачатъчни таблетки общо около 8-9 години с малки прекъсвания, за регулиране на цикъла и предпазване. От година съм прекъснала приема им.
Моля, за мнение относно евентуална връзка между нередовен цикъл и нарушението на минералната обмяна.
Благодаря за отделеното време!

02 Фев 2013, 21:25

ot 2 godini iskam bebe nestava kak da zabremeneya hapce nesto nyama li...

09 Фев 2013, 18:54

Dr Dimitar Mitev написа:
Здравейте! По отношение на уринарният проблем, трябва да изключите няколко неща: хронична уринарна инфекция, свръхчувствителен пикочен мехур и промяна в положението и обема на пикочния мехур във връзка с 2-те оперативни интервенции, които се претърпели. Най-добре е това да бъде извършено под контролът на специалист уролог, респективно акушер гинеколог, който има опит с подобни симптоми. От вашето описание не могат да се направят по конкретни изводи.

Здр. Всички тези проблеми са изключени защото съм посетила вече уролог,който ме прегледа,и установи че нямам проблеми с обема и положението на пикочния мехур,също и че нямам свръхчувствителен мехур.Диагнозата ,която ми казаха се нарича интерстициален цистит.Имам предписани лекарства,но засега успехи няма.
Аз се обръщам към вас като гинеколог,а не уролог.Какво да правя с липсата на чувствителност на половите органи и гърди и пълната липса на сексуално влечение.Аз съм на 33,но взех да си мисля,че минавам към менопаузата,как да разбера дали е така.

10 Фев 2013, 23:07

Здравейте, преди пет години ми направиха хистеректомия заради инвазия на рак от маточната шийка. При операцията ми откриха ендометриоза на десния яйчник. Направена е резекция, но яйчникът остана. Левият бил - б.о.. На 19.12.2012 ми беше направена лапароскопия. Хистологията показа ендометриозна киста на десния–рязания– яйчник.Левият яйчник - б.о. и затова остана. Болките ми обаче продължават вече втори месец след операцията. Пих антибиотици, болкоуспокоителни - без резултат. Пети месец съм с много силни ПМС болки. Сега дори са по-силни. От 4 дена пия ДУФАСТОН. Хормоналната терапия възможна ли е с раково заболяване в миналото? Ако дуфастонът не помогне, какво следва? Ако се махне левият яйчник, ще се реши ли проблемът? Как може да се разбере дали има огнища в дебелото черво и на други "опасни" места? Аз съм на 46 години, но не искам да жертвам яйчника, но и не искам да пия хормони. Сигурно ли е, че ендом. огнища извън матката не се израждат в рак? Благодаря предварително.

11 Фев 2013, 10:47

Здравейте!Бихте ли могли да ми кажете след като с приятеля ми скъсахме презерватив и той свърши в мен и 2 часа след инцидента пих ескапел какво да правя след това...тест, гинеколог?Случи се 1-2 дена след края на цикъла ми.Благодаря Ви предварително.

11 Фев 2013, 13:01

Здравейте, д-р Митев! На 34 год съм, с дете на 5г, нормално раждане. Всяка година си правя профилактичен преглед и цитонамазка. Три поредни години цитонамазката ми е 2 PAP. Тази година отново е -2-ра PAP, но с буква след нея - В. Освен това са изведени забележки: 1/Атипични гладуларни клетки и 2/Цилиндрични клетки с лека дискариоза. В препоръки е записано - препоръчва се колпоскопия. Притеснявам се ужасно много - винаги съм била група 2 и никога до сега не са ми препоръчвали допълнително изследване. Вагиналният секрет показва масов растеж на стрептококус ауреус и бактериална вагиноза, която в момента вече лекувам. Моля Ви за отговор - има ли някаква вероятност това да е рак?

13 Фев 2013, 15:30

Здравейте, имам едно дребно запитване. След прием на Ескапел ми намериха киста, пих Оргаметрил от 18ти до 27ми Януари, на ехограф на 4ти този месец ми казаха, че вече не се вижда, предписаха ми противозачатъчни отделно от това, защото бяхме решили да започна да пия, смятам да ги започна другия месец. Днес се появи някакво междинно кървене, съвсем слабо, като зацапване. Възможно ли е да се дължи на оргаметрила след толкова време или трябва да ме притеснява, че не е видяла добре при последния преглед какво е положението?

15 Фев 2013, 18:22

Здравейте!
Дъщеря ми е на почти 13 години. От половин година има месечен цикъл, който е болезнен в рамките на първите 2-3 дни, дотолкова, че се отразява на съня й, липса на апетит и прилошаване с ниско кръвно налягане. Какви медикаменти, билки или хранителни добавки може да приема, подходящи за възрастта, които да облекчат ефективно болките от крампите. Благодаря предварително.

26 Фев 2013, 15:13

Привет и от мен.
Имам въпрос и се радвам,че мога да го задам.Поздравления,за което!
На 27г. съм,два пъти родих и от 2 години използвам джаз като метод за предпазване от забременяване и като лечение на дисбаланс на хормони.Менструалният ми цикъл дойде на 10г.След това ми идваше на 45-50 дни,като цикълът беше съпроводен със силни болки и обилно кръвотечение със съсиреци.Ходих на преглед казаха ми,че след като родя всичко ще се оправи,но не ми взеха кръв или друго изследване,за да установят със сигурност дали е хормонален дисбаланс.След като родих болката по време на цикъл леко отслабна,но нищо друго не се промени - отново ми идваше на 45-50 дни и обилно.Родих със секцио и двата пъти,имам диабет тип 1 от 12 години.Изписаха ми джаз след второто раждане и нещата се нормализираха.Но сега 10-12 дни след кръвотечение отново се появява кървене / капки,слабо,без съсиреци/.За 1 година ми се случи два пъти.През 6 месеца.Отидох на преглед всичко е в норма - видеозона бил перфектен,цитонамазката - втора група.Лекарят ми обясни,че няма нищо смущаващо,но искам и второ мнение.
Благодаря предварително,чакам отговор с нетърпение!

27 Фев 2013, 00:05

Здравейте!Предписаха ми противозачатъчни ЛИНДИНЕТ 20 табл. и ме информираха как да ги ползвам.Забравих да попитам само през кои дни мога да правя безопасен секс?Можете ли да ми дадете такава информация?Благодаря! :)
Заключена
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 57