Инфекциозна мононуклеоза - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с инфекциозни и паразитни болести, да споделяте мнения и да получите съвет от медицинския екип на "Фрамар". Тук ще получите консултация по въпроси за лечение на вирусна или бактериална инфекция и чревни паразити.

Инфекциозна мононуклеоза - мнения и въпроси

Мнениеот FramarLekari » 10 Яну 2019, 10:20

В тема инфекциозна мононуклеоза на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с това заболяване. Тук може да получите консултация и съвет относно начина на заразяване, симптоми, диагностициране и лечение на заболяването. На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".

Инфекциозната мононуклеоза е остро вирусно инфекциозно заболяване, чийто причинител е вирусът на Епщайн-Бар.

Състоянието протича с разнообразни симптоми (повишена температура, увеличени шийни възли, слабост, повишена уморяемост, липса на апетит и др.), както и с характерни изменения в лабораторните показатели.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1616
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Инфекциозна мононуклеоза - мнения и въпроси

Мнениеот Ayshekaya » 11 Яну 2019, 21:01

Здравейте! Възможно ли е при инфекциозната мононуклеоза да липсва висока температура? Имам налепи по гърлото,увеличени лимфни възли по шията,но нямам висока температура. Пия антибиотик (втори) но не усещам особено подобрение!
Благодаря
Ayshekaya
 
Мнения: 6
Регистриран на: 19 Дек 2018, 18:25

Re: Инфекциозна мононуклеоза - мнения и въпроси

Мнениеот Anabela » 22 Яну 2019, 12:45

Здравейте.
Имам нужда от помощ,съвет и повече яснота какво представлява вируса Епщайн-Бар(как се появява в организма,? Може ли да се предаде на друг човек и по какъв начин? Лечение.. и има ли последици върху организма?)
Преди месец,една сутрин се събудих с болки в цялото тяло,подути ръце и видимо увеличени шийни възли от лявата страна на шията. Веднага отидох при личния лекар за преглед и ме изпрати на преглед при Хематолог и от там директно тръгнах към болница в която имаше такъв специалист. Там ми направиха пълна кръвна картина(мога да ви изпратя резултатите) на база тях ми изписаха антибиотик за 7 дневно лечение "Клацид SR 500mg" и ми назначиха допълнителни кръвни изследвания:
Цитомегаловирус(CMV)IgG
Цитомегаловирус(CMV)IgM
Ебщайн-Бар вирус(EBV)IgM
Ебщайн-Бар вирус(EBV)VCA IgG
Резултатите бяха готови още същия ден - всичките положителни.Занесох ги при Хематолога.. лечението,което ми назначи беше имуностимуланти, които да пия един месец и след това да отида на вторичен преглед.
И тук въпроса ми е:
Само с имуностимуланти ли се лекуват тези вируси?
Трябва ли консултация и с други специалисти?
Недостатъчната ми информация отностно тези вируси ме притеснява и ми е нужен съвет от компетентно лице.
Благодаря предварително!
Anabela
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Яну 2019, 11:11


Назад към Инфекциозни и паразитни болести

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта