Тук може да зададете въпроси, свързани със заболяванията хипотиреоидизъм и тиреоидит на Хашимото!
Повече информация за д-р Йорданова можете да откриете в справочника на Фрамар.
danche_bg написа:Здравеите, д-р Йорданова!
преди месец при профилактичен преглед на щитовидната жлеза с ехограф установиха, че има нарушена функция. След направени изследвания резултатите бяха следните:
TSH - 8,33
FT4 -11,4
FT3 - 6,76
TAT- 618
MAT - 600
поставиха ми диагноза болест на Хашимото. Един месец пих Еутирокс 25 мг и отново си направих изследвания. Резултатите този път са:
TSH - 2,23 и Anti TPO повече от 1092. Лекарката ми каза да продължа Еутирокс в същата доза и есента отново да си направя изследвания.
Искам да попитам нормално ли е след приемане на Еутирокс антителата да продължават да се увеличават и това не е ли признак за нещо друго?
701111 написа:Здравейте, от април 2012 съм с хипотиреоидизъм tsh беше 42. От тогава се отключи и клинична депресия с присъщи вегетативни симптоми - много неприятни. няма да ги обяснявам. За тези 2 години съм качила 28 кг. Искам да попитам защо не изчезва депpeсията и ще възвърна ли качените килограми. Освен това кафето и цигарите трябва ли дасе спрат. Благодаря предварително!
vanessa написа:Здравейте, имам проблем със забременяването. TSH e в нормата, но имам завишени МАТ на 78. Може ли това да е причина да не забременея и по какъв начин ми пречат тези антитела на една евентуална бременност? Може ли да ме посъветвате нещо, за което благодаря!
Назад към Ендокринология и болести на обмяната
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта