Имунология и Алергология - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с изследвания и лабораторни резултати, да споделяте мнения и да получите съвет от медицинския екип на "Фрамар". Тук ще получите консултация по въпроси свързани с кръвни изследвания,имунология и алергология, микробиология и други.

Имунология и Алергология - мнения и въпроси

Мнениеот FramarLekari » 23 Яну 2019, 17:16

С помощта на алергологичните тестове се открива конкретната причина (алерген) за дадена алергична проява при човек.

Алергичните тестове биват кръвни и кожни.

Алергените, които могат да се идентифицират чрез тези изследвания, включват: дървесни, храстови и тревни полени; прах; перушина; животинска козина; хранителни алергени — яйца, мляко, фъстъци, мляко, ядки, риба, соя, пшеница, морски дарове.

Чрез алергологичните тестове се определя и алергичната реактивност към медикаменти или към отрова от насекоми.

Имунологичните тестове се прилагат с цел изследване на имунната система при норма и патология посредством специфични имунологични методи.

На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".
Имунологичните изследване са много полезни за диагностициране и проследяване на имунния статус при: пациенти, които боледуват често; хронични бактериални и вирусни инфекции; висока температура с неизяснена причина; синдром на хронична умора; автоимунни заболявания; репродуктивни проблеми; алергични състояния и други.

Научете повече за Медицинския отдел на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1786
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Назад към Изследвания и лабораторни резултати

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта