ЛинаГ написа:Здравейте, имам тиреоидидъм на Хашимото, инсулинова резистентност и диабет тип 2. Пия елтироксин 0,25 и Метфогама 2х1000. Мога ли да пия Аюрслим, за да си помогна със свалянето на теглото? Не ям сладко и тестени храни и имам успех в отслабването, но прочетох за тази добавка и се заинтересувах.
zlati1459 написа:Здравейте, д-р Йорданова!
Ще ви бъда много признателна ако ми отговорите!
От 5 години съм диагностицирана с автоимунен тиреоидит на Хашимото и приемам всяка сутрин на гладно по 1 табл. Л-тироксин 75 мг. В момента хормоните са ми в норма, само антителата са завишени. (прочетох вече, че техните стойности не се повлияват от приема на лекарството). Не това е целта на моето запитване.
Чувала съм, че често при проблеми с щитовидната жлеза нараства и честотата на проблемните бременности. По време на бременността дозата ми от Л-тироксин беше увеличена и стойностите-оптимални, но в 6тия месец преживях терапевтичен аборт .Да поясня: огромно количество околоплодни води (около 8 литра). Бременността беше двуплодна. Мнението на гинеколозите е , че при мен се е получил фето-фетален трансфузионен синдром , който се появява при около 10% от бременностите с еднояйчни близнаци с обща плацента. Да, касае се за много рядко усложнение. Въпроса ми е възможно ли е това състояние да има връзка с Хашимотото? Взаимно свързани ли са и дали е възможно в бъдеще отново да имам проблеми с бременност поради Хашимотото, макар и хормоните да са ми в норма. Благодаря!
zlati1459 написа:Здравейте,д–р Йорданова!
колко често препоръчвате изследване на антитела ТАТ и МАТ на човек с Хашимото ?
zlati1459 написа:Здравейте Д-р Йорданова!
Аз имам тиреоидит на Хашимото и от няколко години сутрин пия Л-тироксин 75 мг. Често страдам от вагинални гъбички. Попаднах на хранителна добавка, която ги профилактика. Казва се Каливита Ацифодилус и съдържа около 2 билиона живи бактерии.Мисълтс ми е следната :има ли вероятност тази добавка да ми повлияе зле на щитовидната жлеза, ако стимулира имунната система? Благодаря предварително!
Назад към Ендокринология и болести на обмяната
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта