от azrael » 24 Апр 2015, 08:33
Здравейте д-р. Матев,
На 23 години съм.
Преди около месец бях на преглед за хемороиди в една от популярните частни клиники в България. Причината за това беше тяхното обостряне през месец декември след прекарано вирусно заболяване, придружено с разстройство. По време на прегледа, лекарят беше достатъчно отзивчив. Направиха ми видео-аноскопия, което, както казахте, е задължително при такъв вид оплаквания. Резултатът от изследването бяха два вътрешни хемороиди, които се оказаха в начален стадий и текущото състояние не налагаше дадена интервенция, като по време на прегледа те не кървяха. Лекарят откри няколко рани около външната част на ануса, които според него са твърде малки като размер, които показаха кървене.
Оплаквания като болки при изхождане или парене нямам. В случая, единственият проблем е че в период от една, две седмици, се появява малко кръв върху изпражненията, което е единичен случай и още при следващо изхождане проблемът не присъства. Възможно ли е това да е от хемороидите или раните в случая? Държа да отбележа, че ежедневието ми е изпълнено с физическа активност, като доста често се случва да вдигам тежки товари. Също така, успоредно с това, ми се налага дълго време да стоя зад волана.
Преди използвах свещички и се мазах с крем на марката Aboca, но реших да ги спра временно, тъй като имам усещането, че кожата покрай ануса се е изтънила откакто ги ползвам.
Благодаря ви!