Тук можете да зададете въпрос по ендокринология и болести на обмяната на веществата, да споделите мнения за проблеми с жлезите с вътрешна секреция.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Хипотиреоидизъм, тиреоидит Хашимото консултация ендокринолог

14 Авг 2020, 14:45

Здравейте, д-р Йорданова, Употребата на ашваганда подходяща ли е при хипотиреоидизъм и хашимото Ако да, то каква е ползата?
Благодаря

15 Авг 2020, 07:39

elly2812 написа:Здравейте, д-р Йорданова, Употребата на ашваганда подходяща ли е при хипотиреоидизъм и хашимото Ако да, то каква е ползата?
Благодаря

Уважаеми elly2812,
билколечението е отделна област и има много по-подходящи места във форума, където да питате за хранителните добавки, които сте решили да приемате.
Няма посочени противопоказания за прием на ашваганда от пациенти със заболявания на щитовидната жлеза, включително и при хипотиреоидизъм и тиреоидит на Хашимото. Има източници, които посочват, че е възможно да подобрява функцията на щитовидната жлеза. Тези твърдения, обаче не почиват на доказателства.

24 Авг 2020, 14:08

Говорят ли резултати ми за хипофункция, понеже в момента не мога да направя консултация с ендокринологи, се допитвам до вас.
Прикачени файлове
Screenshot_20200824_130628.jpg
Screenshot_20200824_130628.jpg (192.1 KiB) Прегледано 524 пъти

25 Авг 2020, 07:34

GalenaTodorova написа:Говорят ли резултати ми за хипофункция, понеже в момента не мога да направя консултация с ендокринологи, се допитвам до вас.

Уважаема GalenaTodorova,
изследванията показват, че щитовидната жлеза функционира нормално, т.е. нямате хипотиреоидизъм.

21 Окт 2020, 14:14

Д-р Йорданова, здравейте!
Аз съм с диагноза Хашимото и взимам еутирокс 5 дни по 50 мг. и 2 дни по 75 мг. на седмица.
Може ли да взимам респигард? Има ли противопоказания при тази диагноза?
Могат ли да се пият добавки за имунната система?

22 Окт 2020, 07:50

boriana.cekova написа:Д-р Йорданова, здравейте!
Аз съм с диагноза Хашимото и взимам еутирокс 5 дни по 50 мг. и 2 дни по 75 мг. на седмица.
Може ли да взимам респигард? Има ли противопоказания при тази диагноза?
Могат ли да се пият добавки за имунната система?

Уважаема boriana.cekova,
производителят на респигард не е посочил наличието на противопоказания за приема. В друг продукт, регистриран като медикамент, който съдържа лизати от бактерии, е посочено, че е противопоказан при автоимунни заболявания, каквото е и тиреоидитът на Хашимото /респигард е регистриран като хранителна добавка, информацията за него е от листовката му/. При прием на имуностимулатор при автоимунно заболяване препоръчвам преценка на оценка на очакваните ползи спрямо рисковете.

13 Ное 2020, 18:13

Здравейте!Искам да кажа миналата година ми прегледаха щитовидната жлеза на видеозон казаха че е добре.Направих си тест за тсх беше 4.24 пиех еутирокс 25мг. 1 месец спадна на 2.77 След това продължих и пак толкова беше покрай този вирус не отидох на ендокринолог.Спрях приема на еутирокс и ми беше покачена на 5.15 и продължих да приемам пак спадна и спрях мина няколко месеца и се изледвах сега е 4.80 искам да попитам еутирокс 25 трябва да го приема докато спадне около 1.5 ли. А повишеното тсх има ли влияние от храна или напитки? Благодаря!

16 Ное 2020, 08:15

smilesmile написа:Здравейте!Искам да кажа миналата година ми прегледаха щитовидната жлеза на видеозон казаха че е добре.Направих си тест за тсх беше 4.24 пиех еутирокс 25мг. 1 месец спадна на 2.77 След това продължих и пак толкова беше покрай този вирус не отидох на ендокринолог.Спрях приема на еутирокс и ми беше покачена на 5.15 и продължих да приемам пак спадна и спрях мина няколко месеца и се изледвах сега е 4.80 искам да попитам еутирокс 25 трябва да го приема докато спадне около 1.5 ли. А повишеното тсх има ли влияние от храна или напитки? Благодаря!

Уважаеми smilesmile,
при всеки опит за спиране на медикамента от Ваша страна се е стигало до констатация, че без него ТСХ е високо. Най-вероятно имате заболяване на щитовидната жлеза, което води до невъзможността й да синтезира достатъчно хормони. За да разбере дали е така, посетете ендокринлог за да Ви направи ехография и да назначи изследвания. При наличие на такова заболяване е възможно да се налага да приемате заместително лечение постоянно.

16 Ное 2020, 10:16

Да,направиха ми ехография миналата година казаха ми, че всичко е наред и затова ми казаха да си направя тест за тсх а то не е наред.Исках да попитам дали храна или напитки имат влияние на тсх?

18 Ное 2020, 08:30

smilesmile написа:Да,направиха ми ехография миналата година казаха ми, че всичко е наред и затова ми казаха да си направя тест за тсх а то не е наред.Исках да попитам дали храна или напитки имат влияние на тсх?

Вие си преценявате какво да правите. Щом смятате, че изследвания преди 1 година са актуално за настоящото Ви здравословно състояние, няма какво друга да Ви посъветвам. Според мен при такива стойности на ТСХ, трябва да се изключи наличие на тиреоидит на Хашимото, което включва ехография и антитела, т.е. консултация с ендокринолог.
Няма хранителен режим, които да Ви повлияе ТСХ. Нямам представа дали се нуждаете от корекция в храненето за да се подобри здравословното Ви състояние. За да се прецени нещо такова са необходими консултации.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 42