Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
Правила на форума
Добави отговор

С какво прогонвате хлебарките?

14 Фев 2014, 17:32

От скоро заради храната на котката, която стои в банята, започната да се появяват хлебарки и то не какви да е, а огромни екземпляри. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Понякога се чудя хлебарките или котката изяжда повече храна! Не зная, как не са изнесли хладилника или котката, докато спи!
:o :o :o
Шегата е шега, но наистина хлебарките са големи и са много, от скоро като, че се излюпиха и малки, много зле положението. :oops: Разбира се, че съм пробвала от всичко, което са ми предложили, но тези са нов вид, не бях виждала такива! :shock: :shock:

Тези са кафяви, издължени, не са така дебели като черните и умират по-лесно от черните, но никакъв препарат не им действа.

Пробвах Райт и всичко, което ми предложиха в агроаптеката и от магазините за домакински препарати… какви ли не къщички и подобни!

Кажете ми за препарат, който е наистина ефикасен и работи срещу тези специални хлебарки – неуязвими, но не просто да ги убива, ако може да ги прогонва напълно, ще е още по-добре!

Re: С какво прогонвате хлебарките?

14 Фев 2014, 17:39

Много съм доволен и от BRAN INSECT, които напълно ефикасно ни изчистиха от хлебарки
Работят в цялата страна, а това са телефони за контакт: 0878 20 12 21 и 0888 44 99 49
На всичкото отгоре е супер евтино!!!! ;)

20 Фев 2014, 19:29

draga.mihova написа:От скоро заради храната на котката, която стои в банята, започната да се появяват хлебарки и то не какви да е, а огромни екземпляри. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Понякога се чудя хлебарките или котката изяжда повече храна! Не зная, как не са изнесли хладилника или котката, докато спи!
Шегата е шега, но наистина хлебарките са големи и са много, от скоро като, че се излюпиха и малки, много зле положението. :oops: Разбира се, че съм пробвала от всичко, което са ми предложили, но тези са нов вид, не бях виждала такива! :shock: :shock:

Тези са кафяви, издължени, не са така дебели като черните и умират по-лесно от черните, но никакъв препарат не им действа.

Пробвах Райт и всичко, което ми предложиха в агроаптеката и от магазините за домакински препарати… какви ли не къщички и подобни!

Кажете ми за препарат, който е наистина ефикасен и работи срещу тези специални хлебарки – неуязвими, но не просто да ги убива, ако може да ги прогонва напълно, ще е още по-добре!

имаше някаква паста-австрийски или немски продукт, баба ми си умори хлебарките с нея

21 Фев 2014, 17:54

pepa1974 написа:
draga.mihova написа:От скоро заради храната на котката, която стои в банята, започната да се появяват хлебарки и то не какви да е, а огромни екземпляри. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

имаше някаква паста-австрийски или немски продукт, баба ми си умори хлебарките с нея

Ако разбереш името можеш ли да ни споделиш? :? Дали го има в Лидъл?

21 Фев 2014, 20:16

http://apteka.framar.bg/30007172/%D0%B3 ... 0%BA%D0%B8
мисля че беше това

Възможно ли е да отървем от хлебарките, без да залагаме отрови?

24 Окт 2014, 10:54

Към края на лятото започнаха да се появяват хлебарки вкъщи, като преди това имаше някакво затишие, което ме учуди и зарадва, за жалост, прекалено за кратко :|

Детето в момента пълзи и открива всевъзможни неща по пода и зад мебелите, точно заради това не искам да залагам никакви отрови, тъй като не мога да го следя 24/7, колкото и да ми се иска :| и със сигурност не искам да ставам свидетел на подобна гледка :shock: :shock:
cockroach.jpg
cockroach.jpg (36.37 KiB) Прегледано 1716 пъти
:evil: надявам се някой да е отрил по-нормален начин да се отървем от хлебарките, които се надявам да не ме тормозят цяла зима и разбира се, без да залагам каквито и да е било отрови! :!:

Дали е възможно според вас да ги примамвам към нещо, което да ги елиминира, различно от отрова :?

Re: Възможно ли е да отървем от хлебарките, без да залагаме отрови?

24 Окт 2014, 10:58

преди време някой ме беше посъветвал просто да не им позволявам да идват на гости, облепих всички капачета на сифони в апартамента с прозрачно домакинско фолио, а на чешмите купих запушалки за сифоните, разликате беше осезаема, това помага и ако каналите миришат :idea: а за наличните ти домашни любимци, не съм убедена, че ще можеш да ги елиминираш без отрови :!:

Re: Възможно ли е да отървем от хлебарките, без да залагаме отрови?

27 Окт 2014, 15:01

За съжаление установихме, че е невъзможно без отрови да ги уморим :| но пък купихме едни малки черни плочици, пишеше, че вътре има нещо, което привлича хлебарките и след като ядат от него умират. Смятам, че това е най-безопасно за домове с деца и домашни любимци, :!: а и е ефикасно и се сменят рядко :!:

14 Яну 2015, 13:56

Аз пръсках с какво ли не... Първо беше райд, после някакъв сръбски инсектицид и накрая фронтлайн комбо.

За съжаление нямах ефект и се принудих да използвам фирма за пръскане срещу хлебарки preventa

Пичовете дойдоха с една камионетка и напръскаха целия ми апартамент. Малко се поизмъчих с местенето на домакинските уреди, ама резултата беше добър.

Лично препоръчвам специализираните услуги и профилактика през няколко месеца!

21 Яну 2015, 11:42

exultras написа:Аз пръсках с какво ли не... Първо беше райд, после някакъв сръбски инсектицид и накрая фронтлайн комбо.

За съжаление нямах ефект и се принудих да използвам фирма за пръскане срещу хлебарки preventa

Пичовете дойдоха с една камионетка и напръскаха целия ми апартамент. Малко се поизмъчих с местенето на домакинските уреди, ама резултата беше добър.

Лично препоръчвам специализираните услуги и профилактика през няколко месеца!

Да бе, супер звучи, само че тази услуга и профилактиката ѝ 100% са доста скъпо удоволствие ;)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4