21 Дек 2013, 22:50
14 Яну 2014, 17:23
15 Яну 2014, 22:22
mihaela.draganova написа:Здравейте, имам коте на 8-9 месеца мъжко и преди около месец му се появи една рана пред ушето. От много чесане му опадна козинката в този участък и малко се поразрастна раната. Водихме го доста пъти на лекар, тя каза, че са гъбички и ни предписа Кортизем. Наложи се да сложим яка на котето, за да предотвратим чесането, но все още го сърби след доста време мазане. Дали да не пробваме някакво друго лекарство? Казаха ми, че Кортизем не бил за гъбички и просто вече не знам как да постъпя. Казаха ми, че с горяло масло се лекували успешно всякакви рани, защото съдържа въглерод, а той пречиствал ?![]()
22 Яну 2014, 22:22
23 Яну 2014, 20:54
mbm написа:Здравейте, д-р Станилов.
Имаме мъжки котарк на около 2 години. Прибрахме го от улицата март месец миналата година. Още тогава беше с проблеми със зъбите(мисля, че гингивит). Направихме един курс с антибиотици, като те премахнаха само неприятната миризма и нищо повече. Наскоро го водихме пак при друг лекар- махнаха му зъбния камък, минахме още един курс с антибиотици и го мазахме с гранулин. Положението със зъбите е добре, но току що забелязах нещо като афта отстрани на устата му. Много е буен и не ми позволява да го огледам добре, но изглежда като бяло балонче и леко зачервено отстрани. От няколко дни издава странен звук, когато се прозява, помислих, че може би го боли... На снимката не се вижда много добре, но все пак може да е от полза.
http://prikachi.com/images.php?images/528/6981528d.jpg
24 Яну 2014, 19:02
Dr Iskren Stanilov написа:mbm написа:Здравейте, д-р Станилов.
Имаме мъжки котарк на около 2 години. Прибрахме го от улицата март месец миналата година. Още тогава беше с проблеми със зъбите(мисля, че гингивит). Направихме един курс с антибиотици, като те премахнаха само неприятната миризма и нищо повече. Наскоро го водихме пак при друг лекар- махнаха му зъбния камък, минахме още един курс с антибиотици и го мазахме с гранулин. Положението със зъбите е добре, но току що забелязах нещо като афта отстрани на устата му. Много е буен и не ми позволява да го огледам добре, но изглежда като бяло балонче и леко зачервено отстрани. От няколко дни издава странен звук, когато се прозява, помислих, че може би го боли... На снимката не се вижда много добре, но все пак може да е от полза.
Здравейте mbm,
Много добре сте постъпили, като сте предприели почистване на зъбната плака и зъбния камък. Антибиотико терапията е задължителна след такива манипулаций, това не трябва да ви притеснява. Гранулина е доказал се продукт и е подходящ за такива състояния. Доколкото може да се види от снимката, колегата си е свършил работата относно почистването на зъбния камък и предполагам е овладял възпалителния процес на венците.
Искам да попитам, инструментално ли почистиха зъбния камък или чрез ултразвуков скалер ?
Подложиха ли вашия любимец под анестезия или беше без упойка ? Ако е имало такава, каква е била тя ?
С какво храните този хубав, бял и пухкав котарак ?
Давали ли сте скоро храна с костици ?
Има ли зачервяване непосредствено над зъбите?
Приема ли спокойно храна?
Прилагате ли лекарства? Ако да, какви и от кога?
Искам да благодаря за снимката, макар и леко с червен оттенак е добър ориентир.
С поздрав,
Д-р Искрен Станилов
За контакти: Справочник Фрамар.
27 Яну 2014, 23:04
mbm написа:Dr Iskren Stanilov написа:mbm написа:Здравейте, д-р Станилов.
Здравейте mbm,
Много добре сте постъпили, като сте предприели почистване на зъбната плака и зъбния камък. Антибиотико терапията е задължителна след такива манипулаций, това не трябва да ви притеснява. Гранулина е доказал се продукт и е подходящ за такива състояния. Доколкото може да се види от снимката, колегата си е свършил работата относно почистването на зъбния камък и предполагам е овладял възпалителния процес на венците.
Искам да попитам, инструментално ли почистиха зъбния камък или чрез ултразвуков скалер ?
Подложиха ли вашия любимец под анестезия или беше без упойка ? Ако е имало такава, каква е била тя ?
С какво храните този хубав, бял и пухкав котарак ?
Давали ли сте скоро храна с костици ?
Има ли зачервяване непосредствено над зъбите?
Приема ли спокойно храна?
Прилагате ли лекарства? Ако да, какви и от кога?
Искам да благодаря за снимката, макар и леко с червен оттенак е добър ориентир.
С поздрав,
Д-р Искрен Станилов
За контакти: Справочник Фрамар.
Здравейте.
В отговор на въпросите Ви:
Зъбният камък е почистен с ултразвук.
За упойката не съм много сигурна, казаха, че е нещо с диазепам.
Докторът ни каза, че е хубаво да му купим храна за зъбките и му взехме роял канин специално за това. Храна с костици не сме му давали.
Мисля, че няма зачервяване над зъбите, не ни позволява да го огледаме добре.
Храни се нормално, но понякога си придава важности и не яде всичко.
В момента вече не му даваме никакви лекарства, само го мажем с гранулин. Антибиотикът, който му давахме беше Стоморжил.
31 Яну 2014, 18:51
01 Фев 2014, 04:29
03 Фев 2014, 22:01
Petq93 написа:Здравейте , д-р Станилов! Имам 8 годишен кокер шпаньол , откриха му ХБН . Има ерлихиоза и дирофилариоза, анемия , която разбрах, че е от ХБН. Сега му давам Преднивет , Ренал Кани, Вит К и Доксициклин . Това ни изписа ветеринарят . Състоянието му се подобри, апетитът му се засили, пак е малко отпуснат , но е значително по-добре. Аз искам да Ви попитам с какво да го храня? Давам му всеки ден морков , тиква, ябълка по малко, малко чисто бяло месо пилешко, но никъде не мога да открия за кучета с ХБН какво точно трябва да се дава. Има ли храни, с които да намаля фосфатите в кръвта? Заради анемията му давам моркова и тиквата, ябълката много я обича и му давам по малко , от нея може ли да се повиши ph на кръвта? Мисля да му купя и специална храна за кучета с ХБН , но с нея ще продължавам да му давам и зеленчуците. Ако можете да ми кажете храни , които са подходящи, които да му дават нужните итамини, без да затрудняват храносмилането и работата на бъбреците. Ще ви запиша резултатите от кръвното изследване , за да се ориентирате какво е състоянието му - RBC- 3.96 , Hb-88.4 , Hct - 0.293 , PLt - 5.65 - силно понижени , урея - 72.78 , креатинин - 318,91 . Моля , кажете в кой стадии е според тези резултати и какво е най-правилното лечение. Благодаря!