Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как да победим безсънието?

14 Мар 2012, 18:35

Помня го този продукт, беше хит преди години! Питах майка ми, тя е много доволна, даже го е търсела, ама сега е хубаво, че ги има във Фрамар. Ще поръчам!

Re: Не мога да заспя

05 Апр 2012, 12:13

Memento написа:
ovagimyan написа:Ако искате да сте здрави, определящо е как спите и дали успявате да получите нужната енергия от съня. Имате ли нужда от 5 чаши кафе, за да изкарате един нормален работен ден? Спите ли много през почивните дни? Веднага ли заспивате след лягане? Ако отговорът и на 3-те въпроса е „Да”,вие сте човек, системно лишаващ се от сън.

Това с кафето наистина не мога да го разбера, пият 5-6 чаши кафе после не могат да заспят, на следващата сутрин са недоспали и изморени казват си трябва ми кафе много ми се спи, пак изпиват 4-5-6 чаши кафе и така влизат в един кръговрат на системно недоспиване и препиване с кафе.

И аз пия по 3 чаши кафе, но нямам проблем със съня. Просто съм с ниско кръвно и главата адски започва да ме боли, ако не пия кафе особено сутринта.
Ако ви е трудно да заспите, изпийте чаша топло мляко с 1 лъжица мед - изпитан и ефективен метод срещу безсънието.
Овесените ядки също много помагат, защото съдържат мелатонин, който влияе на вътрешния часовник на тялото. В комбинация с мляко се перфектния лек срещу безсъние.
Лененото семе също оказва благоприятно въздействие върху спокойния сън, тъй като съдържа серотонин.
Тези хитринки ще ви помогнат, ако няма други, по-сериозни причини за будуването ви през нощта.

06 Апр 2012, 13:17

Мога да ви кажа, мен какво най-много ме успокоява и ме кара да спя като бебе. Чисти и ароматизирани чаршафи, този клип и прегръдката на любимия ми човек. Нито хапчета, нито отвари, няма нищо по силно от това. Колкото и да ви е трудно да заспите, в прегръдката на мъжа до себе си ще се почувствате като в облак.

27 Апр 2012, 08:57

По едно време и аз се въртях в омагьосан кръг - нито през нощта спях като хората, нито пък през деня успявах да си подремна. Толкова бях преуморена в един момент, че не знаех къде се намирам :? Как си разреших проблема? Наложих си да лягам по-рано, защото мине ли определен час и край, заспиването става мисия невъзможна. Понякога си правя мляко с мед, но не винаги има ефект. Препоръчаха ми таблетките Беносен на Валмарк, но никога не съм ги пила и не знам дали ще ми действат в такива моменти :roll:

02 Май 2012, 13:42

От няколко дена не мога да се наспя както хората и за това смятам да започна да пия нещо за съм тъй като не издържам. Вечер будувам цяла нощ а през деня ми се спи.Това човешко ли е ?

14 Май 2012, 11:39

southernsun написа:От няколко дена не мога да се наспя както хората и за това смятам да започна да пия нещо за съм тъй като не издържам. Вечер будувам цяла нощ а през деня ми се спи.Това човешко ли е ?

Препоръчвам ти йога и иглотерапия - при мен резултатът беше налице още след първата процедура. Правя си упражненията вкъщи, а на иглотерапия ходих само в началото :) Пила съм и Мелатонин, но за кратко :roll:

15 Май 2012, 15:41

Уморена съм хора, спя, но не дълбоко.Събуждам се отново уморена, кажете ми какво да правя?

17 Май 2012, 17:09

Причината за безсънието ти може да се крие в нарушения режим на лягане вечер и ставане сутрин. Ако не можеш да заспиш вечер, опитай (колкото и да ти е трудно) да станеш много рано сутрин, например към 5 или 6 най-късно. Така няколко дни и ще видиш как ще заспиваш във въздуха веднага щом се стъмни. Просто човек е устроен да ляга нощем и да става с изгрева на слънцето, а когато този режим се обърне, тогава се появяват и проблеми със съня. Важно е да следваме биологичния си часовник, който за съжаление все повече се разстройва с гледането на телевизия и седенето пред компютрите до тъмни зори.

23 Май 2012, 10:08

boncho green написа:Причината за безсънието ти може да се крие в нарушения режим на лягане вечер и ставане сутрин. Ако не можеш да заспиш вечер, опитай (колкото и да ти е трудно) да станеш много рано сутрин, например към 5 или 6 най-късно. Така няколко дни и ще видиш как ще заспиваш във въздуха веднага щом се стъмни. Просто човек е устроен да ляга нощем и да става с изгрева на слънцето, а когато този режим се обърне, тогава се появяват и проблеми със съня. Важно е да следваме биологичния си часовник, който за съжаление все повече се разстройва с гледането на телевизия и седенето пред компютрите до тъмни зори.

Най-вече нервното напрежение ми действа разбуждащо.Имам ли някакъв проблем, не мога да мигна докато не го реша, това много ме събаря.

Re: Как да победим безсънието?

04 Юни 2012, 14:50

Здравейте,
бих искала да попитам има ли опастност от пристрастяване към тези таблетки и може ли да се приемат заедно с ЕСБЕРИКУМ?
Благодаря предварително.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10