Гинекологични заболявания - мнения и въпроси

Тук можете да зададете въпроси по акушерство и гинекология и да споделите мнения за Вашия проблем.

Re: Д-р Димитър Митев - акушерството и гинекология

Мнениеот sunbeam » 14 Юни 2013, 17:53

Здравейте докторе,
Скоро ми откриха поликистозни яйчници,предписаха ми хормонални препарати,които още не съм почнала да пия.Искам да ви попитам дали е нормално да имам болки в яйчниците и болки по време на полов акт?
Аватар
sunbeam

Мнениеот Dr Dimitar Mitev » 22 Юни 2013, 17:09

Cecile написа:Здравейте Д-р Митев, следващата седмица ми предстои пътуване в чужбина. Точно по това време ще е цикъла ми и реших да се консултирам с лекар за отлагането му. Той ми изписа Примолут нор, 3 дни преди очакваната дата, 2 табл дневно в продължение на 10 дни. Но пътуването ми обратно съвпада с третия ден от спирането, мога ли да го вземам 13 дена вместо 10? И през време на приема трябва ли да вземам предпазни мерки или не?
Благодаря предварително!

Здравейте! Медикаментът, който приемате не е контрацептив. Що се отнася за първия ви въпрос, не може да ви се даде отговор без допълнителна информация, която вие не сте опеменали. Обърнете се към лекаря, който е назначил тази терапия, за да уточните възможностите.
Аватар
Dr Dimitar Mitev

Мнениеот Dr Dimitar Mitev » 22 Юни 2013, 17:14

sunbeam написа:Здравейте докторе,
Скоро ми откриха поликистозни яйчници,предписаха ми хормонални препарати,които още не съм почнала да пия.Искам да ви попитам дали е нормално да имам болки в яйчниците и болки по време на полов акт?

Здравейте! Болките в яйчницете, болките при полов контакт обикновено не са симптоми на яйчниковата поликистоза. За да уточните проблема ви препоръчвам да се обърнете към лекар специалист акушер-гинеколог.
Аватар
Dr Dimitar Mitev

Мнениеот Dr Dimitar Mitev » 22 Юни 2013, 17:16

tea123 написа:Здравейте д-р Митев,цикъла ми закъснява вече с 10дни,не направих тест за бременност,защото доктора при който ходих ми каза,че може да бъде с фалшив резултат тъй като тогава бяха минали само 5дена от закъснението на цикъла.При прегледите тогава се установи,че имам поликистоза в левия яйчник и миомен възел с размери-36мм-37мм.Има и съмнения за бременност,но ще се установи по-нататък с ехограф дали е така.Въпроса ми е,опасен ли е аборта при тази бременност и мога ли да родя с миома без проблеми?Много съм объркана в момента,очаквам вашия отговор.
Аватар
Dr Dimitar Mitev

Мнениеот Dr Dimitar Mitev » 22 Юни 2013, 17:22

ashi написа:zdraveite dalgi godini imah spirala sega nqmam maja mi beshe zad granica nqmah redoven polov akt sega si e tuk cikala mi doide na 27 den no po princip e mn obilen no toq pat mn malko mi idva .edvali da sam bremenna no se pritesnih.blagodarya ot sega :)

Здравейте! Ако имате съмнение за бременност т.е имали сте рисков полов контакт препоръчвам да си направете тест за бременност и/или се посъветвайте с вашия гинеколог, който най-добре ще прецени как да процедира във вашия случай.
Аватар
Dr Dimitar Mitev

Мнениеот noddy » 24 Юни 2013, 16:21

Добър ден, Д-р Миев. В началото на месеца ходих на преглед и докторът ми каза, че нямам никакви проблеми и тъй като имам сериозен приятел го помолих да ми изпише противозачатъчни. Той ми написа рецепта за Линдинет 30. Взех въпросните хапчета и започнах да ги пия от първия ден на цикъла. Този път обаче цикълът ми беше оскъден и кафеникав и на вторият ден спря. Дали това е от таблетките или е признак за някакъв проблем? Благодаря ви предварително :)
noddy

Мнениеот elena90 » 06 Юли 2013, 16:43

Zdraveite az sam na 23godini i predi sedem meseca rodih no predi 2 meseca pravih abort i sega pak sym bremenna ..Pazim se vzemam protivozachatuchni no pak e stanalo.Iskam pak da napraq abort.Vyzmojno li e za tolkova kratuk period? Strah me e ot samata upoika?
elena90

Мнениеот Pavlina.1978 » 27 Юли 2013, 11:06

Здравейте, пия ЯСМИН , но искам да го сменя с ДИАНЕ 35. Мога ли да започна да го пия след 7 дневната почивка ? Противозачатъчния му ефект същия ли е като на ЯСМИН и мога ли да го пия с години ,ако ми влияе добре ? Трябва ли да се правят почивки веднъж годишно и има ли проблем , ако не се правят такива? Моля за отговор ! Благодаря предварително !
Pavlina.1978

Мнениеот Dr Dimitar Mitev » 10 Авг 2013, 13:17

noddy написа:Добър ден, Д-р Миев. В началото на месеца ходих на преглед и докторът ми каза, че нямам никакви проблеми и тъй като имам сериозен приятел го помолих да ми изпише противозачатъчни. Той ми написа рецепта за Линдинет 30. Взех въпросните хапчета и започнах да ги пия от първия ден на цикъла. Този път обаче цикълът ми беше оскъден и кафеникав и на вторият ден спря. Дали това е от таблетките или е признак за някакъв проблем? Благодаря ви предварително :)

Здравейте! Да, причината за оскъдния мензис е приемът на въпросните противозачатъчни средства. Това, което ви притеснява е често срещано сред много жени, които приемат противозачатъчни средства и не бива да ви тревожи. Нормално е когато приемате контрацептивни таблетки менструацията да намали значително своето количество.
Аватар
Dr Dimitar Mitev

Мнениеот Dr Dimitar Mitev » 10 Авг 2013, 13:24

elena90 написа:Zdraveite az sam na 23godini i predi sedem meseca rodih no predi 2 meseca pravih abort i sega pak sym bremenna ..Pazim se vzemam protivozachatuchni no pak e stanalo.Iskam pak da napraq abort.Vyzmojno li e za tolkova kratuk period? Strah me e ot samata upoika?

Здравейте! След като сте решили да направите аборт е необходимо веднага да се обърнете към лекар акушер-гинеколог по ваш избор или към този лекар, който е прекъснал предишната ви бременност. В медицинското заведение, в което изберете да се подложите на манипулацията ще ви бъде обяснено изцяло в какво се изразява процедурата, какви са рисковете свързани с нея, както и за видовете анестезия, които могат да бъдат приложени във вашия случай! След като не искате да имате деца, след манипулацията трябва задължително да изберете траен и ефективен метод за контрацепция, който задължително трябва да ви бъде предложен от лекаря извършил процедурата.
Аватар
Dr Dimitar Mitev

ПредишнаСледваща

Назад към Акушерство и гинекология