Хрема при бебета и деца - онлайн консултация с Педиатър

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Хрема при бебета и деца - онлайн консултация с Педиатър

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 21 Юли 2014, 12:35

zlati88 написа:Здравейте, дъщеря ми е на 4 месеца и половина и от три дни е със силно запушено носле, постоянно пръскам физиологичен разтвор и изтеглям сополките и слагам по 3 пъти на ден отривин по 2 капки във всяка ноздра, но няма никакво подобрение.Постоянно плаче и не може да се храни заради хремата, даже кашля от време на време, но мисля че е от напъните, които прави като се ядоса, давам и сироп проспан за всеки случай да не трагне настинката към дробовете. Но за съжаление няма никакво подобрение а мога само още 2 дни да и слагам капки и сироп, какво ще ми препоръчате да направя,за да не стане по сериозно състоянието и.Надявам се за скорошно професионално мнение, защото не издарйам да я гледам вече 3ти ден да се къса от рев и да не яде, благодаря Ви предварително.

Здравейте,
съжалявам за късния отговор, как е детенцето ви? Мина ли му хремата?
Д-р Галина Кисьова
Педиатър, МБАЛ "Тракия"-ЕООД
Консултант за националния здравен портал- Framar.bg
телефони: 0882948468; 0898227819
email: dr.kisyova@abv.bg
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот zlati88 » 21 Юли 2014, 13:28

За съжаление още не минава хремата и е все така упорита, вчера последно сложих капки и сироп и днес вече само физиологичен разтвор и често изтеглям сополките, че не може да диша нормално и да се храни.Моля Ви за съвет какво да направя, защото живея в чужбина и тук докторите ми казват тя е малка нищо не можем друго да и изпишем.
zlati88

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 27 Юли 2014, 14:22

zlati88 написа:За съжаление още не минава хремата и е все така упорита, вчера последно сложих капки и сироп и днес вече само физиологичен разтвор и често изтеглям сополките, че не може да диша нормално и да се храни.Моля Ви за съвет какво да направя, защото живея в чужбина и тук докторите ми казват тя е малка нищо не можем друго да и изпишем.

Здравейте,
след като детето не може да се храни нормално и има упорита хрема трябва да го заведете на Педиатър и да му се вземе носен секрет за микробиологично изследване.
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот zlati88 » 29 Юли 2014, 17:03

Ходихме няколко пъти на педиатър, но според него било нормално на всички бебета им били запушени нослетата и след упорито настояване от моя страна ни изписа Ipratropium Bromide 250 micrograms/1ml и Pulmicort 0.25 mg/ml да правим инхалации за 4 дни, но понеже нямам много доверие на докторите от държавната болница после ще я заведем и на частен преди да започна с инхалациите, за да чуя и неговото мнение. Вие какво бихте ме посъветвали, безвредни ли са тези инхалации или да изчакам, вече е по-добре нослето, но вечер преди лягане и сутрин се запушва, но няма секрет.
zlati88

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 31 Юли 2014, 11:49

zlati88 написа:Ходихме няколко пъти на педиатър, но според него било нормално на всички бебета им били запушени нослетата и след упорито настояване от моя страна ни изписа Ipratropium Bromide 250 micrograms/1ml и Pulmicort 0.25 mg/ml да правим инхалации за 4 дни, но понеже нямам много доверие на докторите от държавната болница после ще я заведем и на частен преди да започна с инхалациите, за да чуя и неговото мнение. Вие какво бихте ме посъветвали, безвредни ли са тези инхалации или да изчакам, вече е по-добре нослето, но вечер преди лягане и сутрин се запушва, но няма секрет.

Здравейте,
след като Педиатъра ви е назначил инхалациите, послушайте неговия съвет, няма да навредят.
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот brunetkata » 03 Авг 2014, 09:06

Здравейте,бих искала да попитам възможно ли е хъркането от нослето да е знак,за наличието на хрема?Преди месец някъде го прегледа личната лекарка,която твърди,че гърдите на малкия (сега на месец и половина) са чисти и проблема е само в нослето.Изписа ни Тетрисал,които прилагам от тогава и аспирирам,но въпреки това хъркането си продължава,и то основно нощем..Кашляне има по 1-2 изкашляния на ден,не повече,температура няма...Благодаря Ви предварително,лек ден!
brunetkata

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 06 Авг 2014, 12:47

brunetkata написа:Здравейте,бих искала да попитам възможно ли е хъркането от нослето да е знак,за наличието на хрема?Преди месец някъде го прегледа личната лекарка,която твърди,че гърдите на малкия (сега на месец и половина) са чисти и проблема е само в нослето.Изписа ни Тетрисал,които прилагам от тогава и аспирирам,но въпреки това хъркането си продължава,и то основно нощем..Кашляне има по 1-2 изкашляния на ден,не повече,температура няма...Благодаря Ви предварително,лек ден!

Здравейте,
възможно е да има секрети, които се задържат и да водят до това хъркане, но при някои от бебетата носните ходове са по тесни и това е причината за хъркането. Вие вадите ли секрети, има ли при аспирация някакви секрети от нослето. След като покашля е добре да го заведете отново да го преслуша личния лекар.
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот alexche » 09 Авг 2014, 21:01

Здравейте. Имам момченце на 3 месеца. От самото раждане е с хрема , която продължава и до сега . От началото издаваше наподобяващи хъркане звуци. Педиатърката му изписа фуциталмик. След лечението с него тези странни хъркащи звуци изчезнаха. Аз също така си ги обяснявам може би и с това , че почиствах нослето с ръчен аспиратор за нос и не успявах да го изчистя хубаво. Откакто си взех BabyVac няма проблем с тези "звуци" . Но сополите си се образуват .Бели и гъсти, понякога и като ластици, много трудно ги издърпвам. Иначе детето няма проблем с дишането. Диша си през нослето, като спинка не хърка, храни се доволно (има страхотен апетит). Взехме секрет от нослето , но няма нищо . От позната педиатърка пък разбрах, че може да му се образува 3-та сливица и за това да има хрема, но е твърде рано да се каже дали това е причината. В крайна сметка съвета на личната педиатърка на бебо и на моята позната е да почиствам нослето редовно с физиологичен разтвор и само това. Но мен ме притеснява тази хрема. Носим си я от раждането вече 3 месеца ! Според вас на какво може да се дължи и какви други мерки евентуално мога да предприема?
И последен въпрос....Възможно ли е да прави някаква алергична реакция към нещо и от там да идва хремата? Татко му е алергичен към полени. Баба му и дядо също имат някакви алергии към разни тревички. Благодаря ви предварително .
alexche

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 11 Авг 2014, 14:42

alexche написа:Здравейте. Имам момченце на 3 месеца. От самото раждане е с хрема , която продължава и до сега . От началото издаваше наподобяващи хъркане звуци. Педиатърката му изписа фуциталмик. След лечението с него тези странни хъркащи звуци изчезнаха. Аз също така си ги обяснявам може би и с това , че почиствах нослето с ръчен аспиратор за нос и не успявах да го изчистя хубаво. Откакто си взех BabyVac няма проблем с тези "звуци" . Но сополите си се образуват .Бели и гъсти, понякога и като ластици, много трудно ги издърпвам. Иначе детето няма проблем с дишането. Диша си през нослето, като спинка не хърка, храни се доволно (има страхотен апетит). Взехме секрет от нослето , но няма нищо . От позната педиатърка пък разбрах, че може да му се образува 3-та сливица и за това да има хрема, но е твърде рано да се каже дали това е причината. В крайна сметка съвета на личната педиатърка на бебо и на моята позната е да почиствам нослето редовно с физиологичен разтвор и само това. Но мен ме притеснява тази хрема. Носим си я от раждането вече 3 месеца ! Според вас на какво може да се дължи и какви други мерки евентуално мога да предприема?
И последен въпрос....Възможно ли е да прави някаква алергична реакция към нещо и от там да идва хремата? Татко му е алергичен към полени. Баба му и дядо също имат някакви алергии към разни тревички. Благодаря ви предварително .

Здравейте,
освен хремата, детенцето ви има ли други симптоми- кашлица, обриви, нестабилни изхождания, повръщане? Вие да сте били болна по време на бременността? Нормално или със секцио е роден? На термин ли е роден? Колко килограма?Наддава ли добре на тегло?
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот alexche » 11 Авг 2014, 22:44

Dr Galina Kisyovа написа:
alexche написа:Здравейте. Имам момченце на 3 месеца. От самото раждане е с хрема , която продължава и до сега . От началото издаваше наподобяващи хъркане звуци. Педиатърката му изписа фуциталмик. След лечението с него тези странни хъркащи звуци изчезнаха. Аз също така си ги обяснявам може би и с това , че почиствах нослето с ръчен аспиратор за нос и не успявах да го изчистя хубаво. Откакто си взех BabyVac няма проблем с тези "звуци" . Но сополите си се образуват .Бели и гъсти, понякога и като ластици, много трудно ги издърпвам. Иначе детето няма проблем с дишането. Диша си през нослето, като спинка не хърка, храни се доволно (има страхотен апетит). Взехме секрет от нослето , но няма нищо . От позната педиатърка пък разбрах, че може да му се образува 3-та сливица и за това да има хрема, но е твърде рано да се каже дали това е причината. В крайна сметка съвета на личната педиатърка на бебо и на моята позната е да почиствам нослето редовно с физиологичен разтвор и само това. Но мен ме притеснява тази хрема. Носим си я от раждането вече 3 месеца ! Според вас на какво може да се дължи и какви други мерки евентуално мога да предприема?

Здравейте,
освен хремата, детенцето ви има ли други симптоми- кашлица, обриви, нестабилни изхождания, повръщане? Вие да сте били болна по време на бременността? Нормално или със секцио е роден? На термин ли е роден? Колко килограма?Наддава ли добре на тегло?

Обриви имаше само 1я месец. Повръщаше пак през 1-я . Постепенно почна да намалява. Сега връща по-малко с оригването(и то рядко) и много рядко примерно 1 час след ядене пак да върне, но определено не е повръщане , а се стича мъничко от устичката. Няма кашлица . Изхожданията му са 1 или 2 пъти на ден в момента с нормална консистенция и цвят. По време на бременноста ми откриха E.Coli . Това беше в 7-я месец мисля. Пила съм зинат , но не успяхме да премахнем бактерията. Родих нормално 1 ден след термин: епизиотомия + вакуум (беше си направил 2 възела на пъпната връв и не можеше да излезе). Съответно му предадох бактерията. Имаше я в ушен секрет. Лекуваха го с антибиотци 8 дни в Майчин дом и ни изписаха като клинично здрави. Роди се мъничък : 2,800 кг 51 см. Може би заради възлите. Нямам си на идея, но иначе наддава много добре.

1месец: 56 см 4,200
2 месец: 61см 5,300
3 месец: 63см 6,390

Отделно съм и с хроничен пиелонефрит . Прекарах и една настинка по време на бременноста.
alexche

ПредишнаСледваща

Назад към Архив