здравейте
в основата на ноктите на ръцете нямам бели4ките дъги който всеки човек има
казаха ми че това било предпоставка за щитовидната жлеза.
посъветвайте ме какво да направя?
благодаря
joniboi написа:здравейте
в основата на ноктите на ръцете нямам бели4ките дъги който всеки човек има
казаха ми че това било предпоставка за щитовидната жлеза.
посъветвайте ме какво да направя?
благодаря
albenanl написа:Здравейте..аз съм ваш последовател и много харесвам вашите публикаций..Пиша ви от Холандия..Имам един въпрос към вас..Купих си добавка магнезий със таурин на капсули..всяка една капсула съдържа 200 милиграма магнезий и 1000милиграма таурин..Понеже имам стеснение на гърлото вседствие хипотиреодит(намалена функция) и немога да преглъщам големите капсули,мога ли да изсипвам съдържанието на капсулата във малка чашка или чаена лъжца плодово мляко,или кисело мляко..или някакъв пудинг..? Това ми е голям проблем,и по колко точно капсули на ден ми препоръчвате вие като поддържаща доза? Безкрайно ще ви бъда благодарна ако ми отговорите на тези въпроси! Бъдете здрави и Бог да ви пази!
Irinata написа:Здравейте!
На 34 г.съм,преди 4 г.при профилактичен ехографски преглед на щитовидната жлеза ми бе открито,че имам Хашимото и хипофункция на щитовидната жлеза,като и ТСХ и антителата винаги са били в норма,но тогава поради плануване на бременност ми бе назначено превантивно да пия Л-тироксин за да подържало ТСХ около 1,5.
И така си го пиех редовно,като преди година посетих друг ендокринолог,който с оглед на актуални изследвания и преглед на ехограф,каза,че имам съвсем леки дискретни промени на жлезата и според него нямам нито Хашимото нито хипофункция,посъветва ме да спра Л-тироксина и след 45 дни да пусна контролно излс.,и ако е в реф.граници ТСХ да не подновявам приема-беше 2,2,обаче незнам дали е съвпадение но цикълът ми спря и аз на своя глава поднових приема на Л-тироксин 25 и цикълът ми отново се появи,след 6 месеца отново пуснах ТСХ и беше 0.88,направих консултация по телефона с ендокринолога и той каза,категорично да спра приема на тироксина и така вече месец не го пия.
Какво бихте ме посъветвали,как да продължа и как да разбера в крайна сметка имам ли Хашимото и хипофункция или нямам?
Имам чувството че се въртя в някакъв омагжосан кръг и незнам,какво се случва още повече,че от около два месеца постоянно ме преследва някакво чувство за обърканост,тревожност,страх,че нещо лошо ще ми се случи,имам чувството понякога,че гърлото ме стяга,че имам бодежи в сърцето и в такива моменти пия валериан или успокоителен чай и има някакъв временен ефект.
Пропуснах само да спомена,че имам инсулинова резизтентност и поликистозни яйчници,пия Сиофор,сутрин и вечер,храня се здравословно,за около три месеца съм свалила 10 кг.и имам още толкова за сваляне.
А и още нещо да Ви попитам-някъде в интернет ми попадна една статия,че при хипофункция,може да има отслабен сърдчен пулс и последствия от това,така ли е?,откакто го прочетох още повече взех да си внушавам,какво ли не.
Благодаря Ви предварително за отговора!
Irinata написа:Отново съм аз с още информация:
Бях се записала за безплатните профилактични прегледи на щитовидната жлеза и днес минах на преглед.Според Ендокриноложката,която ме прегледа нямам хипофункция щом хормоните са в норма,за момента да спра тироксина и след три месеца контролно изследване.
Гледа ме и на ехофраф,каза че е леко увеличена жлезата и това,което ме стресна е че видя малка кистичка-4 мм,каза че тожа не е опасно и тъй като е много малка засега само ще се наблюдава на 6 месеца но аз се притесних доста от тази новина,какво е вашето мнение по този въпрос?
Иначе другото,което разчитам на листа е:
Десен дял:надлъжен р-р 50;напречен р-р 20;преднозаден р-р 19
Ляв дял:надлъжен р-р 50;напречен р-р 21;преднозаден р-р 18
Истмус:7
Какво показват тези резултати според Вас?
Има и малко писано срещу Ехогенност на паренхима и Формации обаче нищо немога да разчета.
Ще очаквам Вашият отговор с нетърпение и Ви благодаря предварително!
Назад към Ендокринология и болести на обмяната
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта