09 Апр 2014, 10:38
10 Апр 2014, 17:41
idoneva написа:Искрено благодаря за изчерпателния отговор!
Ако не би ви затруднило, да, ще съм благодарна да се запозная по-подробно с инфекциозните заболявания, които би причинило ухапването от гризач.
Извинявам се за невежеството, но във връзка с какво са посочени и кърлежите като преносители за инекциозна зараза - като евентуални паразити по гризачите?
Благодаря отново!
Поздрави
11 Апр 2014, 10:50
11 Апр 2014, 11:48
18 Апр 2014, 19:22
pdimitrova написа:Бих искала да попитам, възможно ли е куче хъски на 7 години да умре за 2 минути, от преплитане на червата. Нямаше никакви признаци, просто легна и това е.
24 Апр 2014, 07:18
10 Юни 2014, 08:49
10 Юни 2014, 22:22
78818371 написа:Здравейте д-р Станилив,
Отново имам нужда от консултация и съвет с Вас. Имам една котенка, която е на около 9 години. Преди време започна да кашля. Направиха и снимка и се оказа, че има нещо на бялото дробче. Сложиха й антибиотик - депо- с удължено действие и й давах дехидрин по 1/4 на ден. Още на втория ден се повлия и спря да кашля. Бяхме даже и на ехография. Оказа се, че има нещо на съчицето - някаква тъкан - от неизяснен произход. 2 месеца след лечението тя нещо отново започна да кашля. На едните снимки единия лекар твърди, че има течност в дробчето от лявата страна пред сърцето, а другият твърди, че няма. Котенцето кашля сега от време на време ама кашля като с хрип - все едно когато човек е болен и има хрипче и се опитва да го изкашля и като го изкашля вече не се чува хрипче. Ей такова нещо. Посъветваха ме да й направя още едно лечение с Азатрил 100мг./5мл. за 1 седмица. Може ли някакво мнение от Ваша страна.
11 Юни 2014, 16:30
Dr Iskren Stanilov написа:78818371 написа:Здравейте д-р Станилив,
Отново имам нужда от консултация и съвет с Вас. Имам една котенка, която е на около 9 години. Преди време започна да кашля. Направиха и снимка и се оказа, че има нещо на бялото дробче. Сложиха й антибиотик - депо- с удължено действие и й давах дехидрин по 1/4 на ден. Още на втория ден се повлия и спря да кашля. Бяхме даже и на ехография. Оказа се, че има нещо на съчицето - някаква тъкан - от неизяснен произход. 2 месеца след лечението тя нещо отново започна да кашля. На едните снимки единия лекар твърди, че има течност в дробчето от лявата страна пред сърцето, а другият твърди, че няма. Котенцето кашля сега от време на време ама кашля като с хрип - все едно когато човек е болен и има хрипче и се опитва да го изкашля и като го изкашля вече не се чува хрипче. Ей такова нещо. Посъветваха ме да й направя още едно лечение с Азатрил 100мг./5мл. за 1 седмица. Може ли някакво мнение от Ваша страна.
Здравейте,
С радост бих дал мнението си по зададените от вас въпроси, но за целта, ще ви помоля да ми изпратите всички съпътстващи изследвания и документи на имейл iskren.stanilov@abv.bg. и се свържете с мен на телефона посочен в Справочник Фрамар или оставете в съобщението ваш номер за връзка.
21 Юни 2014, 00:03