Хемороиди - въпроси, отговори, лечение и коментари

Re: Хемороиди - онлайн консултация с проктолог

Мнениеот Слави3 » 16 Апр 2020, 03:11

Преди няколко месеца след продължителен прием на антибиотици започнаха диаретични изхождания в следствие на които се обостри или възпали вътрешен тромбозирал хемороид според гастроентеролог. След известно време оплакванията отшумяха . Но от три дни се появи силна болка и след консултация пак с гастроентеролог започнах да прилагам цикатридина но днес се появи тъмна кръв на тоалетната хартия а и в самата чиния имаше , но нямаше болка. Предполагам се е спукал . И сега не ме боли. Въпросът ми е дали е опасно, какво трябва да се направи . Много благодаря и се надявам да получа отговор
Слави3

Мнениеот Mateeva81 » 29 Юли 2020, 11:20

Здравейте докторе!Имам проблем с болезнени и кървящи хемороиди. Пия детралекс по посочената схема 7 дни и ми минават,но след като го спра започват отново да болят и кървят!Може ли да го пия по продължително време и как? Ако не по какъв начин да ги лекувам, не искам оперативно. Благодаря!
Mateeva81

Мнениеот Dr Atanas Matev » 29 Юли 2020, 17:25

Здравейте, вероятно можете да избегнете операция и да се лекувате с някоя от безкръвните алтернативи. Детралекса можете да приемате продължителни в дозата 2 по1 табл.
Др. Матев-проктолог http://www.hemoroidi.bg
Аватар
Dr Atanas Matev

Мнениеот Mateeva81 » 30 Юли 2020, 22:58

Здравейте докторе! Имам проблем с болезнени и кървящи хемороиди. Пия Детралекс и спират да ме болят, но като го спра всичко започва отначало. Въпросът ми е колко време мога да го пия и как? Ако не, как да ги лекувам.?
Mateeva81

Мнениеот Dr Atanas Matev » 03 Авг 2020, 11:22

Mateeva81 написа:Здравейте докторе! Имам проблем с болезнени и кървящи хемороиди. Пия Детралекс и спират да ме болят, но като го спра всичко започва отначало. Въпросът ми е колко време мога да го пия и как? Ако не, как да ги лекувам.?

Може продължително да се пие детралекс до 6 месеца. Заповядайте за преглед.
Аватар
Dr Atanas Matev

Мнениеот Haha12 » 10 Авг 2020, 16:32

Здравейте!На 20г. съм и от миналата година имам вътрешни хемероиди(установени след долнаендоскопия) .Пих хапчета според лекаря ,нямаше проблеми до края на годината ,но след тежка диария тази година и се върнаха.Пих детралекс преди 2 месеца по схема .Докато го пиех всичко беше добре ,но след като го спрях беше с временен ефект.Използвала съм и продуктите на Хеморел ,но не са ефективни.Нямам кръв,проблеми с изхождането,болки или сърбеж.Единствено след изхождане се подува мястото.От 2-3 дена слагам от време на време за малко лед и се успокоява мястото ,но до следващото изхождане. Не пия алкохол,газирано или да пуша.Не приемам пикантни храни.Правя упражнение всеки ден и се храня с плодове ,зеленчуци и много вода пия.Също така спазвам добра хигиена и избягвам избърсването с хартия за да не усложнявам положението(използвам хладка вода). Някакви препоръки?
Haha12

Мнениеот Dr Atanas Matev » 12 Авг 2020, 09:24

Haha12 написа:Здравейте!На 20г. съм и от миналата година имам вътрешни хемероиди(установени след долнаендоскопия) .Пих хапчета според лекаря ,нямаше проблеми до края на годината ,но след тежка диария тази година и се върнаха.Пих детралекс преди 2 месеца по схема .Докато го пиех всичко беше добре ,но след като го спрях беше с временен ефект.Използвала съм и продуктите на Хеморел ,но не са ефективни.Нямам кръв,проблеми с изхождането,болки или сърбеж.Единствено след изхождане се подува мястото.От 2-3 дена слагам от време на време за малко лед и се успокоява мястото ,но до следващото изхождане. Не пия алкохол,газирано или да пуша.Не приемам пикантни храни.Правя упражнение всеки ден и се храня с плодове ,зеленчуци и много вода пия.Също така спазвам добра хигиена и избягвам избърсването с хартия за да не усложнявам положението(използвам хладка вода). Някакви препоръки?

Здравейте, най-вероятно е външен хемороид. Изпратете снимка на мястото, когато е подуто.
Аватар
Dr Atanas Matev

Мнениеот Haha12 » 23 Авг 2020, 01:44

Dr Atanas Matev написа:
Haha12 написа:Здравейте!На 20г. съм и от миналата година имам вътрешни хемероиди(установени след долнаендоскопия) .Пих хапчета според лекаря ,нямаше проблеми до края на годината ,но след тежка диария тази година и се върнаха.Пих детралекс преди 2 месеца по схема .Докато го пиех всичко беше добре ,но след като го спрях беше с временен ефект.Използвала съм и продуктите на Хеморел ,но не са ефективни.Нямам кръв,проблеми с изхождането,болки или сърбеж.Единствено след изхождане се подува мястото.От 2-3 дена слагам от време на време за малко лед и се успокоява мястото ,но до следващото изхождане. Не пия алкохол,газирано или да пуша.Не приемам пикантни храни.Правя упражнение всеки ден и се храня с плодове ,зеленчуци и много вода пия.Също така спазвам добра хигиена и избягвам избърсването с хартия за да не усложнявам положението(използвам хладка вода). Някакви препоръки?

Здравейте, най-вероятно е външен хемороид. Изпратете снимка на мястото, когато е подуто.

Предполагам би било по - добре да дойда лично .А как е възможно да запиша час ?
Haha12

Мнениеот Dr Atanas Matev » 24 Авг 2020, 09:56

0888395060 Носете снимка на телефона си в подуто състояние.
Аватар
Dr Atanas Matev

Мнениеот yana.velinova » 27 Авг 2020, 11:28

Здравейте д-р Матев. Преди известно време правих консултация с д-р Желязков, който ми обясни, че по-скоро проблемът ми са фисури, а не хемороиди. Бих желала да ги премахна, но в момента имам възпаление: болки и подуване, които лекувам с долопрокт 2ра седмица. Има ефект, но след ползване на този крем, получавам сърбене. Пия и детралекс 2 пъти на ден. Колко време да продължа с това лечение и защо се получава сърбенето? Кога е добре да се направи преглед за премахването им? Много Ви благодаря,
Яна
yana.velinova

ПредишнаСледваща

Назад към Хемороиди - болести на ануса