Гръбначни изкривявания - въпроси и мнения

Тук можете да зададете въпроси и да споделите мнение за проблемите с костите, мускулите и ставите.

Гръбначни изкривявания - въпроси и мнения

Мнениеот FramarLekari » 05 Яну 2019, 11:40

В темата за гръбначни изкривявания на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани със сколиоза, кифоза, лордоза и различни отклонения в позицията на гръбначния стълб. Тук може да получите консултация и съвет, свързан със симптоми и лечение. На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".

Гръбначните изкривявания са често срещан проблем, макар в голямата си част те на да не са същински, а по-скоро свързани с проблеми в стойката. Въпреки това е много важно особено в ранна детска и ученическа възраст проблемите да се открият навреме и по възможност да бъдат коригирани.
Сколиозата е изкривяване на гръбначния в странична посока, което ако е в по-значителна степен може да доведе до видима промяната на височината на раменете, промяна на позицията на таза, болки, нарушения в походката и други проблеми.
Кифозата и лордозата са изкривявания в предно-задна посока. Едно от най-честите проявления на кифоза е прегърбването, при което извивката на гръбначния стълб в гръдния отдел е по-голяма от нормалното. При лордоза се задълбочава извивката навътре, като това се случва в областта на шията и поясната област.

Научете повече за Медицинския отдел на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Гръбначни изкривявания - въпроси и мнения

Мнениеот Анна.Цанева » 30 Авг 2020, 00:10

Здравейте имам гръбначно изкривяване в торакалната област ясно се вижда асиметрията в рамената,имам болки и в врата,постоянно схващане в областта на раменете и плешките имам съмнения и за плоско стъпало и също така и главоболие
Анна.Цанева
 
Мнения: 1
Регистриран на: 29 Авг 2020, 23:58


Назад към Заболявания на опорно-двигателния апарат и ревматология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта