Dr Mario Yanakiev написа:Здравейте mexx,
....
За целта ми отговорете :
---колко тежи и колко е високо
---има ли алергични прояви
---любима поза за спане
---има ли скърцане със зъли
---характерни изпотявания
---характерови прояви
Аз Ви благодаря за компетентния и бърз отговор, доктор Янакиев!
Всъщност съм се изразила неправилно и искам да уточна, при бактериалните изследвания са изолирани две от споменатите от Вас бактерии (Мораксела и Стрептококус), но в умерено количество. Според лекарите е нормално за дете, посещаващо детска градина.
Може да прозвучи хвалебствено, но ще направя обективно описание на детето ми. :)
Той е контактно, будно и умно дете с напреднало за възрастта си развитие. Любопитен и упорит е.
Конкретно по вашите въпроси:
- тежи 13кг., висок е 95см. Сравнително слаб е.
- алергични реакции- има атопичен дерматит, овладян и с липса на обриви и сържежи от около година. По времето на обострен дерматит е мазан няколкократно с кортикостероидни кремове. Също така има алергии към храни, неустановени все още от мен. Обрива се изразява в ситни пъпки, образуващи зачервени петна около устата, които се появяват след хранене и изчезват до 30-60 мин. след появяването им. Последно се обрина от чесън.
- любимата поза за спане е по гръб, с вдигнати ръце.
- скърцане със зъби- не, никога.
- изпотява се много рядко, предимно на слепоочията и главата.
- характерови прояви- не е от децата, които се тръшкат, пищят или налагат мнение на всяка цена. В определени ситуации трудно отстъпва, иска нещата да стават по неговия начин, но с подход и компромиси, постигаме баланс. Иска да играе с всички чужди играчки, но трудно и с уговорки дава своите. Мисля, че е нормално за възрастта му.
Бях изчерпателна, дано не е било прекалено.
Отново благодаря за вниманието :)