Инфекциозна мононуклеоза - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с инфекциозни и паразитни болести, да споделяте мнения и да получите съвет.

Инфекциозна мононуклеоза - мнения и въпроси

Мнениеот FramarLekari » 10 Яну 2019, 10:20

В тема инфекциозна мононуклеоза на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с това заболяване. Тук може да получите консултация и съвет относно начина на заразяване, симптоми, диагностициране и лечение на заболяването. На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".

Инфекциозната мононуклеоза е остро вирусно инфекциозно заболяване, чийто причинител е вирусът на Епщайн-Бар.

Състоянието протича с разнообразни симптоми (повишена температура, увеличени шийни възли, слабост, повишена уморяемост, липса на апетит и др.), както и с характерни изменения в лабораторните показатели.

Научете повече за Медицинския отдел на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Инфекциозна мононуклеоза - мнения и въпроси

Мнениеот Ayshekaya » 11 Яну 2019, 21:01

Здравейте! Възможно ли е при инфекциозната мононуклеоза да липсва висока температура? Имам налепи по гърлото,увеличени лимфни възли по шията,но нямам висока температура. Пия антибиотик (втори) но не усещам особено подобрение!
Благодаря
Ayshekaya
 
Мнения: 7
Регистриран на: 19 Дек 2018, 18:25

Re: Инфекциозна мононуклеоза - мнения и въпроси

Мнениеот Anabela » 22 Яну 2019, 12:45

Здравейте.
Имам нужда от помощ,съвет и повече яснота какво представлява вируса Епщайн-Бар(как се появява в организма,? Може ли да се предаде на друг човек и по какъв начин? Лечение.. и има ли последици върху организма?)
Преди месец,една сутрин се събудих с болки в цялото тяло,подути ръце и видимо увеличени шийни възли от лявата страна на шията. Веднага отидох при личния лекар за преглед и ме изпрати на преглед при Хематолог и от там директно тръгнах към болница в която имаше такъв специалист. Там ми направиха пълна кръвна картина(мога да ви изпратя резултатите) на база тях ми изписаха антибиотик за 7 дневно лечение "Клацид SR 500mg" и ми назначиха допълнителни кръвни изследвания:
Цитомегаловирус(CMV)IgG
Цитомегаловирус(CMV)IgM
Ебщайн-Бар вирус(EBV)IgM
Ебщайн-Бар вирус(EBV)VCA IgG
Резултатите бяха готови още същия ден - всичките положителни.Занесох ги при Хематолога.. лечението,което ми назначи беше имуностимуланти, които да пия един месец и след това да отида на вторичен преглед.
И тук въпроса ми е:
Само с имуностимуланти ли се лекуват тези вируси?
Трябва ли консултация и с други специалисти?
Недостатъчната ми информация отностно тези вируси ме притеснява и ми е нужен съвет от компетентно лице.
Благодаря предварително!
Anabela
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Яну 2019, 11:11

Re: Инфекциозна мононуклеоза - мнения и въпроси

Мнениеот FramarLekari » 28 Яну 2019, 14:21

Ayshekaya написа:Здравейте! Възможно ли е при инфекциозната мононуклеоза да липсва висока температура? Имам налепи по гърлото,увеличени лимфни възли по шията,но нямам висока температура. Пия антибиотик (втори) но не усещам особено подобрение!
Благодаря


Здравейте,

Повишената температура при инфекциозна мононуклеоза е един от характерните признаци на заболяването и се установява при голяма част от болните.

Ако има съмнения за инфекциозна мононуклеоза, необходимо е да посетите лекар, който ще назначи специфични изследвания, доказващи заболяването.

С уважение,
Медицински екип на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Инфекциозна мононуклеоза - мнения и въпроси

Мнениеот kameliq_baltadjieva » 16 Юли 2019, 15:47

Здравейте преди месец и половина детенцето ми което е на 3 години прекара инфекциозна мононуклеоза.Сега пускаме изследвания всеки месец.Педиатърката казва че са добре,но мен ме тревожат някой стойности.Може ли мнение?
kameliq_baltadjieva
 
Мнения: 2
Регистриран на: 16 Юли 2019, 15:43

Re: Инфекциозна мононуклеоза - мнения и въпроси

Мнениеот Dr Violina Todeva » 18 Юли 2019, 11:43

kameliq_baltadjieva написа:Здравейте преди месец и половина детенцето ми което е на 3 години прекара инфекциозна мононуклеоза.Сега пускаме изследвания всеки месец.Педиатърката казва че са добре,но мен ме тревожат някой стойности.Може ли мнение?

Здравейте!

Изследванията е добре винаги да се интерпритират в съчетание с оплаквания и придружаващи проблеми. В случая има значение детето дали има и други оплаквания. Има леко завишени стопйности на еозинофили.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
+ 359 88 7 851 865
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор
 
Мнения: 3295
Регистриран на: 29 Мар 2011, 14:41


Назад към Инфекциозни и паразитни болести

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта