Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
23 Ное 2015, 17:43
Не знам защо всички с деца бягат от варицелата, по-добре е да се изкарва и да се изгражда имунитет. Не знам защо се пазят толкова, след като рисковете след години са много по-големи.
21 Дек 2015, 17:13
Kremiliya написа:Не знам защо всички с деца бягат от варицелата, по-добре е да се изкарва и да се изгражда имунитет. Не знам защо се пазят толкова, след като рисковете след години са много по-големи.
Е, но зорлян да си караш децата да се разболеят е идиотско.
21 Дек 2015, 17:16
Rali_hr написа:Kremiliya написа:Не знам защо всички с деца бягат от варицелата, по-добре е да се изкарва и да се изгражда имунитет. Не знам защо се пазят толкова, след като рисковете след години са много по-големи.

Не вярвам, че има такива, които на сила да си карат децата да се срещат с други болни, за да се разболеят и те. :)
21 Дек 2015, 17:43
И аз не съм чула някой да си прави парти. ;) Но пък е яко да се събереш с други болни деца, ако има такива, за да не са тотално игнорирани, разбир асе след като мине тежкия период. :)
21 Дек 2015, 17:55
rabotnata pchela написа:И аз не съм чула някой да си прави парти. ;) Но пък е яко да се събереш с други болни деца, ако има такива, за да не са тотално игнорирани, разбир асе след като мине тежкия период. :)
Ти не си чула ама е така, за да могат да я изкарат докато са малки и всичко да се размине леко, същото е и със заушката и подобно заразни и опасни.
22 Дек 2015, 11:22
Не мисля, че има сравнение между заушка и шарка и то варицела. А за заушка да успокоя, вече я има в задължителни имунизационен календар. ;)
22 Дек 2015, 12:48
Pipilota написа:Не мисля, че има сравнение между заушка и шарка и то варицела. А за заушка да успокоя, вече я има в задължителни имунизационен календар. ;)
Има до толкова, че моите родители са ги събирали като малки, за да могат да се заразят и да не боледуват във възраст, в която са много по-опасни тези болести, да варицелата повтаря, но ставаше въпрос за другите шарки, често срещано беше и в моето детство.
22 Дек 2015, 13:35
Винаги съм мислила, че такива сбирки са по-скоро мит, отколкото истина..
07 Яну 2016, 15:43
Anka написа:Винаги съм мислила, че такива сбирки са по-скоро мит, отколкото истина..
Разбира се, че са мит, в това забързано ежедневие никой няма време да му боледува детето, камо ли да го разболява нарочно, абсолютни глупости са това.
07 Яну 2016, 16:21
Rali_hr написа:Kremiliya написа:Не знам защо всички с деца бягат от варицелата, по-добре е да се изкарва и да се изгражда имунитет. Не знам защо се пазят толкова, след като рисковете след години са много по-големи.

Не съм казала, но чак паники и ограничавания, това е обикновено заболяване, през което ако се мине по-раничкое по-добре да се изгради имунитета, отколкото цял живот да се плашат хората излишно. :)