Правила на форума
Заключена

Re: Херния на предната коремна стена - онлайн консултация

14 Яну 2015, 01:14

mamazadvama написа:Здравейте! Незнам дали въпросът ми е за този раздел, ако не е- моля да ме извините. Синът ми е на 2г. и 9м. Преди около 5 месеца му поставиха диагноза комунициращо хидроцеле. Докторът каза, че е възможно да се прибере само, но ако не стане до около 8 годишна възраст, трябва да се оперира. Прочетох доста в интернет и навсякъде твърденията са, че хидроцелето се прибира само до 1- годишна възраст. Ако го има и след тази възраст, е необходима оперативна намеса. Какво можете да ми кажете по въпроса? Да търсим ли консултация с друг лекар? Хирург или уролог? Ако наистина има нужда от операция до каква възраст трябва да се направи? Благодаря предварително!

Здравейте,
въпросът Ви е от компетентността на детски хирург.
Ако няма такъв във вашия град, свържете се с мен на на телефоните от подписа ми.
Поздрави!

26 Яну 2015, 17:58

Здравейте, аз съм момиче на 28 години. Предварително се извинявам,че въпроса ми не е точно по тази тема,но наистина не зная къде другаде да попитам за моят проблем. От самото ми раждане пъпът ми не е бил завързан правилно(или поне това ми е казвала майка ми) и представлява зеленикаво топче с диаметър 2,5 см и под повърхността му се личат множество кръвоносни съдове. Досега никога не ми е създавал никакви здравословни проблеми. Когато бях на 3 или 4 годинки ме заведоха на консултация при хирург,който каза,че е по-добре да го оставим така,защото при евентуална операция може да се засегне сънната артерия,но това е било някъде през 1990 година,а оттогава медицината напредна главоломно. Цял живот съм мечтаела да се отърва от този проблем,но ме е било срам и страх. Моля Ви кажете ми към кого да се обърна и къде. Ще Ви бъда безкрайно признателна за помощта.

26 Яну 2015, 21:39

G.K. написа:Здравейте, аз съм момиче на 28 години. Предварително се извинявам,че въпроса ми не е точно по тази тема,но наистина не зная къде другаде да попитам за моят проблем. От самото ми раждане пъпът ми не е бил завързан правилно(или поне това ми е казвала майка ми) и представлява зеленикаво топче с диаметър 2,5 см и под повърхността му се личат множество кръвоносни съдове. Досега никога не ми е създавал никакви здравословни проблеми. Когато бях на 3 или 4 годинки ме заведоха на консултация при хирург,който каза,че е по-добре да го оставим така,защото при евентуална операция може да се засегне сънната артерия,но това е било някъде през 1990 година,а оттогава медицината напредна главоломно. Цял живот съм мечтаела да се отърва от този проблем,но ме е било срам и страх. Моля Ви кажете ми към кого да се обърна и къде. Ще Ви бъда безкрайно признателна за помощта.

Отидете на преглед при хирург, но не при този, според който пъпа е свързан за "сънната артерия"!
Поздрави!

Херния на предната коремна стена - онлайн консултация

09 Фев 2015, 23:04

Здравеите!

На 28 години съм.Преди около 3 месеца след вдигане на тежест на работа,получих прерязваща болка ниско в корема и под тестисите.
След 4-5 дни взех да имам тежест и подуване на корема и болка в лявото подребрие . Отидох на преглед при хирург и той ми каза че имам ингвинална херния в ляво и няма общо с другите оплаквания.3-4 дена след това започнах да имам болка и бодежи в ляво и в дясно под ребрата,взех да изкарвам по-малко газове от обикновено,по-рядко да ходя по голяма нужда, гадене и уригване понякога.Тежест дори и след леко хапване някога. Ходих на гастроентеролог,правиха ми гастроскопия и кръвни иследвания.Казаха че няма нищо. Диагнозата беше-Синдром на раздразненото дебело черво. Въпросът ми е: дали тези оплаквания могат да бъдат свързани с хернията или е съвпадение.Преди това не съм имал оплаквания.

Благодаря предварително!

10 Фев 2015, 17:35

gabara написа:Здравеите!

На 28 години съм.Преди около 3 месеца след вдигане на тежест на работа,получих прерязваща болка ниско в корема и под тестисите.
След 4-5 дни взех да имам тежест и подуване на корема и болка в лявото подребрие . Отидох на преглед при хирург и той ми каза че имам ингвинална херния в ляво и няма общо с другите оплаквания.3-4 дена след това започнах да имам болка и бодежи в ляво и в дясно под ребрата,взех да изкарвам по-малко газове от обикновено,по-рядко да ходя по голяма нужда, гадене и уригване понякога.Тежест дори и след леко хапване някога. Ходих на гастроентеролог,правиха ми гастроскопия и кръвни иследвания.Казаха че няма нищо. Диагнозата беше-Синдром на раздразненото дебело черво. Въпросът ми е: дали тези оплаквания могат да бъдат свързани с хернията или е съвпадение.Преди това не съм имал оплаквания.

Благодаря предварително!

Здравейте,
оплакванията Ви, нямат нищо общо с наличието на херния.
Поздрави!

21 Май 2015, 21:06

Здравейте, казвам се Силвия и съм от град Видин, искам да попитам как да се излекувам, преди няколко дни бях на доктор и ми каза, че имам камъни в жлъчката и е възпалена и ми каза, че не може да се лекува и съм за операция, бих искала да попитам колко е една такава операция, защото нямам платени пълни осигуровки

21 Май 2015, 21:50

silva844 написа:Здравейте, казвам се Силвия и съм от град Видин, искам да попитам как да се излекувам, преди няколко дни бях на доктор и ми каза, че имам камъни в жлъчката и е възпалена и ми каза, че не може да се лекува и съм за операция, бих искала да попитам колко е една такава операция, защото нямам платени пълни осигуровки

Въпросът Ви, не е за тази тема!
Моля пишете в правилната тема!

05 Сеп 2015, 23:08

Здравейте,момиче на 20 години съм и имам съмнения за херния. Страдам от хроничен запек и преди около 2 месеца след продължителни напъни в тоалетната забелязах подутина в зоната между стомаха и над пъпа.След няколко часа се прибра,но не напълно. От тогава постоянно я напипвам и забелязвам,че винаги след като вдигна нещо тежко се втвърдява и подува още повече. И ако има значение само ще спомена,че в момента лекувам и предполагаем гастрит,понеже имам силни болки в стомаха. Ще се радвам,ако ми помогнете с мнение :) Поздрави

08 Сеп 2015, 18:53

Здравейте.Питам по повод заболяване на майка ми.Казват и че има пъпна херния но тя вижда визуална разлика между нейната и тази на съседката.Нейното е подут корем с болка а на съседката като зурла.Знам че без преглед е трудно да се каже,но какво може да ми кафете

15 Сеп 2015, 17:25

стоянова76к написа:Здравейте.Питам по повод заболяване на майка ми.Казват и че има пъпна херния но тя вижда визуална разлика между нейната и тази на съседката.Нейното е подут корем с болка а на съседката като зурла.Знам че без преглед е трудно да се каже,но какво може да ми кафете

Здравейте,
без преглед, нищо конкретно не мога да Ви кажа, както нещо конкретно не разбрах от описанието ви.
Поздрави!
Заключена
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7