Стари, неактуални, заключени теми.
11 Фев 2015, 00:44
Здравейте,
Ами не, в момента няма никакъв секрет. Ние открихме моракселата, след това докато отидем с резултатите от посявката сопола беше изчезнал и след това не е имала вече месец. На година и четири месеца е, предстоят ни още 3 ваксини - последните приеми на синфлорикс и пентаксим и на ваксината против морбили и рубеола.
Благодаря
Силвия
11 Фев 2015, 13:48
здр .искам да ви попитам какви витамини или други неща може да се дава на бебе на 1 год ,защото има хрема и го държи по 2-3 седмици когато му никнат зъбки.
16 Фев 2015, 23:50
stakova написа:Здравейте,
Ами не, в момента няма никакъв секрет. Ние открихме моракселата, след това докато отидем с резултатите от посявката сопола беше изчезнал и след това не е имала вече месец. На година и четири месеца е, предстоят ни още 3 ваксини - последните приеми на синфлорикс и пентаксим и на ваксината против морбили и рубеола.
Благодаря
Силвия
Здравейте,
след като няма никакви симптоми детето може да се направи само локално лечение по антибиограма с капки за нос. Относно ваксините, ако е здраво и няма прясна инфекция може да му се направят ваксините.
Поздрави,
д-р Кисьова
16 Фев 2015, 23:52
leady_23 написа:здр .искам да ви попитам какви витамини или други неща може да се дава на бебе на 1 год ,защото има хрема и го държи по 2-3 седмици когато му никнат зъбки.
Здравейте,
може да му давате Уелкид сироп за бебета и деца по 3.5 мл дневно.
Поздрави,
д-р Кисьова
17 Фев 2015, 12:23
Здравейте,
Благодаря за отговора.
А според вас първо лечение ли трябва да се направи преди да се сложат ваксините? Според нашата педиатърка не е необходимо и локално лечение щом няма симптоми, въпреки наличието на бактерия. Беше ни предписано Ciloxan- coll , само ако има сопол, а тя няма.
Благодаря
Силвия
18 Фев 2015, 15:29
детето ми е на годинка и три месеца има афти и сополи с какво да го ликувам
19 Фев 2015, 01:56
Здравейте,
Синът ми е на път 12 седмици и преди няколко дни забелязах тази бяла издутина на небцето му. Само тя е така че предполагам не е млечица. Моля, Ви дайте съвет? Освен това има много сополки от които се дави и кашля. Единствено му пръскам солен разтвор и ги изсмуквам с baby vac с уста.
- Прикачени файлове
-

- 2015-02-18 22.55.50.jpg (469.65 KiB) Прегледано 1700 пъти
21 Фев 2015, 11:14
Здравейте докторе, доста съм притеснена и моля за съвет. Имам син на 9 м. и след направени изследвания се оказа, че има стрептококи.В момента сме на капки за нос, които трябва да слагаме 10 дни - Левофлоксан. Какво бихте ми препоръчали. Ето и резултатите
Микробиология
Забележка: Лаб № 680
Изолира се в малко количество Streptococcus pneumoniae.
Име на теста (изследването) Резултат Единици Референтни граници
Гърлен и назофарингеален секрет * Профил Виж по-долу
Изследване за патогенни микроорганизми (аеробни) Виж забележка Лаб № 680
Изследване за Candida *
Антибиограма с 6 антибиотични диска Лаб № 680
А10 * Профил Виж по-долу
Изолиран микроорганизъм Streptococcus pneumoniae Лаб № 680
Penicillin R
Oxacilline -
Cefuroxime R
Ceftriaxone R
Tetracycline S
Erythromycine S
Sulfamethoxazole-Trimethoprim S
Levofloxacin S
Легенда: S (чувствителен); I(интермедиерен)
04 Мар 2015, 19:34
stakova написа:Здравейте,
Благодаря за отговора.
А според вас първо лечение ли трябва да се направи преди да се сложат ваксините? Според нашата педиатърка не е необходимо и локално лечение щом няма симптоми, въпреки наличието на бактерия. Беше ни предписано Ciloxan- coll , само ако има сопол, а тя няма.
Благодаря
Силвия
Здравейте,
ако няма никакви клинични прояви може да сложите ваксината.
Поздрави,
д-р Кисьова
04 Мар 2015, 19:35
jivkaaa написа:детето ми е на годинка и три месеца има афти и сополи с какво да го ликувам
Здравейте,
добре е да го прегледа Педиатър и тогава да му бъде назначена терапия.