Ако можеха да говорят, но не могат, затова нека поговорим вместо тях. Споделетe всичко за вашите домашни любимци - типични или екзотични.
Онлайн консултация с д-р Искрен Станилов и д-р Деница Русева
Правила на форума
Заключена

Re: Д-р Искрен Станилов - ветеринарна медицина

24 Сеп 2014, 19:31

Д-ре днес дядо ми занесе резултатите на микроскоп,защото бях на училище и се оказа че има бълхи и разни паразити и кърлежи ,които са неуловими за човешкото око.Ветеринарката му е дала едно лекарство,на което той не успял да запомни името,но е за вътрешно и външно обезпаразитяване ето го
2014-09-24 17.44.28.jpg
2014-09-24 17.44.28.jpg (406.56 KiB) Прегледано 3706 пъти

Аз бях забравил да ви спомена,че съм го мазал със свинска мас и имаше гол. ефект,но се появи и на гърба и затова се притисних... ето снимка на гърба
Grub.jpg
Grub.jpg (361.1 KiB) Прегледано 3706 пъти
а ето и врата след 1 седмица мазане
Vrat.jpg
Vrat.jpg (483.52 KiB) Прегледано 3706 пъти
,като се има напредвид че врата беше мн по-зле от гърба.

24 Сеп 2014, 19:38

А ето и моите съмнения за бременност
korem.JPG
korem.JPG (122 KiB) Прегледано 3705 пъти
попринцип магарето е черно,но заради светкавицата е излязло кафяво... Да ви кажа,че този корем започна да го прави от края ня август а не e просто затлъстяла...Старият ме ветеринар каза,че е бременна натиска я по корема,гледа я но не мога да бъда сигурен ,вие какво ще кажете по въпроса.
С огромно уважение и благодарности:Йохан

01 Окт 2014, 20:40

yohanvet написа:Д-ре днес дядо ми занесе резултатите на микроскоп,защото бях на училище и се оказа че има бълхи и разни паразити и кърлежи ,които са неуловими за човешкото око.Ветеринарката му е дала едно лекарство,на което той не успял да запомни името,но е за вътрешно и външно обезпаразитяване ето го
2014-09-24 17.44.28.jpg

Аз бях забравил да ви спомена,че съм го мазал със свинска мас и имаше гол. ефект,но се появи и на гърба и затова се притисних... ето снимка на гърба
Grub.jpg
а ето и врата след 1 седмица мазане
Vrat.jpg
,като се има напредвид че врата беше мн по-зле от гърба.

Здравей, Йохан

Гледайки този плик не мога да гарантирам на 100%, но това на, което ми прилича е Булмектин 0.2%, който се използва за лечение на стомашно-чревни и белодробни нематодози при говеда, овце и коне. При инвазия с въшки, краста, хиподермоза и естроза. Ако продуктът в плика е този който предполагам, че е то това е широкоспектърно антипаразитно средство. Факта че има силен ефект от мазането със свинската мас, допълнително накланя везните към наличие на акари. Спокойно можете да продължите с мазането, независимо от лекарството. Но използвайте ръкавици за еднократна употреба.

06 Окт 2014, 18:22

Да точно това е,но просто не можах да га разчета от лисчето,което намерих преди няколко дни :lol: :lol: .Не изолзвам ръкавици,мажа го с голи ръце...Но съм дезинфекцирал и помещението в което живее магарето,и вече има козина и по гърба .Благодаря ви за всичко докторе!!!

С поздрави: Йохан

14 Окт 2014, 15:23

Изключително отзивчив и добър лекар.Оказа ми пълно съдействие и консултация по телефон,тъй като съм от София.Браво и успехи в работата!

07 Ное 2014, 19:05

Spasova_Koleva написа:
Dr Iskren Stanilov написа:
Здравейте, Г-жо/Г-це Спасова - Колева.

Всичко което бих могъл да ви кажа би било изцяло мое лично мнение, поради което прецених че най-добре би било да направя официално запитване към компанията която произвежда този продукт. Така и направих, сега очакваме отговор от тяхна страна. Запитването е на английски език на страница: http://www.vetoquinol.com/eng/index.php ... %20produit
При отговор от тяхна страна веднага ще ви информирам.

Благодаря ви предварително за съдействието!
Ще чакам информация от вас, дано скоро има отговор от фирмата производител !

Ето , че макар и с малко закъснение имаме информация, относно вашия случай.

" Имам следният въпрос, понеже отлично се повлиява от легафитона и когато го приема няма повръщания и чернодробните й ензими са в норма, може ли да й се дава постоянно или с малки прекъсвания? "

Максималната продължителност на лечебния прием с продукта Легафитон ( VETOQUINOL Legaphyton ) е 6 месеца.
След което са нужни 45 дни почивка, за бъде започнат нов 6 месечен курс на прием. През тези 45 дни в който не се приема легафитон, може да се прилага Зентонил ( VETOQUINOL Zentonil Advanced ).

20 Ное 2014, 11:02

Здравейте д-р Станилов !
.Преди около 10 дни прибрах 2 котенца от улицата на около месец и половина са.Веднага след като ги взех им дадох хапчета за вътрешни паразити и ги изкъпах с шампоан от ветеринарната аптека.След няколко дни ,обаче на едното коте взе обилно да му капе козината и в момента почти цялото му гръбче ,а вече и участъците зад ушите му са почти голи.Консултирах се с двама ваши колеги тук във Велинград-казаха ми ,че няма място за притеснение било или алергична реакция от шампоана,или липса на витамини - предписаха ми да му давам някакви витамини- KITTY*s + taurine-biotine na Beaphar.Котето не се чеше,няма рани,няма пъпки по кожата,жизнено е ,храни се нормално.Окапването е в областта зад ушите и по целия гръб ,по лапичките,опашката и главата козинката не капе-няма или поне аз не виждам да има някакви паразити,но има тук-там по козинката пърхот.Котенцата за 2 и всичко това се случва само на едното от тях,което е много дългокосместо-на другото нищо му няма....Ще съм ви ужасно благодарна ако ми дадете съвет на какво може да се дължи......От вчера по гръбнака кожата му стана суха-като на люспи,подобно на срупчетата на главата на бебетата и съвсем се обърках :/

26 Ное 2014, 15:43

aksia написа:Здравейте д-р Станилов !
.Преди около 10 дни прибрах 2 котенца от улицата на около месец и половина са.Веднага след като ги взех им дадох хапчета за вътрешни паразити и ги изкъпах с шампоан от ветеринарната аптека.След няколко дни ,обаче на едното коте взе обилно да му капе козината и в момента почти цялото му гръбче ,а вече и участъците зад ушите му са почти голи.Консултирах се с двама ваши колеги тук във Велинград-казаха ми ,че няма място за притеснение било или алергична реакция от шампоана,или липса на витамини - предписаха ми да му давам някакви витамини- KITTY*s + taurine-biotine na Beaphar.Котето не се чеше,няма рани,няма пъпки по кожата,жизнено е ,храни се нормално.Окапването е в областта зад ушите и по целия гръб ,по лапичките,опашката и главата козинката не капе-няма или поне аз не виждам да има някакви паразити,но има тук-там по козинката пърхот.Котенцата за 2 и всичко това се случва само на едното от тях,което е много дългокосместо-на другото нищо му няма....Ще съм ви ужасно благодарна ако ми дадете съвет на какво може да се дължи......От вчера по гръбнака кожата му стана суха-като на люспи,подобно на срупчетата на главата на бебетата и съвсем се обърках :/

Здравей aksia,

Надявам се отговора ми да е бил полезен за вашия случай. При нужда от допълнителна информация относно този или друг проблем не се колебайте, да задавате вашите въпроси.

27 Ное 2014, 23:11

Искрено благодаря за бързият отговор и адекватната реакция ,бяхте повече от полезен :-)

19 Яну 2015, 15:31

Здравейте д-р Станилов. Преди около месец си "осиновихме" коте на около 2м. Произхода му е неизвествен. Взехме го болно, мина курс на лечение с АБ, и капки за очи, тъй като едното оченце беше затворено и подуто, котето плачеше , проявяваше агресия и не даваше да го докосват собено около коремчето. Възстанови се още на втората инжекция, сега е едно много живичко и игриво животинче. Обезпаразитено е вътрешно и външно. Преди оклоло 3 седмици забелязах че точно над очичките симетрично на главата козинката започна да намалява, седи като прекъснат косъма. Няма никакво зачервяване, не се чеше. Заведохме го отново на лекар, накашаха го с някакви капки по гръбчето. Попитаха ни дали нямаме червени петна по кожата. Никой от нас обаче, няма такива петна и сърбеж. Дъщеря ми има обриви по ръцете, но тя е алергична, кожата е суха и се пука и определено не е на кръгли червени петна.
Притеснява ме че петната с малко козина продължават да увеличават размера си.
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 23