Кариес и пулпит - мнения и въпроси

Тук може да зададете своите въпроси по дентална медицина и да получите мнение на теми, свързани с кариес, пулпит и лечение на зъби, коронки, мостове, зъбни импланти, фасети и други стоматологични проблеми.

Кариес и пулпит - мнения и въпроси

Мнениеот FramarLekari » 21 Дек 2018, 12:48

В тема кариес и пулпит на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с тези увреждания на зъбите. Тук може да получите консултация, съвет и информация относно причините за появата им, характерните симптоми, поставянето на диагноза и възможностите за лечение. На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".

Кариесът и пулпитът представляват инфекциозни заболявания на тъканите на зъба, които се причиняват от бактерии, обитаващи устната кухина и зъбната плака. При кариеса се наблюдава деструкция на зъбния емайл, дентин и цимент, а при пулпита, който често е следствие на нелекуван кариес, настъпва възпалителен процес в зъбната пулпа. Симптоми на тези заболявания са появата на видима лезия по зъбната повърхност, остра болка в областта на засегнатия зъб, която се усилва от топла или студена храна и течности, оток на венеца и др.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Назад към Стоматология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта