Съществува ли истинската любов - как да я разпознаем

Re: Само любовта има значение, казват учени! И вие ли мислите така?

Мнениеот Pipilota » 21 Дек 2014, 09:35

На тези учени налагало ли им се е да ходят да си купуват хляб от магазина? :mrgreen:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Kaya » 21 Дек 2014, 10:44

Любовта много ясно, че е от значение, но истината е, че не е тя всичко, освен любов толкова много други неща има в момента по света, които дават отражение на отношенията. :|
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Snejna » 21 Дек 2014, 15:18

Щеше да е страхотно, ако само любов стигаше, наистина, хубаво е да я има, но тя далеч не е всичко. Но пък без нея е още по-трудно, друго е да имаш любов, дори вътрешното усещане на човек е по-добро и по-специално :)
Аватар
Snejna

Мнениеот Krum » 22 Дек 2014, 15:42

Mon_ton написа:Всичко е любов, как може да не вярвате в нея? Мога и гладна да стоя стига да съм с човека, който обичам! :evil:

Ела пак да си говорим след 15 години, когато пораснеш и се сблъскаш с реалния живот, който не е somewhere over the rainbow... :D
Аватар
Krum

Мнениеот Burborino » 22 Дек 2014, 16:23

Krum написа:
Mon_ton написа:Всичко е любов, как може да не вярвате в нея? Мога и гладна да стоя стига да съм с човека, който обичам! :evil:

Ела пак да си говорим след 15 години, когато пораснеш и се сблъскаш с реалния живот, който не е somewhere over the rainbow... :D

Аз отдавна съм се сблъскала с реалния живот и въпреки всичко мисля като нея :) Не си мислете, че само някой недорасъл може да си мисли така щото сещате се не бил живял достатъчно и нямал проблеми... Това е нелепо :)
Различни хора - различни усещания за света.ю, за любовта, за връзките и т.н.
Мисля, че когато има трудности е някак по-леко ако хората се подкрепят и знаят, че могат да разчитат един на друг. Нали затова е семейството...
What's it got in its nasty little pocketses, eh, my precious?
Аватар
Burborino

Мнениеот Andrey » 22 Дек 2014, 16:45

Burborino написа:
Krum написа:

Аз отдавна съм се сблъскала с реалния живот и въпреки всичко мисля като нея :) Не си мислете, че само някой недорасъл може да си мисли така щото сещате се не бил живял достатъчно и нямал проблеми... Това е нелепо :)
Различни хора - различни усещания за света.ю, за любовта, за връзките и т.н.
Мисля, че когато има трудности е някак по-леко ако хората се подкрепят и знаят, че могат да разчитат един на друг. Нали затова е семейството...

Семейство е едно, любовта с птичките и пчеличките е друго ;) Аз разбирам за любов онова, което те кара да не усещаш глад и жажда, но виждам хора, които са сринати и последното, което ги обединява е някаква любов :Д
Аватар
Andrey

Мнениеот Burborino » 22 Дек 2014, 16:58

Любовта е разтегливо понятие като цяло. Разбиранията за нея също. И някак ми се струва нередно да кажеш на някой, че още не бил дорасъл за да разбере за какво иде реч :) Защото освен в поста който цитирах и по-назад видях такава тенденция.
В крайна сметка всеки си знае в какво положение е.
Любовта си е любов.
Иначе съм съгласна, че не САМО любовта има значение. Имат значение още куп неща, но за мен лично любовта не е за подценяване.
Аз нямам деца, но съм виждала хора, които са на ръба на оцеляването и въпреки всичко запазват огънчето в сърцата си и не спират да се обичат.
Не говорим за някой случай в който примерно и двамата са безработни, имат деца, а той/тя по цял ден си лежи на дивана и не му дреме, а за хора, които се борят с живота.
Така, че има всякакви случки - и такива, които не могат да оцелеят заеднои любовта между тях увяхва и такива, които успяват защо не и заради обичта си :)
What's it got in its nasty little pocketses, eh, my precious?
Аватар
Burborino

Мнениеот Elica » 29 Дек 2014, 16:11

Любовта наистиан е много важна и е всичко сякаш, аз обичам да съм влюбена, дава сили за неща, за които иначе би ни било страх :))
Аватар
Elica

Мнениеот Pipilota » 29 Дек 2014, 17:09

Любовта е голяма работа с това не може да се спори, както се казва, не е важно какъв изрод си ти, важното е да намериш кой да те обича, така че търсете я ;)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Re: Връзката между любовта и приятелството

Мнениеот Malina » 30 Дек 2014, 13:09

Възможно е, туко що писах и в друга тема. С бившия ми приятел се разделихме след 3 годишна връзка, сега сме добри приятели ;))
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

ПредишнаСледваща

Назад към Приказки по женски