Апарати, аксесоари и уреди с медицинска или козметична употреба - задайте своя въпрос и вижте повече мнения.
25 Яну 2016, 16:39
irka написа:Alex_mor написа:mamina написа:Много се притеснявам да не си инфектирам очите с лещите. Има ли такива, които се сменят всеки ден, т.е. всеки ден си с нова?
Имаш предвид лещи за еднократна употреба ли?
Май има такива. Удобни са лещите, но винаги съм се притеснявала от инфекции. Голяма беля може да стане.
Да, има такива, но те реално не си заслужават, не е кой знае какво да си вземеш малко по-скъпи и при една добра хигиена, то няма място за притеснения!
02 Юни 2016, 12:15
Здравейте,
Контактните лещи вече са изключително комфортни и достъпни. Препоръчвам еднодневните с две ръце, защото при тях няма нужда да мислите за почистване, за разтвори, просто сутрин отваряте блистера, вадите си нова леща, поставяте я и вечерта я хвърляте. Много по-удобни са от месечните лещи. Не са скъпи, аз ползвам тези:
https://www.lentiamo.bg/1-day-acuvue-moist.html. Излизат ми по 1 лев на леща.
02 Юни 2016, 12:27
Happy World написа:Здравейте,
Контактните лещи вече са изключително комфортни и достъпни. Препоръчвам еднодневните с две ръце, защото при тях няма нужда да мислите за почистване, за разтвори, просто сутрин отваряте блистера, вадите си нова леща, поставяте я и вечерта я хвърляте. Много по-удобни са от месечните лещи. Не са скъпи, аз ползвам тези:
https://www.lentiamo.bg/1-day-acuvue-moist.html. Излизат ми по 1 лев на леща.
т.е. по два дена дневно са ти лещите за двете очи дневно. А как се правят всеки месец ли се поръчват?
02 Юни 2016, 13:17
Така може би по-добре се избягва замърсяването на очите и инфекциите. не знам колко са скъпи неежедневните лещи, повече ли са от 60 лв.?
26 Сеп 2016, 16:11
Като по-често се вадят лещите не е ли по-опасно? Така мисля, че има по-голям риск от замърсяване. В басейна например може да се сложат очила за плуване и да не се налага да се махат лещите.
27 Сеп 2016, 09:54
lini_leni написа:Като по-често се вадят лещите не е ли по-опасно? Така мисля, че има по-голям риск от замърсяване. В басейна например може да се сложат очила за плуване и да не се налага да се махат лещите.
Е<, как любителски с приятели на басейн и с очила за плуванае... малко така излишно професионално..
16 Ное 2018, 11:04
Знам че трябва да се съхраняват внимателно и да се поддържа добра хигиена в специален разтвор.
31 Яну 2019, 15:58
Аз веднъж пробвах да си сложа контактни лещи, усещането беше ужасно и не повторих. Самото бъркане в окото не ми понесе. Явно суетата ми не е толкова голяма, колкото желанието да ми е лесно и удобно
28 Мар 2019, 13:00
Налага ми се да сложа очила. Обаче никак не се харесвам как изглеждам. Ако ви се налага да носите нещо такова, вие кое бихте избрали?
Лещите не дразнят ли очите и могат ли да се ползват, когато стоиш пред компютъра или за предпочитане са очилата?
28 Мар 2019, 13:06
Не знам кое е по-добро. Според мен зависи от индивидуалния случай. Аз имам лек астигматизъм, но никакво късо/далекогледство -> нося очила. Слагам ги когато шофирам или съм на кино и не мога да фокусирам добре. В останалите случаи седят в кутийката си. За мен това е по-добрият вариант, защото не искам очите ми да "свикват". При сестра ми е точно обратното - тя има доста голям диоптър и очилата само спомагаха за по-бързото му качване. От както носи лещи диоптърът й не е мръднал.