26 Юли 2014, 09:45
02 Авг 2014, 17:19
04 Авг 2014, 22:12
nicky120790 написа:Здравейте д-р Станилов,
Имам нужда от съвета Ви.Имам хъски на 5 години.От около 2 години насам има кожни проблеми.Засилват се през лятото и намаляват зимата.Ушите му често се възпаляват.Но се справяхме някак си досега.Докторите казват че е алергия.На последната консултация(която беше преди няколко седмици) ми изписаха някакъв шампоан.Но не виждам голяма промяна.Да не кажа никаква.Обикновено се зачервява под мишниците,между крачетата и около муцунката.Тази година обаче има и по лапите.Струва ми се и че ушите му са зачервени.Постоянно се чеше,а е обезпаразитен.Ползвам Адвантикс,защото живеем в Малта и пясъчните мухи за често срещани.А доколкото знам Адвантикс е наи доброто средство.Тази вечер докато си играехме случайно му открих някаква бучка на бузата.Не е зачервена,но си е бучка.Надуто е.И липсва козина.Миналата година имаше такава на врата,но се оказа че се е разранил докато се е чешел.Беше се и инфектирало.Притеснява ме обаче факта,че за първи път виждам зачервяванe и между пръстите на лапите му.Около устата е зачервен.Малко на носа и между краката.Нормални ли са кожните алергии при хъскитата според Вас и какво мога да предприема?Притеснявам се да няма лайшманиоза защото симптомите са същите както при кожния дерматит.Ще го заведа на преглед в понеделник,но дотогава ще Ви бъда много благодарна ако можете да дадете мнението си като специалист.
Благодаря Ви предварително
04 Авг 2014, 23:02
Maria Nenova написа:Здравейте! Преди около седмица намерих котарак, който беше нахапан от кучета. Имаше две сериозни рани и беше ужасно слаб. Тъй като бях на село и нямах възможност да го заведа в клиника, го прегледа един ветеринар от селото- изписа му антибиотик и разтвор за промивка на раните. Котаракът е доста по-добре- по-жизнен, храни се и дори видимо е наддал тегло, раните почти заздравяха. това, което ме притеснява е, че на главата и на едната предна лапа има обезкосмени петна- кожата е доста суха и дори се бели. Първоначално мислех, че е от борбата с кучето, което го е хапало, но започвам да се тревожа дали не е нещо кожно, защото на местата около раните, които също бяха без козина вече започва да расте такава, но не и на главата и лапичката. Тъй като в момента нямам възможност да го заведа на лекар, ще съм Ви много благодарна, ако кажете какво е вашето мнение и мога ли да приложа някакво лечение. Също така се притеснявам може ли да се заразят хората вкъщи, които имат контакт с котето, а имаме и други животни. Благодаря Ви!
08 Авг 2014, 22:52
Spasova_Koleva написа:Здравейте!
Д-р Станилов, имаме следния проблем с нашата писана.Тя е на 12 години, от една година има проблем с черния дроб. Периодично през около два месеца, два-три часа, след като се е нахранила повръща няколкократно, докато изпразни напълно стомахчето си от храната.Изледванията й след такова повръщане са високи стойности на чернодробния ензим Алат и леко завишени стойности на Асат, останалите резултати на кръвната картина са в норма.Започваме терапия с легафитон и няколко дни е на антибиотик и за около седмица стойностите на чернодробните ензими влизат в норма.Само да добавя, че вече година се храни само с лечебна храна Hepatic Royal Canin.
Имам следният въпрос, понеже отлично се повлиява от легафитона и когато го приема няма повръщания и чернодробните й ензими са в норма, може ли да й се дава постоянно или с малки прекъсвания?
Разбрах, че препарата не е лекарствено средство, а хранителна добавка, но се притесняваме организма й да привикне към препарата и в даден момент да не се повлиява от него или да има някакво кумулиране в организма и да е опасно при дълга, постоянна употреба.
15 Сеп 2014, 16:45
Dr Iskren Stanilov написа:
Здравейте, Г-жо/Г-це Спасова - Колева.
Всичко което бих могъл да ви кажа би било изцяло мое лично мнение, поради което прецених че най-добре би било да направя официално запитване към компанията която произвежда този продукт. Така и направих, сега очакваме отговор от тяхна страна. Запитването е на английски език на страница: http://www.vetoquinol.com/eng/index.php ... %20produit
При отговор от тяхна страна веднага ще ви информирам.
20 Сеп 2014, 21:04
21 Сеп 2014, 23:17
yohanvet написа:Здрявейте,Докторе имам нужда от професионалният ви съвет.Имам женско магаре на около 12 г. напоследяк забелязвам опадане на козината и образуване на крусти,което ме навежда ма мисълта че има трихофития или краста.За да бъда сигурен ще взема проба и ще го дам на микроскоп.Въпроса е ,че тя може би е бременна и не вярвам на моя ветеринар който иска да и бие Беренил.Това ще окаже ли някакво действие в-у плода Ако имате нужда от снимка кажете...![]()
![]()
22 Сеп 2014, 20:18
22 Сеп 2014, 23:49
yohanvet написа:Д-ре благодаря ви за информацията,радвам се че има хора като вас. За съжелене заради почивните дни човекът който взима пробите не работеше и нямяше как да ги занеса. А съм толкова нетърпелив да разбера какво е...Когато занеса пробите ще ви кажа резултата. Поздрави Йохан !!!