Шекспировият „Ричард III” на сцената на Народния театър

Бизнес, политика, шоубизнес, забава или всичко от света около нас.....по дати

Шекспировият „Ричард III” на сцената на Народния театър

Мнениеот FramarModRosi » 08 Фев 2013, 11:47

Известният с нестандартните си виждания театрал Теди Москов ще постави "Ричард III” на сцената на Народния театър "Иван Вазов". Шекспировия текст ще звучи на сцена в средата на февруари и ще се играе три поредни дни – 15, 16 и 17 февруари. Сюжетът на пиесата обхваща последните години от борбата за английския престол в средата на XVвек, популярна като Войната на розите. Прозвището идва от изображенията на гербовете на двата воюващи рода – Йорк и Ланкастър, съответно с бяла и с червена роза. Теди Москов представя работата си като балканска колаж от класическата драматургия и свободната интерпретация на елементи от пиесата или…"Шекспир чорба".
През призмата на забавлението и очарованието тя повежда зрителя към сериозните теми за , цинизма деспотичната власт, погазването на закона, на морала, на семейството.

На сцената на Народния театър ще видим Георги Мамалев, Йосиф Шамли, Борислав Стоилов , Параскева Джукелова, Радена Вълканова, Илиана Коджабашева, Жорета Николова, Теодор Елмазов, Симеон Гърбов, Евгени Будинов, Елина Калинова и др.

В изпълнителния екип влизат сценографът Божидар Симеонов, композиторът Антони Дончев, костюмите са дело на Свила Величкова, а хореограф е Борис Радев.
FramarModRosi
 
Мнения: 321
Регистриран на: 12 Дек 2012, 15:27

Re: Шекспировият „Ричард III” на сцената на Народния театър

Мнениеот Лош Холестерол 007 » 28 Авг 2019, 12:23

Не съм гледал точно това представление на „Ричард III” в интерпретация от Теди Москов. Интересно ми е как Шекспир би могъл да се представи като балкански колаж или "Шекспир чорба"?!
Аватар
Лош Холестерол 007
 
Мнения: 394
Регистриран на: 20 Авг 2019, 15:48

Re: Шекспировият „Ричард III” на сцената на Народния театър

Мнениеот Паулу Коелюв » 18 Дек 2019, 15:07

Лош Холестерол 007 написа:Не съм гледал точно това представление на „Ричард III” в интерпретация от Теди Москов. Интересно ми е как Шекспир би могъл да се представи като балкански колаж или "Шекспир чорба"?!


Много лесно. Вземаме нещо, побългаряваме го и те ти - нашенска чорба!
Аватар
Паулу Коелюв
 
Мнения: 345
Регистриран на: 05 Сеп 2019, 11:09


Назад към Медиен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта