Хемороиди - въпроси, отговори, лечение и коментари

Re: Хемороиди - онлайн консултация с проктолог

Мнениеот Dr Atanas Matev » 02 Юни 2014, 11:07

geri_89 написа:Здравейте момиче на 24 г съм , преди около година имах външен тромбозирал хемороид, отидох на лекар на прегледа ми казаха, че нямам вътрешни и след това отстраниха външния. Проблема , който имам сега е ,че от известно време след голяма нужда имам парене или съреж , не мога точно да определя , но след минути отминава. Понякога усещам и дискомфорт докато се мия (гледам да не използвам тоалетна хартия а само вода , а ако няма как ползвам мокри кърпички). Не съм забелязвала кръв по тоалетната хартия , не ям люто, нямам запек , но напоследък пия биоцитрин и пробиотици за имунната система ( не знам дали те могат да дразнят). Мисля .че на мястото където беше тромба сега е малко подуто, но не е твърдо точе като преди. Въпросът ми е нужно ли е да посетя лекар или мга да направа нещо по въпроса и сама.
Благодаря !!!

Здравейте, на мястото на отстранения хемороид остава белег и е по-слабо место, където може да се цепва при запек основно / анална фисура/.
Др. Матев-проктолог http://www.hemoroidi.bg
Аватар
Dr Atanas Matev

Хемороиди - боров вазелин и сулфатиазол - помагат ли?

Мнениеот nalita » 04 Юни 2014, 18:07

Здравейте!Получих съвет от приятелка за третиране на хемороиди-външни с боров вазелин и сулфатиазол.Не са кървящи но са от близо 40 години.Какво е вашето мнение и можете ли да ми дадете съвет за нещо друго-без операция.Благодаря предварително!Много полезни съвети публикувате!
nalita

Re: Хемороиди - боров вазелин и сулфатиазол - помагат ли?

Мнениеот FramarLekari » 06 Юни 2014, 17:24

nalita написа:Здравейте!Получих съвет от приятелка за третиране на хемороиди-външни с боров вазелин и сулфатиазол.Не са кървящи но са от близо 40 години.Какво е вашето мнение и можете ли да ми дадете съвет за нещо друго-без операция.Благодаря предварително!Много полезни съвети публикувате!

Здравейте, nalita!

Сулфатиазолът е синтетичен антибактериален препарат, спадащ към групата на сулфонамидите. Използва се за локално лечение на инфектирани открити рани. Сулфатиазол се прилага много рядко при третиране на хемороиди.
Боровият вазелин е противопоказан да се употребява при възпалена и увредена кожа и в контакти с лигавиците, а хемороидите представляват разширени кръвоносни сплетения, които са покрити с лигавица.
Лечението и подхода при хемороиди е строго индивидуално и е добре да се избягва самолечението, защото се забавя истинското лечение. Ето защо Ви препоръчваме да се консултирате със специалист (колоректален хирург), който да избере подходящото лечение за Вас.

Предлагаме Ви да попитате и специалиста в нашия форум - д-р Матев.

Подробна информация за хемороидите - причини, развитие, симптоми и лечение - може да намерите при:
- Здравен проблем Хемороиди;
- Алтернативните методи за справяне с хемороидите;
- Хранително-диетичен режим при хемороиди;
- Здравни съвети при хемороиди.
- В нашата аптека можете да намерите и чай, които е подходящ при хемороиди

С уважение,
Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

Мнениеот geri_89 » 15 Юни 2014, 18:41

Благодаря Ви за отговора :)
Искам да попитам и друго нещо , каква е процедурата за премахване на тази останала висулка от тромбозиралия хемороид?
geri_89

Мнениеот Dr Atanas Matev » 16 Юни 2014, 09:24

geri_89 написа:Благодаря Ви за отговора :)
Искам да попитам и друго нещо , каква е процедурата за премахване на тази останала висулка от тромбозиралия хемороид?

Здравейте отново, извършвам амбулаторна процедура по безкръвно отстраняване на външният хемороид.
Аватар
Dr Atanas Matev

Мнениеот geri_89 » 03 Авг 2014, 23:50

До колкото съм наясно трябва да се изреже тази висулка и зашие , това ли представлява процедурата ?
Благодаря предварително :)
geri_89

Как да излекуваме хемороидите вкъщи?

Мнениеот Ginger » 08 Авг 2014, 09:08

Привет!
Преди около две седмици ми се появиха хемороиди. До сега не съм имала, но установих, че е това, след баща ми, който от дълги години страда от тях.

Той се справя с тях, като пази хранителен режим, а когато не издържи волята му има някакво лекарство, с което се маже. Не бих си купила същото, понеже ме е страх да ползвам лекарства като цяло, а още повече такива, които не са ми изписани от лекар.

Убедена съм, че природата се е погрижила да има лек и за това и че мога да излекувам хемороидите вкъщи. Интересно ми е обаче от къде се появиха, не съм променяла работата си, нито храненето, ще съм благодарна, ако някой ми каже как да предотвратя повторната им поява!
Благодаря ви предварително! :)
Ginger

Re: Как да излекуваме хемороидите вкъщи?

Мнениеот mangusta » 08 Авг 2014, 09:16

Наистина е добре да започнеш да спазваш режим на хранене, като установиш кои храни не ти понасят да прекратиш консумацията им. Аз имах докато бях бременна и знам колко е гадно това, но има доста билкови отвари, от които все някоя от тях трябва да подейства, но със сигурност намали пикантното, алкохола изобщо трябва да изчезне и силните подправки ;)
mangusta

Мнениеот veselinaiv » 10 Авг 2014, 11:08

Здравейте,д-р Матев. Имам следния проблем и следното запитване. Преди 5 години при раждането ми направих хемороиди. Някои са вътрешни,но имам един външен,който не се пълни с кръв,но седи като разтегната кожа и ми е доста некомфортно. Може ли по някакъв начин да се прибере ако приемат някои медикаменти. Искам да кажа,че съм се мазала с какво ли не и съм пила отвара от бял равнец,който доста ми помогна.
Благодаря за отговора.
veselinaiv

Мнениеот Dr Atanas Matev » 14 Авг 2014, 08:44

geri_89 написа:До колкото съм наясно трябва да се изреже тази висулка и зашие , това ли представлява процедурата ?
Благодаря предварително :)

Здравейте, да изрязва се безкръвно. Зараства спонтанно за около 1-2 седмици.
Аватар
Dr Atanas Matev

ПредишнаСледваща

Назад към Хемороиди - болести на ануса