Хемороиди - въпроси, отговори, лечение и коментари

Re: Използвали ли сте сяра като лекарство за хемороиди или запек?

Мнениеот silver933 » 11 Дек 2014, 14:49

Не е ли по-добре да ползваме някакви други по-научни средства - зелева чорба, ушав, сини сливи, или пък шоколадчета от аптеката, отколкото сяра! :shock:
Аватар
silver933

Мнениеот Burborino » 11 Дек 2014, 14:52

silver933 написа:Не е ли по-добре да ползваме някакви други по-научни средства - зелева чорба, ушав, сини сливи, или пък шоколадчета от аптеката, отколкото сяра! :shock:

Ами да! Аз лично не бих рискувала със сяра. Има достатъчно други народни средства, които помагат при запек... Тази сяра ми се струва плашеща направо :o
What's it got in its nasty little pocketses, eh, my precious?
Аватар
Burborino

Мнениеот Snejna » 11 Дек 2014, 15:00

Моля ви се хора, не я пробвайте тази сяра, туко виж се предозира някой, ако имате хронични проблеми по-добре сменете начина си на хранене, плодове, салати, ядки!
Аватар
Snejna

Re: Хемороиди - онлайн консултация с проктолог

Мнениеот dani359 » 13 Дек 2014, 13:15

Здравейте, д-р Матев
преди около 10ина дни ми се появи малко топче от външната страна на ануса, което бе болезнено първите два-три дни, след което болката отшумя но топчето си е там... Ползвах запарена смрадлика, алое вера. Усещам го единствено когато го се хигиенизирам. И преди съм имал хемороиди, но не си спомням да са се задържали повече от седмица... а седмицата мина преди два-три дни.
dani359

Мнениеот Dr Atanas Matev » 15 Дек 2014, 11:47

dani359 написа:Здравейте, д-р Матев
преди около 10ина дни ми се появи малко топче от външната страна на ануса, което бе болезнено първите два-три дни, след което болката отшумя но топчето си е там... Ползвах запарена смрадлика, алое вера. Усещам го единствено когато го се хигиенизирам. И преди съм имал хемороиди, но не си спомням да са се задържали повече от седмица... а седмицата мина преди два-три дни.

Здравейте, вероятно е тромбоза на външен хемороидален възел. Ако е по-голям, или често Ви мъчи, мога да Ви го отстраня безкръвно. С тези оплаквания засега по-скоро изчакайте докато спадне спонтанно.
Др. Матев-проктолог http://www.hemoroidi.bg
Аватар
Dr Atanas Matev

Мнениеот dani359 » 15 Дек 2014, 15:42

Много ви благодаря, не ме мъчи засега, просто се бях притеснил... но след време ако наистина ме притесни ще пиша пак. Отново благодаря за бързия отговор
dani359

Re: Чесънът лекува хемороиди

Мнениеот Anka » 14 Яну 2015, 16:22

Не знам дали би ги излекувал, но аз си представям, че ще щипе ;)
Аватар
Anka

Мнениеот Flamme » 14 Яну 2015, 23:50

Здравейте!Аз съм жена на 30 години.До сега никога не съм имала проблем, но преди няколко дни получих леко кървене(1-2 капки), когато ходих по голяма нужда т.е още в началото.А напоследък доста често имам и запек.Възможно ли е да се е получило от хранителните добавки, които пия, тъй като те съдържат желязо(Anacaps на Дюкре)?Днес отново по изпражненията имах кръв, ярко червена.А иначе нямам болки.Взела съм си Прокто-гливенол супозитории, защото допуснах че може да са вътрешни хемороиди.Дали е подходящо?Още не съм започнала да ги ползвам.Изчаквам Вашия отговор.
Flamme

Мнениеот Dr Atanas Matev » 15 Яну 2015, 10:25

Flamme написа:Здравейте!Аз съм жена на 30 години.До сега никога не съм имала проблем, но преди няколко дни получих леко кървене(1-2 капки), когато ходих по голяма нужда т.е още в началото.А напоследък доста често имам и запек.Възможно ли е да се е получило от хранителните добавки, които пия, тъй като те съдържат желязо(Anacaps на Дюкре)?Днес отново по изпражненията имах кръв, ярко червена.А иначе нямам болки.Взела съм си Прокто-гливенол супозитории, защото допуснах че може да са вътрешни хемороиди.Дали е подходящо?Още не съм започнала да ги ползвам.Изчаквам Вашия отговор.

Здравейте, използвайте мехлема. Едва ли е от хранителните добавки. Възможно е да е вътрешни хемороиди. Приемайте фибри.
Др. Матев-проктолог http://www.hemoroidi.bg
Аватар
Dr Atanas Matev

Re: Чесънът лекува хемороиди

Мнениеот Kaya » 15 Яну 2015, 12:06

Аз знам, че настърган картоф може да се слага на мястото на хемороидите.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

ПредишнаСледваща

Назад към Хемороиди - болести на ануса