ХИВ/HIV вирус и СПИН - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с инфекциозни и паразитни болести, да споделяте мнения и да получите съвет.

ХИВ/HIV вирус и СПИН - мнения и въпроси

Мнениеот FramarLekari » 10 Яну 2019, 10:21

В тема ХИВ/HIV вирус и СПИН на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с човешкия имунодефицитен вирус (ХИВ) и Синдромът на придобитата имунна недостатъчност (СПИН). Тук може да получите консултация и съвет за предпазни мерки, начин на заразяване, симптоми, методи за изследване, лечение и прогноза при ХИВ/СПИН. На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".

СПИН е заболяване на имунната система, причинено от човешкия имунодефицитен вирус - ХИВ. Болестта прогресивно намалява ефективността на имунната система, като прави болният уязвим към различни инфекции и злокачествени заболявания.

ХИВ-вирусът не може да живее дълго извън тялото, поради което, за да се зарази човек, е необходимо телесни течности от заразен индивид да попаднат в друг.
Най-голяма концентрация на човешкия имунодефицитен вирус има в кръвта, семенната течност и вагиналните секрети при хора, които са носители на вируса.

Научете повече за Медицинския отдел на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Назад към Инфекциозни и паразитни болести

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта