09 Юни 2012, 23:46
16 Юни 2012, 19:32
diaslav написа:Здравейте.
Имам две чинчили. Женската е при мен от четири години. Преди два месеца си купих и малко мъжко чинчилче. От двайсетина дена и двете имат някакво храносмилателно разтройство. Изпражненията им са по-меки от нормалното и имат лека неприятна миризма. До сега не съм имала такъв проблем. Случвало се е понякога изпражненията да омекнат, но парченце препечен хляб решаваше проблема. Сега след като това не помогна потърсих ветеринарен лекар. Той в началото предписа Байтрил / възможно е да не цитирам името на препарата точно. Дано се сетите за кое лекарство става дума / След като пет дневният курс на лечение не помогна сменихме лекарството с Байкокс / отново не съм сигурна за точното произнасяне на името / И от него обаче нямаше ефект. В момента продължавам да давам от втория антибиотик с надежда изпражненията на чинчилките ми да се нормализират.
Иначе животните се държат нормално. Хранят се и са игриви . По нищо / освен изпражненията / не им личи че имат проблем. Притеснявам се това състояние да не е измамно.
Моля ви дайте ми съвет какъв може да е проблема и как може да се реши.
Р.р - Хранителният режим не е променян, и не вярвам проблема да е в него. Храня ги основно със специализирана храна за чинчили. Освен това им давам сухо сено, сушени листа от коприва, сухи листа от глухарче, овесени ядки, малко ръж, сухи шипки, глогинки, и резенче сушена ябълка или една стафида / от време на време / като лакомство.
15 Юли 2012, 16:40
ирина написа:Благодаря за отговорите информацията която ми дадохте наистина ми е полезна що се отнася до лекуващ няма такъв тук въобще няма ние се грижим за тях от раждането до края на принципа проба грешка затова ви и ви задух въпроса ена вас бихте ли ми препоръчали някой препарат който да използвам но по безопасен
Направихме и " аутопсия" преди да я дадем на дивите животни дроба и стомаха и бяха пълни с паразити червени на цвят
Много съм ви благодарна за подробните одговори
Пп иска дя си взема папагали много ги обичам,но не смея заради липсата на ветеринар
Поздрави
17 Юли 2012, 13:24
17 Юли 2012, 13:44
Бибка написа:Здравейте,имам 2 кучета - мъжко(5г.) и женско(2г).И двамата понякога получават нещо като пристъп на задух,сякаш се опитват да поемат въздух,но не успяват и след 30-40 сек. им минава.Напоследък забелязвам,че и доста кихат.Възможно ли е това да е от топлото време или е нещо друго.
31 Юли 2012, 21:30
18 Сеп 2012, 20:13
10 Окт 2012, 23:52
idv написа:Здравейте д-р Станилов,
Имам куче - Бретон Шпаньол на 2г.(женски). Преди по-малко от година започнаха нещо като хрипове(все едно се мъчи да изплюе нещо, устата е затворена, а от носа не се усеща да вдиша или издиша, но се чува хриптене. Това продължава няколко минути - става нещо като криза. Не го заведох на лекар и след известно време тези хрипове спряха(или поне не съм усетил да е имало нещо). През юни тази година го чух пак, но този път зачестиха и мисля станаха малко по-дълги. Заведох го на лекар и ми казаха, че това бил някакъв вирус, като при нея е станало хронично(спомена за еритроцити нещо, но не си спомням добре). Бихме й два пъти по две инжекции(незнам какво точно беше лекарството) в интервал от 5/6 дни, след което хриповете спряха. Днес 18.09.12 отново я чух. Бих искал и вашето мнение на какво може да се дължи ?
Иначе бяга, игрива е, храни се, всичко е нормално.
27 Окт 2012, 14:33
06 Ное 2012, 15:35
polly написа:Здравейте, имам един въпрос относно възпалението на аналните жлези на коте. Миналата седмица котето ми спря да се храни, след 3 дни го заведох на ветеринар, тъй като не се оправи. Лекаря каза че има възпаление на аналните жлези и ги изстиска след, което му сложиха антибиотик и го викаха 3 дни, за още инжекции. Котето се оправи и започна да се храни, но аз се притеснявам дали може след лечението веднага пак да се получи това нещо или не? Ще Ви бъда много благодарна ако ми отговорите.