Глаукома и катаракта - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с очни болести, да споделяте мнения и да получите съвет.

Глаукома и катаракта - мнения и въпроси

Мнениеот FramarLekari » 20 Дек 2018, 16:59

В тази тема на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с глаукома и катаракта. Тук може да получите консултация и съвет за симптоми, диагностика и лечение на тези прогресивни заболявания, водещи до намаляване и загуба на зрение. На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".

Катарактата, известна още като перде на окото, представлява замъгляване на лещата на окото, което води до нарушено зрение. Катаракта обикновено се развива бавно. Това състояние е много често при хората в напреднала възраст. Симптомите при перде на окото могат да включват: замъглено зрение, затруднено виждане през нощта, повишена чувствителност към светлина, поява на отблясъци, виждане на цветовете избледнели.

Глаукомата се причинява от увреждане на зрителния нерв, обикновено свързано с повишено вътреочно налягане. Глаукомата е водеща причина за слепота при хора над 60-годишна възраст. Загубата на зрение може да бъде предотвратена с ранно лечение. Повечето хора с глаукома нямат симптоми. Първият знак често е загуба на периферно зрение. Понякога налягането в окото може да се повиши много силно. В тези случаи може да се изпита внезапна болка в очите, главоболие, замъглено зрение или появата на хало ("ореол") около светлините.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Назад към Очни болести

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта